Last news in Fakti

3 Октомври, 2023 13:00 1 986 51

Първан Симеонов: Да се протестира за социални права и работни места не е путинизъм! Това е самият европеизъм!

  • първан симеонов-
  • миньори-
  • протест

Знам, че това е мръсно производство, знам, че по силата и на естествени пазарни механизми ще замира. Но знам също, че много сме се парили и не бива да бързаме

Първан Симеонов: Да се протестира за социални права и работни места не е путинизъм! Това е самият европеизъм! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Лично мнение. Знам, че синдикатите у нас са леко казионни, знам, че от протеста ще се възползват и външни, и вътрешни играчи, знам, че намаляването на емисиите е важна цел и пр. Пазенето на природата е императив за мен, а правителството може само да печели моето уважение, ако удържа непопулярни мерки. Но знам също, че всяка наивност в политиката се наказва. Това коментира в профила си във "Фейсбук" Първан Симеонов.

Затова и разбирам скептичността на работници, семейства и народ. Казваха ни как е много важно да затворим едни реактори. Как е важно да подкрепяме коалиции на желаещи в Близкия Изток. Как е важно да избием едни животни в Странджа. И какво ли не още; произволни и разнопорядкови примери. И винаги беше мотивирано с красиви идеализми, с научни доказателства и с доклади на разни институти на шармантни анализатори с шарени чорапи. И с обещание за пари утре. Кое от това в крайна сметка се оказа наистина важно и полезно, простете!? Като пуснахме Македония, например, пускат ли ни в Шенген? Да, ние, дето се занимаваме с политически изследвания, знаем, че България е в западните организации, защото наистина направи някои непопулярни стъпки. И знаем, че от тези западни организации в момента едва ли има нещо по-добро. Но някак не успяваме да го обясним на хората. Защо ли?

Разберете, да се протестира за социални права и работни места не е путинизъм, това е самият европеизъм. Колкото повече отстояваш национален интерес, толкова повече - значи - си интергриран в европейската политическа система. Колкото по-активни са съсловията, толкова по-реално е прословутото гражданско общество. Разберете и още нещо: всяко прекаляване на прозападните, т.е. провластови, интелектуалци, опоркаджии или просто партиен актив създава нови радикали от другата страна. Няма да се уморя да го повтарям. Всеки статус за "кръвосмесени джуджета" и пр. са нови гласове за путинистите. Миньорите протестират за работни места, те не обиждат никого и не прекаляват. Ние, високомерните същества, разположени в офиси из София прекаляваме. От нас почва, не от тях.

Ние сме виновните. Презираме собствените си хора с интелектуално високомерие. Ще се върне този бумеранг!

Ако питате мен, мислете първо за интереса на България като износител, за работните места, а не за абстракции. Знам, че това е мръсно производство, знам, че по силата и на естествени пазарни механизми ще замира. Но знам също, че много сме се парили и не бива да бързаме. Отлагайте колкото може повече и през това време действайте за после! И по-спокойно!


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    16 8 Отговор
    В 13 часа тръгваме с автобус за Стара Загора от Паметника на съветската армия и носим подаръци за протестиращите.

    Коментиран от #9

  • 2 Ами

    9 34 Отговор
    Не може и не трябва заради интересите на няколко десетки хиляди заети в един държавен неефективен гигант свикнали да не работят и да вземат високи заплати въпреки неефективността на производството и управлението на дружеството, да продължават да плащат няколко милиона други. Трябва да се защити интереса на мнозинството, а не на заинтересованото и ревящо малцинство.

    Коментиран от #3, #10, #47

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хах

    10 7 Отговор
    "Знам, че синдикатите у нас са леко казионни". Да, съвсем леко. Колкото някои социолози.
  • 5 80% путинисти

    22 6 Отговор
    Да, г-н Симеонов, но щом протестирате срещу правителството на сглобката, сплотена от евро-атлантически ценности, значи сте враг и путинист! Дори това правителство да залага "усвояване" на няколко милиарда евро от приближени фирми! Дори то да планира затваряне на цели отрасли от промишлеността на България! Защото всичко това е политически коректно и е в тон с целите и задачите на "началниците - горе", както се изразяваше г-н Борисов!
  • 6 Васил

    23 6 Отговор
    Подкрепям напълно написаното от Симеонов!
  • 7 Затова

    12 29 Отговор
    Те не протестират за социални права и работни места! И е Путинизъм, защото не отиват на преговори при премиера като ги кани, исканията им са невъзможни, а целта им е да съборят правителството, България пак да е в хаос и без редовно правителство, да се стопират всички реформи!

