Last news in Fakti

26 Август, 2020 15:22 3 988 21

Анелия и Мегз станаха дъновистки (СНИМКИ)

  • анелия-
  • мегз-
  • петър дънов-
  • дъновисти-
  • бялото братство-
  • рила

Мегз не се включва за пръв път в празнуването на Божествената нова година, както я наричат последователите на Петър Дънов

Поп фолк певицата Анелия се отдаде на духовно занимание преди дни. Любопитното е, че тя не беше единствената родна знаменитост, решила да направи това.

Вместо да събира морски тен под палещите лъчи на лятното слънце като редица свои колежки, фолк дивата избра Рила планина. Там, сред едно от седемте приказни езера – Бъбрека, тя се сля сред множеството последователи на Бялото братство. Далеч от суетата и напук на изсипалия се пороен дъжд, тя посрещна изгрева на 19 август, танцувайки космическия танц боса в тревата, пише woman.bg.

Според учението ритуалните движения изпълват съзнанието с мир и зареждат тялото и душата с животворяща и благотворна енергия за цялата година. Не е тайна, че фолк дивата обича бягството сред природата и често търси в нейните обятия духовно спокойствие и уединение. Изпълнителката никога не е криела увлечението си по духовното, което особено си личи от нейните статуси във Фейсбук. Анелия търси мир със себе си и света и не спира да чете книги и статии на такава тематика.

Певицата обаче не бе единствената родна знаменитост, която посрещна новата духовна година сред красивите поляни край рилските езера. Там бе и нейната приятелка Ива Бека, която е настоящата половинка на Шеф Манчев. А с тях бе и самият готвач.

Анелия и Мегз станаха дъновистки (СНИМКИ)

Участие в паневритмията взе и популярната дизайнерка Миглена Каканашева – Мегз. Тя извършваше ритуалния танц във вътрешен кръг, което означава, че отдавна е последователка на Бялото братство. Тези, които са в най-външния кръг на танца, са новоприети. Мегз публикува и няколко снимки, както и видео от преживяването, към които допълни интригуващ разказ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Казват, че в живота няма случайни неща. И че когато човек е готов за един път цялата вселена се подрежда така, че да му помогне да го извърви. Вие все още не сте гледали 3тия последен епизод от проекта ни “Нематериално” от Маската -ще излезе в неделя. Но откакто си тръгнах от моите германци в живота ми започнаха да се случват “магически” неща. Преди седмица се върнах отново при тях без камера, защото бяха отключили нещо огромно в мен, което не се погаждаше със стария ми начин на живот. Още 4 дни поживях с тях и разреших конфликта си. Беше дошло време да градя живота си отново. Окей, втурнах се. Започнах със смяната на жилище. Търсех нов дом, по-подходящо място за новия ми път. Аз обикновено действам много бързо и за една вечер си избрах. Познах “моето жилище” от раз и веднага се нанесох -през агенция- без да съм говорила със собствениците. 4 дни по късно трябваше да се видя все пак със собствениците, за да подпишем договор. И може ли да си представите, попадам на изключително духовни хора. Дамата -безумно впечатляваща, лектор на духовна тематика и учител по паневритмия. Вървяла вече 10 години по пътя, по който аз тъкмо тръгвам. Три часа не можехме да спрем да си говорим. Аз бях като малка попивателна гъба. И те ми казват “Знаеш ли след няколко дни е Божествената Нова Година. Искаш ли да дойдеш с нас?” Не можех да повярвам какво ми се случва. И понеже все още съм горе на Рилските езера и ви пиша от хижата, в която спя -все още не мога да повярвам как е възможно да избера точно това жилище от стотици други и да я срещна. И как е възможно това да се случи точно преди един от най-големите духовни празници. Сякаш всичко се беше подредило, за да дам старт през тази нова духовна година на едно ново начало в живота ми. Всяка дума тези няколко дни е безценен урок. За капак и моя Ивчо, с когото снимаме Маската, ми звънна точно преди да тръгна и като разбра къде отивам ми казва -“Абе аз почивам от телевизията, искаш ли да дойда и да снимаме?”. Моля?! Той работи в Нова ТВ и понякога ни отнема седмици, за да се синхронизираме, а сега без капка усилие 🧿Скоро ще ви споделим това безценно преживяване и знанията от него като епизод на Маската ❤ Щастие ❤️

