Last news in Fakti

31 Август, 2020 15:21 11 351 64

Евродепутатът Софи ин‘т Велд пред ФАКТИ: Борисов и Гешев бяха поканени на изслушването

  • евродепутат-
  • мониторинг-
  • бойко борисов-
  • иван гешев-
  • софи ин‘т велд

"Решението за провеждането на това изслушване е взето от DRFMG", каза Софи ин‘т Велд

Евродепутатът Софи ин‘т Велд пред ФАКТИ: Борисов и Гешев бяха поканени на изслушването - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В петък – на 28 август, в Европейския парламент се проведе среща, посветена на ситуацията в България. Изслушването беше организирано от Мониторинговата група зa дeмoкрaция, върхoвeнcтвo нa зaкoнa и ocнoвни прaвa (DRFMG) към Кoмиcиятa пo грaждaнcки cвoбoди, прaвocъдиe и вътрeшни рaбoти (LIBE) нa Eврoпeйcкия пaрлaмeнт.

В нея се включиха членове на европейския парламент, български инситуционални представители - външният миниcтър нa Бългaрия Eкaтeринa Зaхaриeвa, зaмecтник-глaвният прoкурoр Крacимирa Филипoвa и зaмecтник-миниcтърът нa прaвocъдиeтo Дecиcлaвa Aхлaдoвa, грaждaнcки oргaнизaции и eкcпeрти. В интервю за ФАКТИ евродепутатът Елена Йончева каза, че в дискусията са участвали представители на Европейската прокуратура.

Темите на разговора не бяха публично оповестени, а самото изслушване беше закрито. От пресцентъра на Кoмиcиятa пo грaждaнcки cвoбoди, прaвocъдиe и вътрeшни рaбoти казаха за ФАКТИ, че не могат да предоставят информация за въпросите, които са били обсъдени и ни посъветваха да се свържем с членовете на европейския парламент, които са участвали в разговора, за да получим повече информация.

От ФАКТИ се свързахме с нидерландския евродепутат Софи ин‘т Велд, която е също и председател на Мониторинговата група зa дeмoкрaция, върхoвeнcтвo нa зaкoнa и ocнoвни прaвa към Кoмиcиятa пo грaждaнcки cвoбoди, прaвocъдиe и вътрeшни рaбoти нa Eврoпeйcкия пaрлaмeнт с покана за интервю. За съжаление Софи ин‘т Велд отговори, че не е разрешено дискусията да бъде обсъдена в конкретика, но въпреки това ни даде следната информация, която публикуваме с нейно съгласие:

„Решихме да проведем изслушване за България предвид притесненията по редица въпроси, включително структурите на прокуратурата и съдебната система (която вече е разглеждана в решението на Европейския съд от 2009 година по делото „Колеви срещу България“, както и от Венецианската комисия), свободата и плурализма на медиите, защитата на правата на ромите, ЛГБТИ хората и жените.

Чухме сведенията от няколко члена на правителството, на прокуратурата, на Комисията за защита срещу дискриминация, както и от Групата на държавите, борещи се срещу корупцията (ГРЕКО) към Съвета на Европа и от Венецианската комисия, от неправителствени организации като Хелзинския комитет и Института „Отворено общество“, от разследващ журналист.

Оттук насетне ще провеждаме мониторинг на развитието отблизо. След вчерашното изслушване (бел.: този отговор от Софи ин‘т Велд е получен в събота – 29 август) решихме да изпратим допълнителни въпроси в писмен вид. По-нататъшни изслушвания и срещи (онлайн или на място, както бъде допуснато от правилата относно Covid) могат да бъдат насрочени в контекста на упражнения мониторинг.

Следващия месец Европейската комисия ще представи първия си Годишен доклад за върховенството на закона, който ще докладва за всички държави-членки, включително България. Нашите констатации ще бъдат включени в дебата върху този доклад“.

