Last news in Fakti

29 Януари, 2024 13:41 2 150 8

Казахстан е готов да отдаде своите летища на чуждестранни инвеститори

  • казахстан-
  • летища-
  • концесия-
  • чуждестранни инвеститори

Става дума за 20 аеропорта

Казахстан е готов да отдаде своите летища на чуждестранни инвеститори - 1
Снимка: М. Богданова ©

Казахстан е готов да прехвърли над 20 летища в страната под управлението на европейски инвеститори, заяви министърът на транспорта на републиката Марат Карабаев на Форума за транспортни инвестиции ЕС-Централна Азия, който се провежда в Брюксел.

Той отбеляза, че най-големите летища на републиката - Астана и Алмати, вече са под контрола на чуждестранни холдинги. "Готови сме да прехвърлим останалите 22 летища в Казахстан на частния сектор под управлението на европейски инвеститори. Има голям потенциал да се превърнем в транзитен център между Азия и Европа", каза той.

Карабаев също подчерта, че властите на републиката са готови да прехвърлят пристанищата Актау и Курик на брега на Каспийско море на европейски компании с възможност за последващата им приватизация. „Предлагаме да подпишем споразумение между участниците в Средния коридор (Транскаспийски международен транспортен маршрут) и Европейския съюз за развитието на този маршрут“, посочи министърът.

Освен това той предложи организирането на голям инвестиционен форум между Европейския съюз и Казахстан за партньорство в транспортния сектор в Астана този септември.

 

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    11 3 Отговор
    Те европейците ша ва упраят. Както оправиха нас.
  • 2 "Кредит Маркет ООД"

    2 1 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма

    Коментиран от #3

  • 3 Плачко

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от ""Кредит Маркет ООД"":

    Не се спре ве, не се спре да ридаиш

    Коментиран от #5

  • 4 да да

    2 2 Отговор
    дайте им всичко..те казахи мислят че те са соб-ци на природните богатства..питайте рокфелер,ротшилд..всичко вече прибрано ,пито платено..всичко е купено...80% богатства на земята ,най доходоносни ,печеливши са в ръцете на няколко фамилии..БЕТОН...само последен кретен не разбрал...От 90 години говорим за българско находище за злато, как да го върнем и да прибираме печалба...НИКАК...срещу кого ще риташ..те са невидими чрез усукани закони, партии, всичко натъкмено по правилен начин..Как изведнъж пръкнаха нови партии и шарлатани, как стотици хиляди гласувахте за тях..прецакаха ли ви за пореден път..така ще е и занапред..защото МЕДИИ са в техните ръце..а ние сме лапни шарани..
  • 5 Нека знаят

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Плачко":

    хорицата

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нека знаят":

    То ако е само тая фирма, с мед да я намажеш.Анжел - града на мечтите,Барбуков/сега е ф. Аспекти/ и мн. други.Всеки в живота го е ял по един или друг начин , но само да се пофтаряш едно и също.....Стискаш зъбки и продължаваш напред и стига хленчи

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Така е

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    ама като го влече
  • 8 Нотариуса

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    калашник трябва в тая скапана държава