Публикация, споделена от Miglena Kakanasheva MEGZ (@megz_miglena_kakanasheva) на Авг 19, 2020 в 8:32 PDT

 

Всяка година над 100 последователи на Петър Дънов се изкачват на езерото Бъбрека в Рила да се поклонят на слънцето. За разлика от други години, тази се наложи последователите на Бялото братство да ходят пеша от последната станция на лифта до езерото Бъбрека. Някои от тях не издържаха и се върнаха от средата на пътя, но други продължиха да се катерят по козя пътека до езерото. Въпреки пандемията в световен мащаб много последователи на Дънов пристигнаха от Испания, Мексико и САЩ. 


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 леля Лалка

    9 2 Отговор
    Тая с какво се храни,със слънчеви лъчи ли?
  • 2 бушприт

    18 0 Отговор
    Анелия и Мекгъз станаха дъновистки. ЧУДО ГОЛЯМО!
  • 3 ...

    28 0 Отговор
    Горкия Дънов... добре, че не е жив да го види това
  • 4 112

    10 0 Отговор
    "Зa рaзликa oт други гoдини, тaзи ce нaлoжи пocлeдoвaтeлитe нa Бялoтo брaтcтвo дa хoдят пeшa oт пocлeднaтa cтaнция нa лифтa дo eзeрoтo Бъбрeкa. Някoи oт тях нe издържaхa и ce върнaхa oт cрeдaтa нa пътя, нo други прoдължихa дa ce кaтeрят пo кoзя пътeкa дo eзeрoтo."
    Пълни глупости!
    Съборете този лифт!
  • 5 Ето затова

    5 1 Отговор
    Са замърсени рилските езера ,уууу,много кал ,бе!Първо бяла кал,после през джендър дъгата до черна
  • 6 asd

    9 3 Отговор
    много откачалки на едно място
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 5 Отговор
    БРАВО ЧОВЕК трябва да твори добро
  • 8 Логически, а не граматически

    7 1 Отговор
    Лично Дънов е изразявал волята си, хората които го следват да не се зоват Дъновисти, както и идеалите изповядвани от него да не са Дъновизъм!
  • 9 габровец от варна

    4 1 Отговор
    Аз рекох че са станали Бойковистки...
  • 10 Цеци

    10 1 Отговор
    Тази грозница фъфлеща Мегз сигурно се моли да хване поредния женен сляп глупак да му точи парите
  • 11 месара

    10 1 Отговор
    много дълга и безсмислена статия !
  • 12 Behemoth

    7 0 Отговор
    Тия откачалки докога ще мачкат бръмбарите?
  • 13 Добре за тях

    1 2 Отговор
    Има какво да научат там.

    Коментиран от #16

  • 14 Дъновистите

    2 2 Отговор
    Са много,, умни,,....!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сакън

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Добре за тях":

    Чалгарки и окултизъм
  • 17 Така де

    3 0 Отговор
    Даааа.
    Оттук нататък, можем да ги наричаме девици. Вече повярвахме, че са праведни.
    Нямам намерение да ги следвам.
    Нямам намерение да им се кланям.
    Ще продължа да им гледам делата, а не ПР-а.
    И поръчковите статии за Каканашева ще продължават да не забавляват.
    Ама как се мъчи да си оправи реномето...
  • 18 Онзи

    4 0 Отговор
    Тая прилича повече на кон отколкото Сара-Джесика Паркър
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Много ми харесва ника Си

    1 0 Отговор
    Качиха се с кубчетата ,нали ...Ива Бека ,Ани Халфа и Меги Либерото
  • 21 Радо

    5 0 Отговор
    И двете от здраво дънене, и станаха дъновистки накрая.