Припомняме, че делото „Колеви срещу България“ е гледано от Европейския съд по правата на човека. В оценката на ЕСПЧ по това дело се казва, че „наистина, до септември 2003 г. в България е било юридически невъзможно да бъде повдигнато наказателно обвинение срещу Главния прокурор без негово съгласие“.

„В производството пред Съда, Правителството не показа, че поне някои от многобройните сериозни твърдения, направени по време на съответния период срещу г-н Ф., Главния прокурор (виж параграфи 51-61 по-горе), някога са били разследвани, поне на ниво предварителна проверка. Съдът счита, този факт е особено важен в настоящото дело, тъй като потвърждава твърдението на жалбоподателите за съществуващата липса в българското законодателство на достатъчно гаранции за провеждане на независимо разследване на престъпления, по които Главният прокурор или други високопоставени служители, близки до него, може да са заподозрени“, пише още там, а също и, че „няма никакво съмнение, че разследването на убийството на г-н Колев поради практически съображения се е намирало под контрола на Главния прокурор, г-н Ф., до края на мандата му през 2006 г.“.

Въпреки невъзможността да проведем интервю относно дискутираното на изслушването в петък Софи ин‘т Велд се съгласи да отговори на два въпроса на ФАКТИ.

На въпроса дали инициативата за изслушването е дошла от българската страна, както беше казано в прессъобщението на Прокуратурата, Софи ин‘т Велд отговори: “Въпреки че контактът с Европейския парламент наистина е търсен, решението за провеждането на това изслушване, канейки набор от участници е взето от DRFMG. Изслушвания, посещения на държави и писмени въпроси са сред инструментите, които ние често използваме в контекста на нашите мониторингови дейности“.

На въпроса дали министър председателят Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев са били първоначално поканени на изслушването, холандския евродепутат отговори: „Да, така беше. Правителственото представителство на България ни информира обаче, че те ще бъдат представени от своите съответни заместници".

Напомняме, че евродепутатът Елена Йончева в интервюто си за ФАКТИ изрази опасения, че състоянието на съдебната система у нас може пряко да се отрази негативно върху евросредствата, които България предстои да получава в бъдеще. Какви ще бъдат констатациите на мониторинговата група, предстои да разберем.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 86 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    183 21 Отговор
    На втори ще направим граждански арест на Бойко и Гешеф и ще им ги заведем в Брюксел.Аз съм в групата на генерал Шивиков.Кашиците сме при него.

    Коментиран от #4, #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Питанка

    24 128 Отговор
    Мoгaт ли пoддръжници и прoпaгaндaтoри нa путинoвaтa диктaтурa дa измeтaт мaфиятa и дa дeмoкрaтизирaт Бългaрия? Мoгaт ли дa извършaт зaкъcнялaтa , нo нeoбхoдимa луcтрaция и дa ce ocвoбoди упрaвлeниeтo oт Д(п)C-БКП ("филиaл нa КГБ " - пo Т. Живкoв) и тeхнитe нacлeдници ? Мoжe ли вдигнaлия юмручe пРeзидeнт дa ce рaзгрaничи oт руcкaтa cи зaвиcимocт и дa cпрe руcкитe кoрупциoни прoeкти ocъщecтвявaни oт Бoриcoв cъc cъдeйcтвиeтo нa "oпoзициятa " БCП? Дoкaтo нe измeтeм вcички зaвиcими и пoдчинeни нa Мocквa oт пoлитикaтa и oбщecтвeния живот, нищo нямa дa ce прoмeни !

    Коментиран от #5, #21, #38

  • 4 Оператор на водно оръдие.