    Коментиран от #12, #48

  • 8 Ами

    6 13 Отговор

    До коментар #3 от "Голям икономист":

    Парите трябва да се използват за реформиране и пълно преструктуриране на енергийния сектор със поетапно преминаване само към ВЕИ , а не да се подържат изкуствено загиващи неефективни и замърсяващи TEЦ за да можело тези които сега работят там да продължат да го правят докато се пенсионират и да са доволни. Целия шантаж е в момента за да може държавата да и гарантира на наглеците от загиващата и нерентабилна въглищна индустрия, че ще им дотира неефективното и загиващо и не нужно вече производство, което трови всички жилещи около него и което обича България никога да няма конкурентноспособна икономика с всички последствия от това за населението на цялата страна. Тази свърши и повече няма да бъде.Ако им се подадат на шантажа от правителството ще почнат контра протести за закриване на всички ТЕЦ и шанс за развитие на страната без да се мисли само за някакво малцинство от кърлежи за, което трябва да плащат всички хора чрез данъците си или цената електроенергията, за може то да е щастливо и доволно и да не си смени местоработата, а да кара постарому

    Коментиран от #23, #25

  • 9 TV Бобов дол

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Защо не отидете до Перник и Бобов дол ? По-близо са а и им трябва по-голяма подкрепа!
  • 10 Ти си

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ами":

    И според теб по какъв начин се защитава интереса на болшинството ? Като климатика ти стане ненужна декорация поради простата причина че няма да можеш да му плащаш тока ли ....

    Коментиран от #13

  • 11 !!!?

    9 12 Отговор
    Социални права не е да искаш твоя бранш да бъде обявен за стратегически...с други думи: Привилегирован ! Тези практики да получиш названието "активен борец" не е "самият европеизъм", а откровен посткомунизъм !!!?

    Коментиран от #26

  • 12 000013

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Затова":

    Оффффф , бягай в банята да си чоплиш акнето!
  • 13 Ами

    10 7 Отговор

    До коментар #10 от "Ти си":

    Точно заради това, че изкуствено се подържа електропроизводството от ТЕЦ цената на електроенергията нараства. Проблема е много по-голям от климатика , защото скъпата електроенергия значи неефективна икономика която не може да се конкурира успешно. Загубите са много п- големи и в най-бърз възможен порядък трябва да се закрие напълно въглищната индустрия. Тя само тежи като камък на държавата и цялото население с нея на врата няма как да се изплува.

    Коментиран от #16, #18

  • 14 Българин

    6 15 Отговор
    Първан от пропутинския Галъп ще ме разплаче! Социални права, работни места, европеизъм. Тоя руски лакей не съм го чул една критика за агресията на Путин в Украйна да каже, но сега защитава явната атака на прохутински те сили срещу редовно избраното правителство.

    Коментиран от #27

  • 15 Ковачки

    10 0 Отговор
    Браво, Първане, така те искам!
  • 16 Ти си

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ами":

    Дай алтернативен вариант за евтино и екологично производство на ел енергия но само да не се изцепиш с ВЕИ че ще се пукна от смях .....

    Коментиран от #19

  • 17 инж. Ганчо Илков

    6 3 Отговор
    Две Системи, два Модела в Икономиката. Първият: Командно Административната Система в Условията - Партия Държава. Непродадената Продукция се Съхранява на "Отговорно Пазене". До Производствения Директор - Партиен Секретар. Началниците, с Червени Книжки. Инакомиклещите, Предупреждение и Подтискане на ниски длъжности или изпращани за Въдворяване. Държавата се включва в Петгодишни Планове Зададени от Москва чрез СИВ. Държавата член на Варшавския Договор. Синдикатите Платени като Държавни Служители. Членски Синдикален Внос, по Ведомост. Краен Резултат- Пълен Финансов Крах, Държавен Фалит. Вторият: Пазарна Икономика. Стопанските Субекти - Частна Собственост. Фирмите работят с Бизнес План съобразен с особеностите на Пазара. Производството изключително се Съобразява с Потребителското Търсене. Наличие на Борса, където се Определят Цените според Потреблението. Богат Избор на Стоки. Потребителите сключват Търговски Договори с Производителите. Налице е Конкуренция, отразяваща се върху Технологиите и Качеството на Продукта. Печели този, който чрез Бизнес Плана Отговаря на Конкуренцията в съответната Пазарна Ниша. Правилата между Производител Потребител се определя и Контролира от Среда в която е наложено Върховенството на Закона. Правителството Гарантира Спазването на Закона и Националната Сигурност. Подпомага Бизнеса с Посредническа, Контролна Дейност и Данъчни Облекчения. Води Борба срещу Рекета, Корупцията и Олигархията.
  • 18 000013

    11 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ами":

    А стига бе на Германия тецовете и въгледобива не тежат като воденичен камък а на нас да !
    Дай малко по-сериозно.

