Last news in Fakti

27 Декември, 2023 20:31 4 008 41

Ще посрещнем новата 2024 година с поп фолк от ефира

  • чалга-
  • концерти-
  • нова година-
  • новогодишна програма-
  • поп фолк-
  • нова телевизия-
  • бтв

И двете най-гледани частни телевизии в българския ефир са решили да излъчват чалга концерти в първите часове от новата година

Чалгата, която от години вече е упорита част от всички нива в държавата и обществото ни, за пореден път превзема и новогодишната нощ по двете частни национални телевизии. Това става ясно от програмите, които те разпространиха.

Първите часове на 2024-а Нова телевизия смята са запълни със сръбски турбо фолк – концерт на Лепа Брена и Драгана Миркович, а bTV ще последва речта на президента с шоу на звезди на родната телевизия „Планета”.

Чалга звезди ще пеят в нощта на 31 декември срещу 1 януари и двете ни големи частни телевизии. Открай време те пускат еднотипни програми, които противопоставят една на друга в борба за зрители, а изглежда, че няма да направят изключение и в очакваната празнична нощ. Както през цялата година конкурират еднакви по тип предавани като „Фермата” и „Игри на волята”, а след това и турски и български сериали, така и сега зрителите, ако решат да ги гледат, ще могат да избират между чужди и родни фолк изпълнения.

В случая изборът е между сръбска и българска чалга.

Нова телевизия пуска концерта на Лепа Брена и Драгана Миркович, който двете звезди на турбо фолка направиха в София в края на ноември. Тогава Петя Дикова излъчи в „Тази събота и неделя” по Би Ти Ви дълго и обширно интервю с Лепа Брена, което беше подготвила в два варианта – съкратен и цялостен. Кратката версия беше пусната точно преди концерта, а дългата – през уикенда след него. Сега пък Нова телевизия смята да пусне и самия концерт и то в разгара на купона на новогодишната си програма. Шоуто ще започне точно след полунощ заедно с гърменето на шампанското и фойерверките и след речта на президента.

Вечните конкуренти от bTV са още по-креативни. Те ще вклинят честитката на Румен Радев вътре в концерта на най-кръшните български фолк звезди. Речта е планирана за излъчване 5 минути преди полунощ, а преди нея и след нея ще върви концерт на звездите на телевизия „Планета”. Това означава, че телевизията ще смеси президента с лекия жанр, в който се изявяват звезди като Преслава, Галена, Фики Стораро, Анелия, а при по-голям късмет може да се окаже, че в шоуто са намерили място даже народни любимци като Азис и Софи Маринова. След финала на въпросния концерт нивото ще вдигне певицата на народа Ивана.

Извън тези меко казано противоречиви решения двете частни телевизии залагат на традиционни за програмата си идеи като празничен концерт на „Гласът на България” по bTV и специално издание на „С Рачков всичко е възможно” по Нова.

На този фон БНТ е избрала традиционализма с редовната си „Щръклица” – този път е „Балканска”. Пред Лепа Брена и телевизия „Планета” това изглежда направо като висок стил в телевизионното изкуство. Шоуто ще бъде посветено на балканската тема, ще включва не само български изпълнители, но и звезди от Северна Македония, Сърбия и Гърция – съответно Наум Петрески, Бобан Здравкович и Аристос. Освен тях участват и добре познати на българския зрител имена като Любо Нейков, Руслан Мъйнов, Албена Михова, Мая Бежанска, Филип Аврамов, Тео Елмазов, Николина Чакърдъкова с дъщеря си Мария, Гуна Иванова, Славка Калчева, Деси Добрева, Ивана, Илия Луков, Петя Панева, оркестър „Канарите“ и др.

След това програмата ще мине към родната поп и естрадна музика с Васил Найденов, Богдана Карадочева, Георги Христов, Нели Рангелова, Тони Димитрова, Мими Иванова и Развигор Попов, Веселин Маринов, Миро, Любо Киров, Графа, Михаела Филева и др.