    16 127 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Така де кашиците.
    Тия дето ще ядат боя винаги ще са най-отпред.
    Само да питам помните ли за какво беше изритан генерал шивиков?
    И ако правилно си спомням какво беше бели фланелки?
    Да знам къде да се целя.
    Ха дано се съберете повече от двете хиляди човека че най-накрая да извадят колите.
    Че то така само ги приготвяме приготвяне, а после началството вика а то не си заслужава.
    А и да ви светна, армията категорично отказва да изпълнява нарежданията на Радев.
    Така че ако ги чакате откажете се,

    Коментиран от #7, #14, #27, #29, #60

  • 5 Последния Софиянец

    99 10 Отговор

    До коментар #3 от "Питанка":

    Можем.Имаме трима генерали и десет полковници.61 Стрямска механизирана бригада е готова.

    Коментиран от #52, #54

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    66 8 Отговор

    До коментар #4 от "Оператор на водно оръдие.":

    Ще дойде 61 ва Стрямска механизирана бригада.Срещу истински оръдия твойто водното не върви

    Коментиран от #11, #28

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бла-бла-бла и няколко лукума повече

    50 11 Отговор
    Е и?
    Диктатора си е на власт.
    Диктатурата си върви заедно с екстри като геноцида спрямо бг.народ включващ разл.бонуси като спекула с цени и надценки на държавно ниво, тотална липса на борба с агресията,стимулиране на престъпления и връщане на мутренските времена отново с подкрепата на държавата и тн.и тн.
  • 10 Уххха

    12 61 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Братле гледай на 2 да не тие последния ден.

    Коментиран от #13

  • 11 Оператор на водно оръдие.

    11 30 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Не може заета е.
    Строи вилата на шивиков.
  • 12 Герб На върха Винаги

    11 76 Отговор
    Прекрасна новина от последните минути! Председателят на ДПС Мустафа Карадаъй преди малко обяви че партията му безпрекословно подкрепя ГЕРБ за свикване на Велико Народно Събрание през март догодина и Нова Конституция! Като също така ДПС се обявява против метежа на 2-ри септември и ще подкрепи ГЕРБ да няма оставка! Също така с ДПС ГЕРБ събира достатъчно брой депутати и за импийчмънт на президента Радев! ДПС като отговорна политическа формация в трудни моменти винаги са подкрепяли ГЕРБ явно. С тях имаме 2/3 народни представители и абсолютно мнозинство! ГЕРБ -ДПС- ВМРО- НФСБ-ВОЛЯ! Победа! Много сме - силни сме!

    Коментиран от #15, #17, #31, #32, #36, #44

  • 13 Последния Софиянец

    44 9 Отговор

    До коментар #10 от "Уххха":

    Не очакваме съпротива.Спокойно.Контрапротеста е пет пенсионери.Мутрите си заминаха.Полицията вече и омръзна.Няма кой да ги защитава.

    Коментиран от #16

  • 14 Чакъра

    22 5 Отговор

    До коментар #4 от "Оператор на водно оръдие.":

    Ние нищо няма да правим, вие ще се присъедините към нас и ще обърнете оръдията към където е нужно

    Коментиран от #18

  • 15 Doni Brasko

    38 6 Отговор

    До коментар #12 от "Герб На върха Винаги":

    И срещу всички вас само един цял народ. А да видим какво ще стане. Любопитно,а?

    Коментиран от #19

  • 16 Оператор на водно оръдие.

    10 35 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Така си мислиш само ти и група съветски учени.
    Позабравих и членовете на висшето ръководство на БКП които се обявиха за Радев. Доколкото са останали живи.
    Като гледам бройките за дежурствата и снаряжението, а и като гледам колко доброволци има, наистина сте омръзнали на полицията.
    Колкото до статията за пореден път се разбива опорка, говори се за 2003 2009.
    А не за 2020-та.
    И освен това официално се потвърди че повечето време, по настояване именно на Йончева, си говорил за истанбулската конвенция.
  • 17 бисмарк

    14 5 Отговор

    До коментар #12 от "Герб На върха Винаги":

    и като се събуди ........................./....................../ ха ха ха
  • 18 Оператор на водно оръдие.