    Коментиран от #20, #21, #29

  • 19 Ами

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ти си":

    Няма какво да се смееш толкова. Чрез смеха си не можеш да промениш реалността. ВЕИ вече са евтината и екологична алтернатива това факт и точно заради това вече електроенергията от въглища става ненужна и икономически не неизгодна.

    Коментиран от #34

  • 20 умен

    4 9 Отговор

    До коментар #18 от "000013":

    Май не си бил в Германия и по-точно рурската област? Там от години мините им са музеи а въглищата се продават като сувенири за спомен за отминалите времена!
  • 21 Ами

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "000013":

    И там тежат естествено и съответно постепенно и поетапно се закриват и заменят с ВЕИ.Този процес тече отдавна и е много напреднал даже.
    За разлика от тука процеса е плавен равномерен и добре планиран и там ги няма нашите драми, но там наистина се инвестира в преход на енергетиката, а тук при нас просто се усвояват някакви пари без вития и цели за постигане и резултата е налице. Тук борбата е само кой точно да усвой парите за да може комисионните да са за неговите хора. После ние ще внасяме и ток от там, а съвременните наши популисти отново ще обясняват напоително как другите “лоши” държави са ни виновни за това и са ни направели зависими да внасяме и ток .

    Коментиран от #33

  • 22 Айде

    5 5 Отговор
    Първанчо пак не е разбрал! Какво се цели, когато те викат на преговори при блокираните магистрали!? Ще има ли преговори или псувни!? Означава ли, че има елементарно уважение към държавната власт!? Къде спаха всички тия през последните 20 години от като е ясно, че ТЕЦ-овете са губещи и вредни за природата!? А кой продаде квотите за вредни емисии на централите и взе парите преди 10 години!?

    Коментиран от #31

  • 23 Некой си

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ами":

    Разбираш от енергия и енергетика, колкото аз от операция на гръбначен мозък.
    Преминаване на българската енергетика, В БЪЛГАРИЯ, само към ВЕИ е НЕВЪЗМОЖНО!!!
    Изобщо няма да навлизам в детайли, защото няма да разбереш нищо.
    И тезата с акумулаторите, която оръпляци като теб веднага изтъкват, е кауза пердута.
    И за това няма да ти обяснявам.

    Коментиран от #28

  • 24 нено

    6 2 Отговор
    Не може заради продажни политици като ББ-мутрата, Дебелян Пеевски, ПП-предателите, Сорос платените десни да се гаврят с народа ни, да подаряват на техни и чужди хищници ,малкото което е останало в изпосканата ни държавица! Отворете си очите и погледнете в бъдещето, какво остават тези негодници на децата си и внуците! Една безлюдна територия, американизирана от военни бази и болни и бедни млади и безпомощни възрастни хора! Баста спрете се малоумници ! Вижте цените на всички стоки вървят нагоре, естествено без газ и ток, ще живеем в мизерия!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 А бе тарикат

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "!!!?":

    Енергетиката винаги е била СТРАТЕГИЧЕСКА И ОТ ОСОБЕНО ВАЖНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, НА ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА. Май грам капацитет нямаш да го осмислиш. Поне инстинкт за самосъхранение да имаше. Инак си се натъпкал с кухи гЕвропски лозунгчета като гъсе с дуди.
  • 27 Дааааааам

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Толкова е редовно това правителство, колко от тебе става българин. Гледай си прайдовете, да си менкаш там пражките.
  • 28 Ами

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Некой си":

    Не само, че е възможно пълното преминаване към ВЕИ, а е напълно неизбежно.Въпроса е само да не продължаваме да закъсняваме с реалния преход безвъзвратно, защото това закъснение има непосилна цена и съсипва икономиката ни и страната ни като цяло. Колко разбирам аз и ти от енергетика не е толкова важно, но не бъди убеден, че аз не разбирам нищо от това.
    За акумулатори и дума няма намерение да казвам, а само за ситемни за съхранение на излишната енергия. Акумулаторните са само един частен случай с огромни недостатъци и ограничено приложение в бъдещето.Само ще спомена,че има и други начини за съхраняване на енергия които са много по-подходящи и те са ПАВЕЦ и зелен водород.

