Last news in Fakti
25 Февруари, 2023 7043

Nissan или Toyota


  • Nissan X-Trail Последното поколение Nissan X-Trail показа сериозни промени в дизайна и задвижването на кросоувъра, който вече се предлага с хибридната система ePower на японците с двигател, който служи единствено като генератор и не задвижва колелата.
  • Toyota Rav4 Настоящото поколение на Toyota Rav4 е на пазара още от 2018 година, а през 2021 година получи и фейслифт. Кросоувърът се предлага като класически хибрид или плъг-ин хибрид.

    147 гласа
    19%
    81%
    601 гласа

Коментари

  • 1 Иванов

    60 23 Отговор
    Toyota - за хора, които искат надежден автомобил на разумна цена.

    Коментиран от #12

  • 2 карчи

    43 10 Отговор
    Несериозна анкета😅
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Привържениците

    42 31 Отговор
    на Тойта са странни хора,постоянно инеуморно убеждават всички,че това е най-добрия избор/друг е въпроса какъв скучен свят би бил ,ако имаше само Тойоти/.Но дали все с това не искат да преборят собствената си неувереност.

    Коментиран от #6, #7, #36

  • 6 Дядо Стою

    32 36 Отговор

    До коментар #5 от "Привържениците":

    Удар в Десятката! Провържениците на Тойота са същите, като привържениците на Немското, на Айфон, Путин и т.н Тяхното е най-доброто.

  • 7 Грешиш

    56 5 Отговор

    До коментар #5 от "Привържениците":

    Всеки си купува марка каквато му допада и за него тя е най добрата според личните му критерии.

    Коментиран от #9

  • 8 123

    34 17 Отговор
    Гласувах за Нисан, истинският, японският. Не сегашните, френско- английски боклуци от EU.
  • 9 Дядо Стою

    43 9 Отговор

    До коментар #7 от "Грешиш":

    Точно така! Купуваш, кефи те, изгодно ти е - караш. Но не се опитвай да даваш наклон на к.. на другите. Виж какво и защо харесват те. Уважавай мнението им.

    Коментиран от #10, #23

  • 10 Гост

    16 15 Отговор

    До коментар #9 от "Дядо Стою":

    Така е, прав си! Но, голямо но, тези купили си японски автомобил неуморно ‘хранят’ тези със други морки! Особено със ФВ! Това за мен е комплексарщина! Не че го няма обратното, но определено не е така изразено! Иначе за анкетата, Нисан! Имат все още останала инентичност…, някаква!
  • 11 сервиз

    38 17 Отговор
    Не искам да давам акъл ,но е неоспорим факт ,че Нисан-ите са в пъти по трошливи от Тойота. А пък яловия брак с Рено съвсем окепзи иначе добрата (в миналото) марка/

    Коментиран от #31, #35

  • 12 ФЕН

    23 20 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Иванов явно не си карал никаква тойтКа ! Може би гледаш 30г. кола на комшията и даваш мнение за марката....НИТО Е НАДЕЖНА НИТА Е ЕВТИНА ! тази сентенция е за колите от 80 и 90г. След което японците променят стила си отхвърлят качеството на продукта като ненужен разход .От там започва ерата на заливане на пазара и борба за продажби .Тойота е първата марка обявила следния принцип : мотор ,скорости ,окачване и ел. инсталация са КОНСУМАТИВИ - като такива се изваждат всички повреди свързани с тези агрегати и колата получава 5 звезди ....само забоя и ламарина и стъкла !Не случайно по света се карат само от араби ,афганистанци ,индийци и ниско платени хора без особен умсвен капацитет. За да запази поне малко от елитната клиентела се пуска прими ум марките лексус -тойта,инфинити-нисан,акюра-хонда.....Та затова знам че си само наблюдател а не собственик ......Има и друга статистика от 2001 -2015г хора купили японска кола-без уточнение на са повторили избора си повече - процента е 71% сам си направи сметка какво значи за колите еднодневки на високи цени по не за Европа в Сев.Америка са най- евтини на пазара и пак не са доминиращи .

    Коментиран от #13, #14, #18, #19, #34

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

  • 15 Леля Гошо

    21 15 Отговор
    Проблемът на Нисан е че който се е спрял на японски автомобил поставя на първо място в списъка си Тойота или Хонда. От години Нисан е първи избор само на тези които нищо не разбират от коли, но ги е срам да питат

    Коментиран от #17

  • 16 русенец

    13 5 Отговор
    забравихте ладите и то не всеки имаше а полския фиат беше лукс
  • 17 пич ли си

    10 10 Отговор

    До коментар #15 от "Леля Гошо":

    или леля му,не знам,но пишеш с категоричност,каквато имат хора карали само един автомобил и то този на баща си.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 Надизеяка

    13 8 Отговор

    До коментар #12 от "ФЕН":

    Май гроздето е кисело,а не,че си карал Тойота.
  • 20 3232323232

    15 9 Отговор
    Тойота винаги държи първите места по сервизни акции за отстраняване на производствен дефект. Ще се учудя ако някои нов модел не влезе в бокса заради проблем. А и вече е толкова Японски колкото ЦСКА-то на Ганчев е истинското.
  • 21 Алекс

    18 7 Отговор
    Първата ми истинска японска кола която си докарах от Австрия през далечната 1994 година бе Тойота Камри,оригинала сглобена в Япония.
    Сегашните са едни ръбести сякаш дялани с тесла,евтина пластмаса и калпаво качество..!