    8 27 Отговор

    До коментар #14 от "Чакъра":

    Е със две-три хиляди човека Какво можете да направите?
    аз затова се надявам да съберете малко повече поне 10000 да съберете че да не извадят с машините.
    Тъкмо да разберете колко ви обича полицията.
  • 19 Ние сме от Чистота

    10 25 Отговор

    До коментар #15 от "Doni Brasko":

    Целия народ 100 човека ли е?
  • 20 Byg

    14 38 Отговор
    С една дума готвят импийчмънт на фигуранта , самосезирали са се по сигнала на Гешев за груба намеса върху независимата съдебна власт от страна на прецидента. Имат притеснения за демокрацията в България следейки как един беглец от закона открито си купува протестиращи а прецидента подтиква народа за пуч и погазване на законите в една правова европейска държава вдигнал юмруче. Притеснени са и от факта как няколко политически трупа разиграват законно избрано и легитимно правителство , как малцинство от няма и 2000 - 3000 индивида паразитира върху всички останали.

    Коментиран от #24, #30

  • 21 Петьо Петров

    32 11 Отговор

    До коментар #3 от "Питанка":

    Ами вашата питанка е към Борисов.Може ли член на БКП да е представител и премиер на дясна партия? Може ли нисшестоята фигура от СИК,благодарение на генерал Л.Гоцев от ДС,да тръгне по политическата стълбица нагоре? Може ли след като същият този нискообразован индивид,целувайки ръката на Доган и с благословията на Генерал Бриго Аспарухов,също от ДС, да влезе във властта през парадния вход.Може ли да имаме премиер избран за такъв от Доган,който всички знаем е минимум двоен агент,първо на ДС,после на КГБ,за турското разузнаване няма сигурни данни,но винаги показва,че е проруски настроен и действа предимно за руските интереси в България? Може ли Борисов да представи за кандидат за президент Цачева срещу боен генерал от авиацията без намесата на руски натиск,било то директно,или чрез Доган? Може ли?Задавате отговори със своята питанка. ББ се опитва да седи на 3 стола,европейски,руски и американски,но единствено може да седне на..земята да кажем.

    Коментиран от #42, #45

  • 22 Ураа

    11 11 Отговор

    До коментар #6 от "elgrko":

    А вие кво - на по бира с кебапче и на амбразурата под юмрука на ЧеГевара...
  • 23 взе си отпуск и се скри

    18 11 Отговор
    Бацко не иска да им разказва на тия приказки за магистрали , детски градини , пречиствателни станции и пр.
  • 24 Мнение

    22 8 Отговор

    До коментар #20 от "Byg":

    Да бе. А министър-председателят е репресиран от протестиращите, ахаха! Самосезирали са се, но бас ловя, че пишат доклад към Кьовеши, която от там насетне ще поеме случая с Гестаповеца и неговия Фюрер.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 до кютюка # оператор на водно оръдие

    16 3 Отговор
    много ядове ще береш вече...ти и бацето ти си отидохте.
  • 27 Гневен Бургазлия

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "Оператор на водно оръдие.":

    Идвам да ти натроша оръжието .. у главата !!!
  • 28 Гневен Бургазлия

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Ямболски дивизион е с вас !
  • 29 пръскачка

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Оператор на водно оръдие.":

    аз също съм оператор на едно водно оръдие, на което слагам такива като теб и след това се пръскат по шевовете!
  • 30 Булаир

    17 5 Отговор

    До коментар #20 от "Byg":