    Коментиран от #35

  • 29 Мани го тоя

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "000013":

    Даже и на зИлените джендита е известно, ЧЕ ИМА ВОДНИ ФИЛТРИ ЗА ТЕЦ-овете, КОИТО ВСИЧКО УЛАВЯТ И ГО ПРАЩАТ В ХВОСТОХРАНИЛИЩЕ. ЧИЕТО СЪДЪРЖАНИЕ ПЪК ОТ СВОЯ СТРАНА МОЖЕ ДА ПОСЛУЖИ КАТО СУРОВИНА В РАЗЛИЧНИ ОТРАСЛИ. "Някои просто искат да унищожат човечеството чрез налагане на различни забрани, под УЖ благородни, филантропски пориви. Точно както братята дълес го казват преди около 60 години.
  • 30 Диамантената ръка

    3 0 Отговор
    Хубаво, ама по новините питат една протестираща какви са ви социалните и професионални искания, оная отговаря оставка на правителството...
  • 31 Ха ха ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Айде":

    Тея, нелегитимните от сглобката са всичко друго, но не и правителство, нито им отива уважение. Тая мантра със свръх вредите и замърсяванията го разправяй на кварталните котки, когато отиваш да ги храниш. Много отдавна има водни филтри, които са на 100% ефективни. Аман от увредени Гретенисти!
  • 32 Дика

    2 2 Отговор
    Хората не знаят или не разбират, че заради емисиите токът, който произвеждат ще стане непродаваем заради високата цена и централата просто ще фалира.

    Коментиран от #36

  • 33 Дааааааам

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Ами":

    Хайде, миличък умникчооооо, време е за почивчицаааааа. Нани наааааааа. Сега ще дойдат добрите чичковциииииииииииииии и ще те облекат в нова, бяла дрееешкаааааааааа, с дългите ръкавкииии. Време е за съъъъъъъъън, да си почине момчетооооооо.
  • 34 Ти си

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ами":

    Колега , да те светна - освен вецовете няма нищо по-чисто , екологично и рентабилно .Всички останали ВЕИ са пирамида и залъгалка за джендъри и наивници . Нали знаеш че тока от перки и панели трябва да се съхранява в батерии и след това да се конвертира от прав в променлив ток. Сега вземай молитва и почвам да смяташ ...
  • 35 Некой си

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ами":

    Понеже си упорит!
    ПАВЕЦ-ли с обща мощоност минимум 10 ГВт означават 25 години проектиране и изграждане. За пари не коментирам.
    Зелен водород - към момента индустриалното производство чрез електролиза на вода (след като ще е зелен) са необходими около 50 кВтч електроенергия за производство на килограм водород, който ще генерира 33 кВтч топлинна енергия. Като я преобразуваш в електроенергия, отиваш на съотношение необходима енергия за производство към получена 2.5/1 . Не включвам енергийните разходи и загубите по време на съхранение.
    Финансово не излиза сметката, ама хич.
    Отделно от това, нужните производствени мощности е невъзможно да бъдат осигурени в следващите 20 години.
    Истината е, че технологично и технически плановете за нулеви емисии са неизпълними в следващите 30 години, без значение от държавата в ЕС.

    Коментиран от #37, #39, #40

  • 36 Некой си

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Дика":

    Ти дали можеш да ни обясниш КОЙ определя цената на емисиите, КОЙ определя квотите, КОЙ получава трилионите евро за емисии и КАК оперира с въпросните трилиони?