С подобно шоу миналата година БНТ стана най-гледаната телевизия през празничната нощ. При тази слаба конкуренция от страна на частните канали най-вероятно ще повтори успеха си.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хасмукар ма

    79 2 Отговор
    сиганска държава
  • 2 Дедо

    76 1 Отговор
    Направо почват годината с Банго Васил
  • 3 факт

    55 1 Отговор
    не ги гледам
  • 4 Който

    81 1 Отговор
    иска да си посреща Новата година с чалга , падението продължава .
  • 5 Госあ

    32 2 Отговор
    Днес на лифта си говорих с един печен самоковец, че трябва на всяка цена да искаме олимпиада в София и Боровец, като така подновим инфраструктура и в планините и в градовете и си направим истинска реклама, но нямаме лоби. А той ми вика - и да ни дадат олимпиада, със сигурност нема да можем да я организираме, дори чужди фирми да направят инфраструктура ! Кой ? Толко сме некадърни и прости, бате, че не ми се коментира….
  • 6 Няма такава

    65 3 Отговор
    Чалгаджийска Държава с такива примати.
  • 7 Пр0ст народ

    76 6 Отговор
    Народ, който посреща НГ с Лепа Брена, Драгана, Ивана, Петкана, Чалгана и т.н. Е обречен.
  • 8 Онзи

    43 7 Отговор
    Само молоумници гледат национални телевизии.
  • 9 Руски Чукундур

    26 22 Отговор
    Най добре

    ФИЛИП КИРКОРОВ.

    след успеха на Голата Вечеринка

    Вече е готов да пее безплатно .

    Той и другите носители на Руските
    Православни ценности

    Ще бъдат черешката на тортата

    Във всяка новогодишна забава във Раша .

    Предлагаме на Всички Русофили да не свалят очи от екрана , със

    Уникалните Руски Певци и Артисти.

    Коментиран от #21

  • 10 Ти си

    21 14 Отговор
    Кой се опитва да приравнява звездите Брена и Драгана с нашите бездарни скимтящи и кълчещи тюнинговани тела цигански принцеси и кадъни под звуците на мазни ориенталски маанета ?
    Първите две нашите повлекани немогат да ги стигнат като пеене , текст, визия и сценично поведение - все едно да сравняваш паун с бухал ....
  • 11 Професор

    40 8 Отговор
    По БНТ щели да пускат Кондьо, Гринго и Софи Маринова след това Радев ще говори след шоуто.
  • 12 Опааа

    58 2 Отговор
    Ужас! Поредната простотия!
  • 13 Аз па ке се накана

    5 2 Отговор
    Да се исцфръкам на един правителствен актьор в устата и след това ще го изпрата да целуне жена му с език
  • 14 Професор

    30 3 Отговор
    След изказването на Радев емблемата на БНТ ще светне в Червено и Гринго ще изпее вечния си хит Моят Рай.

  • 15 Коментар

    51 1 Отговор
    Е,няма ли пак да праснат по една реклама на райския газ и тревата?!После защо не гледаме телевизия...По-добре да бяха пуснали Устата да изпее "Свободата на словото".Страшна цензура има.Старите хора казват,че така не е било даже по време на комунизма,а пропагандата е както по времето на Хитлер.
  • 16 БгТопИдиот🇧🇬

    46 1 Отговор
    Ще посрещнем новата 2024 година с поп фолк от е.

    Местя го за опростачените и опростачивателите на кирчовскитеБГ туземци !

    Коментиран от #20

  • 17 Българин

    15 24 Отговор
    От две години насам БНТ е категорично №1, като само сега трябва да успеем да преглътнем Чакърдъкови.

    Коментиран от #33

  • 18 Професор

    22 25 Отговор
    Майтапа настрана колкото и да се опростачва населението БНТ винаги е на високо ниво. Много качествана програма с малко реклами и добри предавания.
  • 19 хе хе

    47 0 Отговор
    Не слушам чалгии, затова няма да включвам изобщо телевизора!
  • 20 объркал си се

    34 1 Отговор

    До коментар #16 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Гербопитеците са ти подготвили тази простотия!
  • 21 Ти си

    13 5 Отговор

    До коментар #9 от "Руски Чукундур":

    На теб специално ще ти пуснат Верка Сердючка , хем ще с ценностно и политически коректно хем ще е някакъва форма на солидарност с украинските гейове .....
  • 22 Дедо

    29 6 Отговор
    Ако трябва и лъскави баби ще гледам.
  • 23 Абе

    49 1 Отговор
    Уникална селяндурщина..
  • 24 в чалгаристан

    44 0 Отговор
    какво друго да се очаква освен и раболепни сглобени поклонници
  • 25 Росен татиното синче