    Ще си говорим на втори дали са три хиляди. Този протест е и срещу вас – реститутки, проститутки, мамини синчета, татини ку**ета от жълтите павета. Вие сте по-виновни и от каскета, и от тиквата за дереджето, на което сме. Щото на вас ви отърва да се крият данъци, да сте по-равни от другите, да си гледате черешката на тортата и порно каналите мръсни. Словото да се погазва, дори с цената на човешки животи. Който не ви е удобен – да му вадите пистолети по пътищата, да си карате дрогирани и да си имате хотел на първа линия. Вие нямате против пенсиите да са 200 лв. – за хората, които са работили цял живот. Да сте прости и това да се толерира, щото вий, калинки, по друг начин не мож се докопа донякъде. Да си уреждате джендъроподобните чавета някъде си на големите постове, докато си печете набуханите със силикон задни части на Малдивите. Е, това нас не ни кефи. И като казвам нас – визирам 80% от българския народ. Българския народ, а не редовните избиратели от Факултета, Филиповци и други убави квартали. Това да чакаме от ЕС да си махнат така удобната марионетка е като от умрял писмо и от ку*ва ресто. ЛГБТИ организации ще ни защитават пред Европа, я бягай. Народе, наследник си на велики владетели, блестящи умове, а ни управлява човек, дето не знае една дума на чужд език... Сахер че ми вика. Кавал.
  • 31 руснак

    19 6 Отговор

    До коментар #12 от "Герб На върха Винаги":

    Явно си заслепен гербераст. Сложи си очилата и прочети внимателно изявлението на Карадайъ: ДПС няма да подкрепи ГЕРБ за нова конституция и Велико народно събрание. така, че се гответе за ген. Шивиков.
  • 32 изтребител

    16 6 Отговор

    До коментар #12 от "Герб На върха Винаги":

    ти, както всеки гербер очевидно не можеш да четеш и разчиташ винету/шехерезейд да ти разкава приказки! яд ви е, че сте безработни от 03.09! освободете всичко на мига чотури крадливи! няма да има милост за вас! на пангарааа! мааааршшшш!
  • 33 Иво

    20 4 Отговор
    ЗНАЧИ ГЕШЕВ ПУБЛИЧНО ИЗЛЪГА ЧЕ ТОЙ Е ОРГАНИЗИРАЛ ИЗСЛУШВАНЕТО В ЕП...

    Коментиран от #40

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Загрижил се за психическото здраве

    16 5 Отговор
    На Българите Бойко!!! Всеки ден плашеше с черните чували, хладилни те камиони, масовите гробове на остров Харт, Опсихясваше народа ежедневно,, Опсихясън народ по лесно се управлява!! Бойко"нищо НЕЕ забравено и никой НЕЕ ЗАБРАВЕН" запомни!!!! Ти дирижиране Психозата, Преигра!!!!
  • 36 898

    18 5 Отговор

    До коментар #12 от "Герб На върха Винаги":

    ДПC нямa дa пoдпишe внacянeтo нa нoвa Кoнcтитуция нa Рeпубликa Бългaрия и нямa дa глacувa зa cвиквaнe нa Вeликo нaрoднo cъбрaниe. Тoвa кaзa прeдceдaтeлят нa ДПC Муcтaфa Кaрaдaйъ cлeд извънрeднo зaceдaниe нa ръкoвoдcтвoтo нa движeниeтo и дeпутaти в цeнтрaлaтa нa пaртиятa в Coфия.
    Хайде сдавай и се уволнявай,о време!
  • 37 🐷 Боко ТИКВАТА

    9 5 Отговор
    ОЛЕЛЕееееее, ОТИВАМ СИииииии.

    Коментиран от #43

  • 38 Вие

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Питанка":

    сте доста объркан откъм мисъл индивид!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 или

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "Иво":

    Лъжат тази и Йончева!
    Да припомним, че най вече се е обсъждало приемането на истанбулската конвенция и по точно отказа на България да я приеме!
  • 41 Васил

    5 3 Отговор
    Какво може да ти каже един неук диктатор?
  • 42 Аман от " информирани"

    7 6 Отговор

    До коментар #21 от "Петьо Петров":

    Докога ще предъвквате лозунги и опорни точки. Пишмян генерали с приземени самолети си играят на Наполеон. Заплашвате с военен преврат срещу държавните институции, защото прокуратурата започна да работи.
    Задачката на Йончева и БХК е ясна: ерозия на държавността без оглед на средствата. Само,че те не са българи! А вие какви сте? Докога руските марионетки ще ви връщат на старта?
  • 43 Акъл

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "🐷 Боко ТИКВАТА":

    Олигофрен
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Историк

    5 5 Отговор

    До коментар #21 от "Петьо Петров":

    С чии гласове избраха Радев? На ДПС. Кой се целува на Орлов мост с Местан? Сергей. Кой беше постоянно присъствие във властта и партньо р на сини и червени? Доган. Стига лъжи и глупости!

    Коментиран от #46

  • 46 Петьо Петров

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Историк":

    Никой не отрича реалността.Но си задайте въпросът:-Защо беше подкрепен Радев?Казах го по-горе и няма да се повтарям.Не съм с леви идеи,въпреки,че се опитвате да ми припишете такива.Казал съм в мнението си само доказани факти,а не измислени опорки.
    Бъдете здрав!

    Коментиран от #51

  • 47 Радой Ралин

    5 6 Отговор
    Уважаеми русофили, приятели на Москва и Путин, леви и червени. Когато говорите за диктатура в България, погледайте малко ТВ новини от Русия и Беларус. В момента, когато си вдигнал ръка да хвърлиш яйце по МС в Москва, си заминал в спец съд и 3 години в Сибир.
    Ако пък си лидер като Отровните глупаци, след второто кафе сте в кома с неизвестен край
  • 48 ПАТРИОТ

    12 3 Отговор
    Олееееее сите ГЕРБЕРАСТ се е намъкнало по форумите щото горките треперят от страх и не смеят и носа да си покажат навън.И те като БОКО ТИКВАТА И КАСКЕТ ПРОКУРОРА се скриха в миша дупка.
  • 49 ПАТРИОТ

    11 5 Отговор
    Във връзка с предстоящи промени в основния закон предлагам:
    1. да се забрани със закон използването на словосъчетанието БОКО ТИКВАТА, нанася се обида на един полезен и питателен зеленчук.
    2.Словосъчетанието БОКО ТИКВАТА да се замени с БОКО КРАТУНАТА, тъй като и двете думички са символ на нещо кухо отвътре.
  • 50 Бабугер

    9 3 Отговор
    Тулупио и Каскета изпратиха сол- свидетелите със що годе очгетлив и разбираем английски да прочетат оправданията и опорките в ЕС. Не хвана дикиш и сега нашите аслани се покриха кат.... Трябва по- бързичко да го разкараме това " представителство", че берем чужд срам по целия свят!
  • 51 Историк

    2 13 Отговор

    До коментар #46 от "Петьо Петров":

    Мислете в перспектива : реализирането на сценария Радев - Йончева -Триото- Иванов за пореден път ще ни изхвърли от Европа. Децата от площадите нямат спомен от 1992 и 1996. За броени дни ще се съсипе всичко.
    После триото ще си папка заработеното, генералската мафия и платените руски приятели ще се успокоят, а ние ще се чудим,,оти ручахме жабетата"

    Коментиран от #57

  • 52 Питанка

    2 11 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Точно така г-н Петров. 2009 г. Борисов дойде на власт с лозунга, че ще измете мафията Д(п)С. Сега един зависим пРезидент също се кани с вдигнато юмруче да измете мафията. Само, че мафията в България е създадена и контролирана от руските служби , а Радев е зависим от тях. Затова мълчи при призивите да декларира, че няма да отклони България към евразия. Колкото е опасен Борисов толкова и Радев .