    Коментиран от #45

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 До Ами

    8 0 Отговор
    Приятелче, работя в рудник. Основната ми заплата е под 1800 лв. Ами то на учителите заплатите станаха по-високи. Вярно има ваучери за храна и няколко социални придобивки, но ставам в 5 часа да отида на работа и се връщам в 22. Някои казват, че може да работя в свободните ми дни. Как да стане това като трябва да почина преди работа, а след работа си убит и пак трябва да поспиш. Не знам как умни хора се вързвате на разни партенки
  • 39 Ами

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "Некой си":

    Първо на България не е нужен ПАВЕЦ с мощност 10GW .Второ да се проектират и изградят и два язовира и един ПАВЕЦ не е необходим четвърт век стига да не се саботира и замразява проекта за десетки години.Да не става за една и или две години, но при желание добра организация и осигурено такова изграждане и пускане в експлоатация може да се случи за доста по-обозрим срок.Трето в България има изграден ПАВЕЦ с мощност малко под 0.9GW който може да работи около 11 часа в нагнетателен режим и около 8.5 часа е генераторен режим. Има проект със започнато изпълнение, който е замразим за разширяване на обема на долния язовир. Довършването на този проект би осигурил възможност за над 24 часа на пълна мощност. Истината е, че изкуствено се саботира работата на нашия ПАВЕЦ като се удължава процедурно ремонта. Причината е да може да се гарантира работа на държавния ТЕЦ. Защото само с наличните в момента инсталирани в нашата страна ВЕИ мощности и работещ напълно ПАВЕЦ Чаира всичките ТЕЦ стават напълно излишни за поне 7-8 месеца от година без да се прави нищо друго.
  • 40 Ами

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "Некой си":

    Колкото до водорода първо числата който цитираш не отговарят точно на реалността в момента защо и пи тях има драматични помени в последните години.Но не това е най-важното защото има нещо много по важно от чисто техническото КПД на процесите на преобразуване.Когато електроенергия която е почети безплатна и тя се акумулира и се отдава после макар и с големи загуби, но в моменти когато цената не в проценти по висока а в десетки пъти техническото КПД може да изглежда малко и да кажеш, че не си струва, но я сметни еквивалентното “икономическо КПД”.Зеления водород е много ценен, защото той може да бъде произвежда много успешно само с електроенергия която в този момент се явява практически излишна и почети безплатна като отпадъчен продукт.Имен по този начин той става изкупително изгоден икономически. Отделно от това той решава на 100% проблема с прекомерното свръх производство на ВЕИ в определени моменти. По този начин практически няма технически проблем да се инсталират ударно дори десетки гигавати нови мощности, а решава и големи проблем на инвеститорите за които е липсата на достатъчно купувачи в моментите на пиково свръхпроизводство. Казано с други думи с навлизането на водорода ще се наблюдава истинската експанзия на ВЕИ и ценните и на оборудването и на самата произведена електроенергия ще падне още повече.
  • 41 До Ами

    4 2 Отговор
    Ами зимъска, когато сняг забръска, що ще чиниш ти тогава? Нали затова протестиращите са записали точка едно. Ама сме изтървали сроковете и т.н. Преди години когато зелените взеха да поставят условия си спомням, че в рудниците имаше пак протести и поставиха условия да се държим към другите държави, като Полша например, но нашите политици нищо не направиха.

    Коментиран от #42

  • 42 Ами

    1 4 Отговор

    До коментар #41 от "До Ами":

    За зимата има какво да се направи докато се затворят напълно и окончателно всички ТЕЦ. Никой не казва, че трябва още от утре да бъдат закрити напълно, но поетапното ограничаване на тяхната експлоатация трябва да се случи.Като начало съвсем спокойно те биха могли да преминат на сезонна работа с ясен график за ограничаване на произведената от тях електроенергия във времето до пълното им закриване. Говорим за процес от на 10 години през който необходимата заместваща ще стане налична стига да има желание и воля за това и никой няма да усети по-никакъв начин окончателното и пълното им извеждане от експлоатация

    Коментиран от #49

  • 43 Ха ха ха

    1 3 Отговор
    .....горкия първанчо , и той нещо да каже по темата , а в същност е една изтъркана балалайка и нищо повече ..........
  • 44 Матей преображенски

    3 1 Отговор
    Денкоглу ще прави маневри до последно,умее да говори неопределено,с брюкселски новоговор,с непонятен сленг.Демек всичко е правилно,трябва да снижаваме и да спрем въглеродните извержения,парникови газове и затова трябва да занулим икономиката,така и населението ще се съкрати ,а това е разковничето към завръщане на джунглата по тия ширини,на много места тук вече е постигнато,скоро и навсякъде,само индианци ще препускат с мустангите,но те са в синхрон с дивата природа,на тях кусур няма да им се връзва.
  • 45 Дика

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Некой си":