    Коментиран от #32

  • 22 Иван

    16 7 Отговор
    За съжаление Тойотите на са това, което са били. Лошото е, че го разбираш когато си купиш въпросната прехвалена марка. От личен опит преди месец взехме Аурис 2012г. от висикия ценови клас на предлаганите, с история. Веднага се наложи да се ремонтира кормилната уредба (имаше луфт) и във форумите е пълно с подобни оплаквания. Светещи Airbag светлини, когато си поискат. Може би все пак са по-надежни от повечето други марки с малко. Който иска да плаща данък придобиване на Тойота - да купува но да не очаква безпроблемен автомобил.
  • 23 Смотан старец (ЦИГАНИН)

    7 10 Отговор

    До коментар #9 от "Дядо Стою":

    Мерцедес дядовата аз съм на 86 едно време след москвич купих жигули еееех голяма работа след това ХОНДА СИВИК И СЕ РОДИХ А КОГАТО СЕ КАЧИХ НА МЕРЦЕДЕС И СЕ РОДИХ А МИ ДЕЦАТА МИ И ВНУЦИТЕ ВСИЧКИ КАРАТ САМО МЕРЦЕДЕС

    Коментиран от #33

  • 24 Стилиан

    16 1 Отговор
    Като говори за японски марки да не забравяме Сузуки. Наистина "леки" коли с нисък разход и идеални за нашите пътища.
  • 25 гост

    10 5 Отговор
    Тойота не предлага нищо различно докато Нисан вече години наред тестват тази система в Япония на модела си Ноут. Според източници Ноут е направен с 1.2л атмосферен, който задвижва генератор и батерия от Лийф 24квч. Така колата хем има мощност, хем харчи 2.5л/100км. При голямото купе разходът съответно ще е по-голям, но пак, ако го задържи под 4-5л. ще е голям успех.
  • 26 Гост

    6 5 Отговор
    Ако си говорим за нови коли в гаранция, няма какво да сравняваме. Вземаш и караш каквото ти хареса.
    След 5 тата година вече може да се мисли за предимства и недостатъци. Обикновенно след 3-5 година си вземаш следващата генерация в гаранция, и се радваш на живота.
  • 27 Кучето Пенчо

    9 3 Отговор
    Много ми е интересно колко от коментиращите тук са притежавали Toyota в последно време, привърженици на марката, става въпрос за нови автомобили. Стари лаври. Материали и изпълнение, клонящи към "0". Пластмаси, подобни на такива, от които се произвеждат легените, двигатели и скоростни кутии - без коментар, CVT; без турбини и пр. Шум, липса на динамика. Обслужване в официалното представителство на марката за България - абсолютна трагедия, некомпетентност, високомерно отношение. След покупката на два чисто нови автомобила от тях, продадени впоследствие, благодаря, карайте си ги, със здраве тези "кочини"! И още нещо - коментари, свързани с марката Renault, поради взаимовръзката с Nissan - пожелавам да поне да покарате такъв автомобил, нов, и след това отново да давате коментари - съотношение цена-качество и др. предимства през така превъзнесената марка, коментирана по-горе.
  • 28 Трътлю

    6 0 Отговор
    За българина марките нямат значение. Докато се появят по чупените ни пътища те няма да бъдат нито Нисани, нито Тойоти, ами ще бъдат едни двайсегодишни смърдялници. Това се кара тук. На българина каквато му е страната, такава му е колата - отпадък в бунището на Европа.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор

  • 30 Бай Иван

    2 1 Отговор
    До 1990 - Мерцедес
    От 1990 до 2010 - Тойота
    След това драг или крос
  • 31 Шеф на сервиза

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "сервиз":

    Колко Нисана като този на снимката си пипал (ремонтирал) , аз мисля че не си веждал даже. Как даваш мнение за нещо което не си виждал? Аз съм виждал тази Тойота и не, не е като ЛК или Рав от миналото , защо мислиш, че и Нисана е като тези от миналото?
  • 32 варан

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Алекс":

    Прави впечатление за дизайна на новите модели,приличат на гущероподобни,отвратителни линии на купето.Примери много: aygo,c-hr .corolla и т.н.
  • 33 Ами то

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Смотан старец (ЦИГАНИН)":

    само ц...ните налитат на Мерцедес.
  • 34 Митко

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ФЕН":

    Не знам,дали сте прав или не в изказването си,но когато говорите за умствен капацитет,поне се научете на правопис!?Правописа също е показател за умствен капацитет!
  • 35 Нисанист

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "сервиз":

    Имал ли си някога Нисан, карал ли си? Бас хващам, че не. Робувате на някакви клишета без да знаете за какво изобщо става дума. Имах X-Trail 2007, карах го 14 години - никакъв ама никакъв проблем не съм имал. Удивително здрава кола. От 8 месеца карам нов Qashqai 2021, J12, също съм много впечатлен. Доста има да ги гонят много прехвърлени марки.
  • 36 Това е

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Привържениците":

    Toyota не е най-доброто.
    А Lexus! :)

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта