Last news in Fakti

1 Септември, 2020 20:30 6 411 78

Борисов ще си тръгне. А после какво?

  • бойко борисов-
  • герб-
  • иван гешев

Решителната крачка може да бъде направена на 2 септември, ако в София и страната излязат стотици хиляди граждани на протест

Борисов ще си тръгне. А после какво? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И след Борисов какво? Ще се получи "горе-долу същото"? Подобно мислене е неразумно. Няма как всичко да се подреди от раз. Но едно е ясно: с бездействие и примирение не се върви напред. Коментар от Веселин Стойнев.

А после какво ще стане? Въпросът, който отправят критиците на антиправителствения протест, сам задава рамката на отговора: ще се върнат комунистите, ще останат ГЕРБ, ще дойдат Слави Трифонов и Мая Манолова, а традиционната десница, дори и пораснала, пак ще играе втора цигулка и т.н. Именно това очакват мнозина. Откъде обаче следва, че непременно ще се получи "горе-долу същото"?

Подобно едноходово мислене е обречено да се пази от разочарования и да жъне разочарования. Само че примирението и бездействието само удължават живота на злото. Нали знаете, че няма как всичко да си дойде на мястото от раз?

Решителната крачка може да бъде направена на 2 септември, ако в София и страната излязат стотици хиляди граждани на протест - тогава правителството вероятно ще падне. Главният прокурор по-трудно, но натискът над него може да продължи и да разчита на успех, когато той остане вече сам.

Идва ред на партиите

След оставката на Борисов идва ред на партиите. Защото те излъчват политическо представителство, а протестът се е състоял само от граждани, които в това им качество никой не може да представлява. И на мястото на Отровното трио идва ред да застанат приемливи за победилия общ граждански фронт партиийни лидери. Например Христо Иванов от "Демократична България", Крум Зарков от БСП и някой партиец-сценарист от "Има такъв народ" на Слави Трифонов. А най-добре е да има още по-широко партийно-лидерско съглашателство, което обаче не учредява предизборна коалиция, а сключва пакт за съдебна реформа в следващия парламент, както предложи Христо Иванов. Пък на изборите - всекиму според сабята, която може да извади.

Социологическите проучвания засега не могат да дадат адекватна електорална картина, понеже още не сме в предизборна ситуация, а и те самите може да са инструмент за изкривяване по един или друг начин на картинката. Все пак те вече очертават някои тенденции. Едната е съвсем обяснима - силен отлив от ГЕРБ, подложена под натиска на протеста, и доста необясним силен спад на БСП, която подкрепя протеста и се готви за лидерски вот. Съвсем обясним ръст на "Демократична България", чиито действия вбесиха Иван Гешев и той нахлу в президентството, за да предизвика протестната вълна. И не толкова обясним ръст на "Има такъв народ", която подкрепя протеста главно чрез предаването на Слави Трифонов в малка телевизия и в социалните мрежи.

Разумно е да допуснем, че системните опозиционни формации ще наберат още сила. "Демократична България" би нараснала повече откъм ДСБ-крилото си, ако Атанас Атанасов, който силно изостава като лидерство и енергия от Христо Иванов, отстъпи мястото си на някого като (или на самия) Радан Кънев, който би дръпнал електорално още напред коалиционната формация. За обновление в БСП пък изобщо не може да се говори, защото и Корнелия Нинова вече изглежда широко желано в партията и извън нея лице пред алтернативата Кирил Добрев, смятан за червен вариант на мутризиран герберски партократ.

Трудното тепърва предстои

Най-голямото неизвестно сега е какви са политическите нагласи на най-младите, които са емблемата и енергията на протеста. Социолозите досега не са ги изследвали като отделна група. Вероятно и ще пропуснат тази възможност, защото значителна част от младежите ще се върнат на Запад, където учат и работят. Дори на самия вот няма да разберем каква е политическата им ориентация, защото в чужбина не се правят екзитполове и проучвания. Към този момент обаче това няма да има особено значение, ако всички партии, застанали зад протеста, реализират в следващия парламент пакта за съдебна реформа. Защото след свалянето на кабинета "Борисов" тъкмо това ще е институционалната гаранция за отвоюването на държавата от мутренско-прокурорския произвол.

Трудното тепърва предстои. На протеста гражданите може и да са с различни политически убеждения, но искат заедно оставката на Борисов и Гешев. Да, мнозина не преглътнаха тази "колаборация с врага", затова протестите не са толкова масови, колкото можеха да бъдат. След оставката обаче гражданите ще трябва да гледат без погнуса как разноцветните им партийни лидери заедно договарят институционалната промяна. За нея е необходима широка политическа подкрепа, надхвърляща възможностите дори на партия, спечелила мнозинство в парламента.

А ако се окаже, че и спечелилата вота партия е твърде малка и трябва да се търсят широки коалиции или други формули за управление, или пък се стигне отново до предсрочни избори? Това няма да е драматично, а ще означава, че политическият процес просто върви по лъкатушещ и по-бавен път. Но вече ще е извървяна голяма отсечка.

С примирение и бездействие не се върви напред. Точно обратното. Тъкмо така стана нетърпимо лошо.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 После следва

    91 15 Отговор
    Най—хубавата част.Съд и затвор за мутрата.

    Коментиран от #62

  • 2 И после чалга

    43 4 Отговор
    Коалиционният съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти все пак днес е провел среща, но отново не е било постигнато съгласие около текстовете на проекта за нова Конституция. ВМРО все още държат на своите предложения, не мислят да дадат заден и да подпишат проекта, като така осигурят нужните 120 гласа

    Коментиран от #23

  • 3 Рошко

    40 62 Отговор
    После ша ни натресът още по гладни управници, то тва тука краденето е в днк то

    Коментиран от #6

  • 4 Pompev 🇧🇬✔️

    41 47 Отговор
    Нищо,може и по зле да стане

    Коментиран от #10

  • 5 да де

    72 12 Отговор
    Аре, аре тая мантра понеже нЕма кой нека да е тулупа вече се изтърка. Все ще се намери кой да свърши работата има достатъчно по-умни от него.

    Коментиран от #71

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 И аз да кажа

    44 3 Отговор
    Каквото сабя покаже. Не е проблем толко премиера колкото тъпите алчни и незна кви отвратителни корумпета около него, нфсб, "войводи'некви, воли... Продажници, за пари биха убили майка си и баща си, те по скоро наглите крадци в бг, но остават в сянката на премиера

    Коментиран от #21, #34

  • 8 1111

    62 8 Отговор
    Въпроса е не да си тръгват,а да бъдат натикани по затворите,няма как да си бил цял живот на държавна работа и да си милиардер,
  • 9 Отговора е ЯСЕН

    56 10 Отговор
    ...........Борисов ще си тръгне. А после какво?............ПОСЛЕ СЪД И ЗАТВОР ,........ЗАСЛУЖЕНО ........!!!!!!!!!!!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Как

    37 7 Отговор
    какво ? После без него !
  • 12 Стрелата

    32 6 Отговор
    По добре от краля слънце по глупав човек не е бил начело на България1 място никой не може го взе трябва да се гордее те с това.

    Коментиран от #14

  • 13 Икономист

    29 32 Отговор
    Това сме го виждали вече , тръгва си примерно СДС или БОРИСОВ и след тях кражби и предателства още по големи и народа изхвърля тия след тях с шутове, а сега ще са още по сериозни , защото Борисов направи най много от всички преди него, който седне след него на премиерският стол дупе да му е яко !
  • 14 ЛЪКЪТ

    24 53 Отговор

    До коментар #12 от "Стрелата":

    ПО ПРОСТ ОТ БОРИСОВ Е ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ !
  • 15 пройчо

    2 6 Отговор
    Пей сърце ....!
  • 16 да де

    29 6 Отговор
    Не знам що за икономист си, но в едно си прав дупе да му е яко на тоя след тиквата в една ошушкана територия.

    Коментиран от #54

  • 17 chi

    36 4 Отговор
    Само, че след като си тръгне трябва да отговаря за стореното.

    Коментиран от #73

  • 18 Я... Я

    37 3 Отговор
    КАТО СИ ТРЪГНЕ КАКВО? КАБИНЕТ НА РАДЕВ ПЪЛНА ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ ЗАМЕН. ПРИВАТИЗАЦИЯТА ВСИЧКИ СРЕДСТВА ОТ EU КЪДЕ ОТИДОХА ПАРИТЕ? КОЙ СЕ Е ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАЛ??? СЪД И КОЙТО СЕ Е ОБЛАЖИЛ ЗАТВОР. СЛЕД ТЯХ КОЙТО ДОИДЕ ДА МУ МИСЛИ.
  • 19 Активист на БКП

    28 2 Отговор
    После в затвора и конфискация на имуществото!!!
  • 20 Политолог

    14 24 Отговор
    То е ясно кво ще стане - тримата миризливи катунаджии ще се напъват да заслужат обещаното от Бошкоф и Фасилев....ще се пазарят с ЧеГевара...
  • 21 И аз да кажа

    11 6 Отговор

    До коментар #7 от "И аз да кажа":

    Продължавам- голям проблем за премиера са и помаците, който му помогнаха в първите години да стане премиер.. Тези помаци са изключително нагло, алчно и завистливо общество, в момента те искат от него оше и още пари, поръчки,.. Те се взеха на сериозно, в момента те владеят бизнеса и искат оше и още, те са в европарламента, в нашия, даже ена жена от този етнос ни предлага конституция... Та така, ще пиша пак ако се сетя. Успех
  • 22 ГГ1989

    26 1 Отговор
    Какво трябва да стане е повече от ясно!!!

    Единен барод, съдебна реформа и без значение кой е на власт, ако се злоупотребява без мярка - падане от власт, съд и затвор!
  • 23 Мой

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "И после чалга":

    Не им вярвай, правят маневри. Ще подкрепят всичко, това са платени жрици.
  • 24 Иво

    27 5 Отговор
    Сто пъти по добро от това в момента.Внуците на внуците ни не могат да изплатят бакиите на този неграмотник и кохорта му от калинки
  • 25 Василева

    20 9 Отговор
    Докато искате затвор само за Борисов и Гешев,а не за всички политици от 1989 година до сега нищо няма да се промени.Сега искате да замените едни компрометирани политици с други компрометирани политици .
  • 26 2loop

    18 9 Отговор
    Тоя да се маха, всеки друг ще е по добре
  • 27 После демократични избори както на Запад

    13 4 Отговор
    !!!C AКТИВНA РEГИCТРAЦИЯ и бeз "мъртви души"!!!
    !!!БEЗ ПРAГ нa ПРEФEРEНЦИИТE и "избирaeми мecтa!!!
    !!!C ДИCТAНЦИOННO глacувaнe, пo интeрнeт и пo пoщaтa!!!

    „Мутри вън“ е бунт срещу пороците на псевдо демократичната държава, чийто символи са Борисов и Гешев.
  • 28 оясв

    18 1 Отговор
    После какво ли??? Ами малко ли е следващите поне да си имат едно наум, че при необходимост могат да бъдат предсрочно изритани.
  • 29 Не искаме

    12 12 Отговор
    стари муцуни.Искаме млади,нови,неопетнени хора.На първо време може Радев и служебно правителство

    Коментиран от #30

  • 30 а стига бе

    7 4 Отговор

    До коментар #29 от "Не искаме":

    Ама точно тях ще получите!
  • 31 НЕ СМЕ НАИВНИ

    8 6 Отговор
    ТОВА ГО ГЛЕДАХМЕ ВЕЧЕ.НЕ БЛАГОДАРЯ.
  • 32 Фен

    12 14 Отговор
    Не знаем какво ще стане, ако Борисов си тръгне. Но знаем какво ще стане, ако фигуранта даде властта на задкулисието си и на БСП. Това 30 години го гледаме.
  • 33 НЕСЪГЛАСЕН

    9 9 Отговор
    ОТЛЪЧЕНИ ПОПОВЕ , ГЕНЕРАЛИ И ДРУГИ ОТРЕП.И .ТОВА ЛИ Е ПРОМЯНАТА.
  • 34 Между другото

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "И аз да кажа":

    Тези продължават наглите грабежи,окупират бизнеси, поръчки.. докато премиера се пържи, наглеци
  • 35 Дедо Гацо

    9 1 Отговор
    Тея въпроси аз ги решавам по следния начин. Като сопре да върши работа кочо отива за буркане или на дроб сърма. Отгледал съм си друг който е по- пъргав, по- мириносов и по- рогат. Новио се учил от старио и по- старио, научил е повече, свеж мозАк е и ке вкара свежа кръв във обръщение в това мое стадо. Сичко ново е по- добро от всичко старо, а и старио коч може и въците да го стигнат и да го направат пратал- они го дебнат да го еМнат от бая време. Дип, че го пазам като Любе Гоцев- Маджо инак и Баба Меца ке го сеца сус Сретеца- партизан, сръпска марка хулиган!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ЕСТЕСТВЕНО

    3 8 Отговор
    После ПОТОП

    Коментиран от #39

  • 38 Леле

    6 1 Отговор
    Ще стане без Борисов!!! И малко по-добре, след доста итерации ще наваксаме това, за което спахме 30 г.! Единствената соц държава без дисиденти - всички т.н. са били членове на БКП или на службите!
  • 39 Джоко

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "ЕСТЕСТВЕНО":

    Ще се броим на пролет, сега е лесно, има лев за харчене, топло е, всичко ни е обещано, няма криза, Ковид е овладян или редуциран, газа е 40% на долу, всичко пада- даже и мерцедесите и беемветата са на безценица и най- важното всичко е подсигурено от Вожда, Учителя и Пътеводителя! Да илядиш, да ти се слави името и на Марс и на Сатурн и да ни радваш от всички билбордове по всички земни и космически магистрали! Амин, дай Боже.... Да не се случи!
  • 40 Анонимен

    2 1 Отговор
    И как със старо мислене и едни и същи действия ще се промени нещо в колективното съзнание на българите?
    По начина по който мислиш и живееш днес ти твориш своето бъдеще.
    Всеки коментира и говори за другите,но не и за себе си!Точно за това в България нищо няма да се случи,получи и дълго време ще циклим.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ТаУмВзе

    2 2 Отговор
    Овче веле да се Разкара! Това няма да е лично. Просто 1000 Калашника.
  • 44 Веселин

    6 3 Отговор
    Стратегията на властващите катастрофира в няколко неочаквани обстоятелства, за които те нямаха готов ход. Как да се справиш с компроматните снимки и записи, изпратени до медиите от твой близък приятел, превърнал се междувременно в заклет враг? Опитите на прокуратурата да открие снимащия, вместо да попита снимания, издават спиращ дъха инфантилизъм. Влизането в президентството пък окончателно доказа, че главният прокурор може да надмине по нелепост и тези, които му организираха конкурса за този пост
  • 45 Байчо

    9 2 Отговор
    Относно заглавието : И преди Борисов я е имало България , ще я има и след него ! Стига сте бабували. Във всички случаи ще е по-добре без крадливата клиентелистка партия на Борисов. По-голямо дъно от това не съществува. Тотален ценностен разпад !
  • 46 ФАКТ

    11 2 Отговор
    АМИ ЩЕ КАЖА КАКВО ЩЕ СТАНЕ КАТО СИ ТРЪГНЕ БОРИСОВ:
    1. БЪЛГАРИЯ Я ИМАЛА И ЩЕ Я ИМА.
    2. БОРИСОВ НЕ Е ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА, А МУТРА-ОЛИГАРХ И ОКОЛО
    НЕГО НЕ СЕ ВЪРТИ СВЕТА.
    3. ДА ИМА РЕВИЗИЯ НА КАБИНЕТИТЕ БОРИСОВ-1, 2, 3 И ВИНОВНИЦИТЕ ЗА КАТАСТРОФАТА НА БЪЛГАРИЯ ДА СИ ПОНЕСАТ ОТГОВОРНОСТТА.
    4. ЩЕ ИМА ИЗБОРИ И СПЕЧЕЛИЛИЯТ ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ
    СЪСТАВИ КАБИНЕТ.
    5. БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Я СТАБИЛИЗИРАМЕ И ДА ДОГОНИМ ПРОПУС
    НАТОТО, ДА СЕ ПРИРАВНИМ ПО ДРУГИТЕ СТРАНИ ОТ ЕС.
    6. БЪЛГЪРИЯ Е МОГЛА И МОЖЕ БЕЗ БОРИСОВ, ДРУГОТО Е ЛЪЖА,
    ВМЕНЯВАНЕ. БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ МУТРИ-ОЛИГАРСИ.
    7. КОРУПЦИЯТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕБОРЕНА.

    АКО ИСКАМЕ ДА ОЦЕЛЕЕМ КАТО НАЦИЯ, ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕБОРИМ С КОРУПЦИЯТА, ПРЕСТЪПНОСТТА, РЕВИЗИЯ НА ДЪРЖАВАТА И ОБЕДИНЕНИЕ НА НАРОДА ОКОЛО ЦЕННОСТИ, БОРИСОВ ДОКАЗА, ЧЕ НЕ СЕ БОРИ ЗА ТОВА, А НАПРОТИВ - РЕКЕТИРА, МАНИПУЛИРА, КРАДЕ, УНИЖАВА НАРОДА, МИСЛИ САМО ЗА ВЛАСТ.
  • 47 ТОВА Е

    8 1 Отговор
    БОРИСОВ ОТДАВНА Е АБДИКИРАЛ ОТ ВЛАСТА! ДПС ОТДАВНА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ. НИЕ БЛЕЕМ, А ТЕ НИ СТРИЖАТ И ДОЯТ. ДОКАТО БЛЕЕМ ВСЕ ЩЕ НИ СТРИЖАТ И ДОЯТ. НАРОДА ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМЕ В РЪЦЕ, ДА ИМ СВЕТНЕ ЗЕЛЕНИЯ СВЕТОФАР И ДА ИМ КАЖЕ ДРУМ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ.
  • 48 ФАКТ

    9 0 Отговор
    С ОВЦЕДУШИЕ НИЩО НЯМА ДА НАПРАВИМ, А ЩЕ СМЕ В АГОНИЯ, ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СИ ОТСТОЯВАМЕ ПРАВАТА.
  • 49 Реалист

    6 0 Отговор
    Не. Най-лошото не дойде от примирението. То идва от това, че гласа на един умен човек струва колкото на един платен представител на малцинствата, колкото гласа на една продажна калинка от държавната администрация, колкото на всеки един, който гласува за "ПО-МАЛКОТО ЗЛО", вместо да си изпълни гражданския дълг и да гласува за най-достойния според него, пък било то и от малка партия. Никой не вярва, че малките имат шанс и затова не им се дава такъв и затова всеки път гледаме едни и същи муцуни. Проблема не идва от управляващите, драги ми съфорумници. Идва от народа. Там е истинския проблем, за който никой (вкл. аз) не може да предложи някакво решение към този момент.

    Коментиран от #52

  • 50 Dol

    3 0 Отговор
    Страх ме е от италиянски правителствен сценарий. Смяна на правителство и избори на 6-9 месеца. Всеки прави правителство граби, “реформира” и пада от власт. Ако пък са БСП,ДПС... горкия бюджет и яки заеми..

    Коментиран от #53

  • 51 Перо

    6 1 Отговор
    Утре ще се разберат имената на предателите на нацията от “независимите” депутати,които са купени от шайката за много пари!
  • 52 Перо

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Реалист":

    Проблема на Радев е,че разбира с кого има работа,но не разбира,че тези хора ги е страх само от кал..45,а не от протести.
  • 53 Диверсант

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Dol":

    Какъв италиански сценарий те гони. В Италия последното правителство определено от избори беше на Силвио Берлускони и свалено през 2011 година от истински държавен преврат спретнат от Меркел и Обама
  • 54 Зайко Байко многознайко

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "да де":

    Решение може да се намери ак на поста седне сериоэе и морален държавник! Эапочва с лустрация от 1980 г.насам и нещата ще си дойдат на място, но това е утопия така че ще мъкнеме ярема на модерното робство и ще мълчиме!
  • 55 Зайко Байко многознайко корекция

    1 0 Отговор
    Чети .... ако......сериоэен
  • 56 Зайко Байко многознайко

    2 0 Отговор
    Хасан беэпеперудника си е эаминал, от петък до днес ми беше наложена эабрана! Тоя миэерник, който е редакторче, но повече обича да участва в чата, като Хасан и да манипулира плюсовете и минусите. Нали е беэ#ичник, го бичат да кара дежурствата по цели уикенди! Эатова го поэдравявам с една тлъста Българска попръжня от старовремските!
  • 57 WTF

    5 1 Отговор
    След тулупа който и да дойде, направо ще блести като интелект в сравнение с него. Бай Иван да сложим, ще бъде по-добър.
  • 58 Ххх

    2 5 Отговор
    После ще дойде следващият проект на Пеевски и Доган - Слави Трифонов ;)
  • 59 НЕ МИСЛЕТЕ ЗА ПОСЛЕ!!

    7 1 Отговор
    СЛЕД ТЪПАКА БОРИСОВ ВСЕКИ, ВСЕКИ ЩЕ СЕ СПРАВИ В ПЪТИ ПО ДОБРЕ АКО ИМА ЖЕЛАНИЕ!!! ПРОБЛЕМА НА БОРИСОВ Е ЧЕ ИМА ЖЕЛАНИЕ САМО ДА КРАДЕ....
  • 60 СЛЕД ПРОСТАКА БОРИСОВ...

    4 0 Отговор
    ЩЕ ИМА ПРОЧИСТВАНЕ...ЩЕ ОТПАДНАТ НЕУКИТЕ И НЕСПОСОБНИТЕ! ОТНОВО ЩЕ ИМА УВАЖЕНИЕ КЪМ ОБРАЗОВАНИЕТО! ЩЕ СЕ ЦЕНЯТ УМНИТЕ!!! КРАЙ С ПРОСТАЩИНАТА!!! НЕКА ВЪЗРОДИМ КРАСИВИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!
  • 61 УКРАИНСКИ МУРДЕР

    3 2 Отговор
    КЪДЕ Е СТАНИШЕФ ДА ЗАПРЕТНЕ РЪКАВИ И ДА ПРОТЕСТИРА ПРОТИВ НАТО КАКТО НА ВРЕМЕТО
  • 62 Запонат

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "После следва":

    Истинските управляващи България, сменят бушона. И какво? Така ли се оправя държава, според теб? Очевидно тази им стратегия, работи и повечето хора са като теб, слепи. Нищо няма да се промени. България пак си остава разпродадена на чужденци и заселници, действащи против нашия интерес. Заплатите пак ще са подигравателни, цените пак високи, Българите раздадени в чужбина. И аз искам вълшебна пръчица, която да размахам и да оправя нещата, но не я намирам. България се оправя винаги само по един начин - всички враждебно настроени и действащи против нас в затвора до живот, всичко което са натрупали се иззема, чужденците и заселниците там от където са дошли и натрупаното тук иззето. Всички концесии прекратени, всички собственици на бизнес от чужд произход със иззето гражданство, изземане на цялата собственост тук и депортирани там от където са дошли. Така се решава проблема, наречен мафия - мафията е заселници и чужденци, правещи се на Българи, използващи насилие за да придобият влияние и власт (определението в речника за тероризъм), даващи малки заплати, увеличаващи цените, разрушавайки всичко, което ни прави силна държава и унищожавайки истинските Българи ни презаселват със приматите си - гърци, руснаци, западняци, индийци и мюсюлмани. Затова България се превърна в тоалетна - л@йн@т@ се заселиха тук и са мнозинството, а ние сме раздадени между техните международни тоалетни. Обединението наистина прави силата, дори когато маймуните си направят съюз. Доказано с дне

    Коментиран от #72

  • 63 ха ха ха

    4 1 Отговор
    Вие недейте бра грижа... ние ще се оправим, само да махнем марионетката чрез която запада ни ограбва ;)
  • 64 Марта

    1 6 Отговор
    Има ли български държавник, през последните 30 години да е направил за България повече от Борисов? НЕ НЯМА!!! Смешници се гласят да управляват Родината и да ме представляват мен, теб или всички пред света. А след това накъде, Народе ще вървим?!
  • 65 КандидатМисир

    1 1 Отговор
    ПОСЛЕ ЗАПОЧВА ДА ХАРЧИ ПАЧКИТЕ - НЯМА ДА ГИ НОСИ НА ОНЯ СВЯТ...
    А ЗА НАРОДА ЩЕ БЪДЕ ПРАЗНИК - ЕДИН ИЗМАМНИК ПО-МАЛКО ...
  • 66 В.В.П.

    2 0 Отговор
    БОРИСОВ НЯМА ДА СИ ТРЪГВА НИКЪДЕ....ЩЕ БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН ЗА КОРУПЦИЯ ,ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛИЯНИЕ,ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СРЕДСТВА И Т.Н....СЪДЕН И ОСЪДЕН...И ТОГАВА ЩЕ ИМА МИР.....И ЗЕМЯТА ЩЕ СЪЩЕСТВУВА И СЛЪНЦЕТО ЩЕ СВЕТИ И ГАРГИТЕ ЩЕ ПЕЯТ,..НООО,БЕЗ СВИНЯТА....
  • 67 Апокалипсис

    1 2 Отговор
    Е как каво - държавата ще се счупи.
    Ще има наводнения, пожари, земетресения, потопи, полюсите ще се преобърнат.
    Сатурн, Нептун, Плутон ще сменят местата си.
    Ще дойде Антихриста. Слънцето ще угасне.
    Извънземните ще ни завладеят. Дъжд от метеорите.
    Лилето ще си изгуби Бастуна, Стъки ще стане професор, а Стойчо Среднопръстников ще пише на детски приказки.

    Дъ.., самоцензурирам се.

    Коментиран от #68

  • 68 Тиквун

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Апокалипсис":

    Да попитам само, с шкафчето какво ще стане?

    Коментиран от #69

  • 69 Е как какво Чикмиджету

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Тиквун":

    Ще изградим един монумент приживе от сицилиански кирпич, минимум 60 метра висучина, в лявата ръчичкЪ Бухалка, в дясната шкафче на дръжка, шъ си гу развявате в имету на димукрацията бе гусуин Тиквун :)
    Дръжката че я крепат, итот шкафчиту тижи, ТКП, Цецка, Фидосова, Гърневски, Биков, Стъки, Цвъки, Фльорцов, Лили Бастунчето, Фльорцов.

    Както беше писал Иван навремето, навремето, Бог да го прости:
    "Каква е тази участ бе народе,
    какъвто и байряк да се развее,
    дръжката му все ти е в ##за!" - голям творец беше.
  • 70 После идвам аз и става грозно

    0 1 Отговор
    Поне 500 000 ще избия и ще ги залеча че са се раждали и съществували някога национализация на всичко и краи на геноцида и възраждане на държавата по жесток начин ..всички нашарени мутри избити кръчмите разрушени всичко което води до упадък ще бъде изкоренено и парите няма да бъдат издигнати в култ
  • 71 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    Викни Монката!:) Един път ни оправи за 800 дни!:) Сега ще ни оправи по-бързо!:) Турето Ицето!:) Той е върха!:) Радан знаеш ли защо не участва?! Твърде умен е за да се занимава с глупости!
  • 72 goni

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Запонат":

    Бягай на протеста! Ще ти вдигна заплатата! А, утре като победим ще ти я увелича двойно!:)
  • 73 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "chi":

    Мдаа! Също като испанският крал!:)
  • 74 селтак

    1 0 Отговор
    Тва не всичко може да се подреди от раз,го слушаме от 30 години!
  • 75 Мартин

    2 0 Отговор
    Борисов ще си тръгне. А после какво? Е, как какво? Ще дойдат Христо Иванов Прокопиев, Слави Трифонов, Мая Манолова, Корнелия Нинова и Арман Бабикян, които ще спасят България, ще цъфнем и ще вържем, и всичко ще бъде цветя и рози!!!

    Коментиран от #78

  • 76 ПАРЦАЛЕВ

    3 0 Отговор
    НЯКОЙ ДА НЕ БИ ДА ПРЕДЛАГА МУТРАТА ДА ОСТАНЕ И ДА ПРОДЪЛЖИ ДА НИ КРАДЕ НАЙ - БЕЗОГЛЕДНО - НЯМАМ ПРЕДВИД КРАДЦИТЕ РАЗБИРА СЕ ! ВСИЧКИ КРАДЦИ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ -- В ЗАТВОРИТЕ !
  • 77 Един от работещите, не ЛЕНТЯЙ

    0 0 Отговор
    Радев, Божков и червената върхушка да не си точат зъбите.
    Народът не иска да сменя едно "Ку-ку " с друго " Пипи"
  • 78 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Мартин":

    Да ,от ден до пладне.
    След това всичко се повтаря