    Питаш ли или знаеш КОЙ? И въпросът е защо, а не кой.
  • 46 КИРО ЖЪРТЪ

    1 0 Отговор
    ДОБРЕ. БЕ. ПЪРВАНЕ, ТОВА
    ПОЛОЖЕНИЕ. НЕ. ОТ 6. МЕСЕЦА.
    ТОВА. СТАТУКВО. НА БОГОИЗБРАНИТЕ. ПАРТИИ, ГЕРБ
    БСП-ДС, ПРОИЗВЕДЕНИТЕ. ОТ
    ДС+ КГБ. ДПС, ТОВА. Е. ОТ
    НАЧАЛОТО. НА. ЛЪЖЛИВИЯ
    ПРЕХОД, ТЕ ОБЪРКАХА. ВСИЧКО.НО. КАТО. ВИДЯХА. СЕГА
    ЧЕ. ОТ. ГОРЕ. ДОЛУ. ДВЕ. ГОДИНИ. ЗАПОЧНАХА. ДА. ИЗПАДАТ. ОТ. УПРАВЛЕНИЕТО, И
    ДА. ИЗЛИЗАТ. ЛЪЖИТЕ. И
    КРАЖБИТЕ. ИМ. ЗА ПОСЛЕДНО
    С. ПОМОЩА. НА. ДВЕТЕ. СИ
    ПАТЕРИЦИ, ПОДКРЕПА. И. КНСБ
    СЕ. ОПИТВАТ. ДА. СЪБОРЯТ
    ПРАВИТЕЛСТВОТО.ТЕЗИ. МИНЬОРИ. И. ЕНЕРГЕТИЦИ. ЗАЩО. НЕ. ПОИСКАТ. РЕВИЗИЯ. НА. ЩАТОВЕТЕ. НА.ТИЯ
    КАЗИОННИ ЛЕЖАЩИ. ВИНАГИ
    НА. ГЪРБА. НА. РАБОТНИЦИТЕ
    ФАЛШИВИ. СИНДИКАТИ. КОЙ
    ОТ. ТЯХ. Е. ПРОИЗВОДСТВЕН
    РАБОТНИК. И. КОЙ. ИМ. ЛЕЖИ
    НА. ГЪРБОВЕТЕ, БАС. ДЪРЖА. ЧЕ. ИМА МНОГО КОИТО
    СА. ГОТОВАНЦИ. И. ЛАПАТ
    ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ.
  • 47 В името на справедливостта

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ами":

    Разберете, да се протестира за социални права и работни места не е путинизъм, това е самият европеизъм. Колкото повече отстояваш национален интерес, толкова повече - значи - си интергриран в европейската политическа система. Колкото по-активни са съсловията, толкова по-реално е прословутото гражданско общество. Разберете и още нещо: всяко прекаляване на прозападните, т.е. провластови, интелектуалци, опоркаджии или просто партиен актив създава нови радикали от другата страна.
  • 48 кална вена

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Затова":

    не знаех , че точенето на евро пари по свои хорица било реформи!
  • 49 кална вена

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ами":

    нямаш си и на идея какви ги говориш, не познаваш технологичните изисквания и прочие, просто като не вдяваш не се обиждай , но си замълчи.......и спри да вярваш на грантаджийте по платените им медийки!
  • 50 Лидия Ангелова

    0 1 Отговор
    Напълно споделям мнението на г-н Симеонов, че трябва да гледаме българския си интерес. ЕС иска да ни унищожи и да ни превърне от производители на ток в клиенти за купуване на ток и то безвъзвратно. Дават ни пари, за да затворим мините и да разрушим ТЕЦовете си. Така ще са напълно сигурни, че никога вече няма да сме енергийно независими, а само послушни. Германия си спря ТЕЦовете, но когато недостигът на ток ги застигна, веднага ги отвори наново. За нас такава възможност не е договорена от продажните ни политици.
    И нека да си говорим сериозно. Малка България ли с скромната си икономика и няколкото си въглищни централи е заплаха за планетата. На фона на големите замърсители като САЩ, Китай, Индия, Пакистан, целия Близък Изток европейската зелена сделка е едно безсмислено действие - приказки за наивници.
    Единственото смислено решение е да откажем парите за зеления преход, но в замяна да спрем да плащаме за квоти за замърсяване. Това е справедливо. Тогава наистина пазарът ще реши съдбата на централите, а не съмнителни европейски директиви.

    Коментиран от #51

  • 51 умен

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Лидия Ангелова":

    безпардонни глупости и полуистини!