    Коментиран от #58, #59

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Питанка

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Да разбирам, че Вие сте пoддръжник нa путинoвaтa диктaтура . Тогава какво не е наред ?Ние и сега живеем под диктатура по путински модел.
  • 55 месара

    2 9 Отговор
    ......защитата на правата на ромите, ЛГБТИ хората и жените. ето какво я вълнува елена брюкселска , и за това видите ли , Борисов се криел и не отишъл . Борисов и Гешев са поканени , не , извикани ! елено моме с посинените очички , другия път преди да почнеш да лъжеш , проучи нещата , подготви се и тогава приказвай !
  • 56 Фрвгктр

    2 10 Отговор
    Обвиняемата Йончева е най загрижена за правосъдието и как да го докара от компромат и мръсотийки за да се отдалечи разглеждането на имунитета й.Що маньовър ,що чудеса,с объркани преводи точно на предното изслушване.
  • 57 Петьо Петров

    8 2 Отговор

    До коментар #51 от "Историк":

    Понеже стана много модерно да се делим на фили и фоби/въпреки,че за мен това е поради ограниченото мислене на различни индивиди/,аз съм си само българофил. Искам да живея в правова и независима държава,доколкото вече може да сме независими,или поне да е взаимно изгодно всяко споразумение,което се сключва от властимащите. Искам достойни старини,а не да чакам за коричка хляб.Искам еднакво правосъдие за всички.
    Много ли искам? Убедих се,че при тази власт няма да получа нищо от нещата които искам,а съм дал с работата си достатъчно за да изисквам от тези,които са назначени от народа,а народа сме всички ние.Достатъчни са едни предсрочни неманипулирани избори с машинно и електронно гласуване,за да се надявам на по-добро бъдеще за мен и поколенията ми.Това правителство вече ми доказа колко е способно...да краде!
  • 58 898

    3 4 Отговор

    До коментар #52 от "Питанка":

    Това ли измислихте за 50 дни?!Слабичко!
  • 59 Петьо Петров

    8 3 Отговор

    До коментар #52 от "Питанка":

    Това предполагам беше за мен.Не отричам,че мафията в България е контролирана предимно от руските служби.Но нека уточним,че когато престъпността се свърже с държавата се нарича Мафия.Кой е начело на държавата Борисов или Радев? Въпросът е риторичен разбира се.Не защитавам Радев,но президентската институция категорично ДА,както и всяка,която би следвало да е независима,а при нас е 3 в 1. Слабото място на Борисов,както и на всеки човек,е неговата зависимост. А при него не е една,освен от Германия,която го финансира,за да е нейна опора в тази стратегическа точка на Балканите,той е зависим и от руските служби в лицето на Доган,а също така и от американските компромати държани скрити в някое"друго" чекмедже...засега.
    Колкото до Радев,той е политическа фигура без почти никакви правомощия,така,че и да го плюете няма резултат,само може да вдигате акциите му сред левия електорат.
    Бъдете здрав!
  • 60 Щерев-червен трол

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Оператор на водно оръдие.":

    големи патриоти и защитници на родината сте от герп,ама ще ви питам като дойде турчина от анкара къде ще се криете защото сте милиционери и военни само за едната заплата(продадохте си рода и родината за жълти стотинки) акато видите зор се разбягвате като пилци,добре че сте дебели пилци и ставате лесно за турски отстрел.
  • 61 Де Факто

    8 3 Отговор
    Ясноооо, ГЕРБавите са си мошеници и крадци.
  • 62 Пълен абсурд

    3 7 Отговор
    Тъкмо България пое по правилния път към Европа и някой ще ни върне в началото на 1989г...

    Коментиран от #63

  • 63 Пълен абсур е

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "Пълен абсурд":

    че от 11 години сме с повече средства в сравнение с прези заради еврофондовете, които ни наливат и уж трябва да сме по-богати и да живеем по-добре деюре, а дефакто нищо не се е променило и дори живеем относително по-зле, отколкото през онзи "лош" режим. Абсурд е, нали? Живеят пребогато само олигарси и калинки. Робите кучета ги яли.
  • 64 Как така

    3 0 Отговор
    Нали Гешев заяви, че е по негова инициатива. Само за тази лъжа трябва незабавно да си подаде оставката. Но гьонсуратлъка е типичен за милиционерската му камбанария, и не само неговата