    28 4 Отговор
    Тате дай пари
  • 26 Юрий

    23 0 Отговор
    Ако има ток ще има концерт,а който иска може и телевизора да си изключи ще е по добре.
  • 27 Злогош

    42 3 Отговор
    Е какво ревете бе ? Народа си го иска и му пускат това което е пожелал . На ZZ TOP и LED ZEPPELIN не могат да хвърлят гьобеци на масата а и бандите са забранени за слушане докато не си махнат руското Z от името
  • 28 ЧНГ

    43 0 Отговор
    Без паметник ,но ПАК с чалга...Де е ползата от файдата?!?

    Коментиран от #29

  • 29 хмм

    6 5 Отговор

    До коментар #28 от "ЧНГ":

    Аз все пак намирам такава. Показахте се колко сте подмолни!

    Коментиран от #35

  • 30 Дупничанин

    11 19 Отговор
    Маро, не моа та рАзбера - ти злобееш ли или се кефиш?
  • 31 копи пейст

    27 0 Отговор
    "...В съвременните условия, средствата за масова информация дават възможност масирано да се налагат на населението чужди за него нравствени ценности, мотивационни основания за поведение, за което е достатъчно само - средствата за масово осведомяване да не са подконтролни на националното правителство. Още по-добре би било и самото правителство и властта като цяло да престанат да стоят на страната на националните интереси. Духовната окупация става основа за политическо, икономическо, финансово, научно-техническо и друго поробване на страната: окупираното население не трябва да осъзнава, че то вече е под окупация. Още по-добре е когато на населението от сутрин да вечер по всички канали се говори нещо патриотично. Подобни действия придобиват ефективността на военните операции, когато тяхното масирано, насилствено въздействие води до изменение в начина на живот на нацията, нейното духовно и физическо унищожение или към други съществени геополитически изменения. Разликата между новата и старата война се заключава в нейното разтегляне във времето и в отсъствието на зримо физическо насилие, но по същество и резултати тя си остава война..."
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 На всеки километър

    33 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Хехе, те Чакърдъкови са на всеки километър и по всяка телевизия. Ненаситно племе.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ммх

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "хмм":

    Тизека, неподмолния, успя ли да се измъкнеш от подмолите на чалгата? Предвид твърдението ти "Аз все пак намирам такава ( полза - б.м.) - искрено и дълбоко се съмнявам;-)!
  • 36 Налудник

    5 1 Отговор
    "Те ще вклинят честитката на Румен Радев вътре в концерта на най-кръшните български фолк звезди."
    --------
    Това, ако го направите ви признавам. Президентът в средата, говори. Отляво и отдясно мятат гюбеци по една от дивите чалгарки под ритъма на най-агресивния кючек. Вият задължително. Дали ще са сръбски, гръцки, турски или български няма значение, важното е да заглушават думите на президента. Въпреки че ако са цигански ще избиете рибата и унижението ще е пълно. Такъв клип няма да ви казвам колко гледания ще събере за отрицателно време.
  • 37 Соваж бейби

    30 0 Отговор
    Уеш да ви е честито!По живо по здраво я Фики я Азис и в парламента като Славунчо няма се учудя.Горките млади деца то от зор няма избор чалгария ще слуша и гледа и по диско клубовете не до шията ами до небето.

    Коментиран от #39

  • 38 ами,

    27 1 Отговор
    Босфор и Нова тв. са си частни чалгарски телевизии във всяко едно отношение.Затова и нормалните българи ги игнорират от години.
  • 39 Идън

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Соваж бейби":

    Има кабелна телевизия- повече от 600 програми. Наскоро открих една телевизия с точно моята музика и клипове.. Децата имат нет в телефона- там гледат и слушат каквото искат или го прехвърлят на телевизор ако искат на голям екран...Сложил е на вратата табела-No Entry- ако може да ентря само да му изчистя и да храня аксолотъла...
  • 40 4524

    26 0 Отговор
    Масово опростачване и опростяване ...
  • 41 има спасение

    25 0 Отговор
    бойкот на бг телевизиите и вадете магнитофоните и фрамофоните с любимата музика, чалгата да си я гледат депутатите и партийните величия