17 Септември, 2024 16:00 1 735 38

Андролова: Много ли е било наложително и кому е нужно пилотите ни да изпълняват разни номера, които са рискови?

  • калина андролова-
  • авиошоу-
  • авиокатастрофа-
  • летци-
  • пилоти-
  • граф игнатиево

Двамата пилоти загинаха не в бой, не като защитават родината, а подготвяйки се за някакво шоу. Цялата държава функционира като шоу

Андролова: Много ли е било наложително и кому е нужно пилотите ни да изпълняват разни номера, които са рискови? - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Изключително мерзко е да се използва гибелта на двама военни пилоти за политически цели", заяви Димитър Стоянов. Изключително мерзко е да се използват малкото ни пилоти, в които е вложен толкова ресурс за подготовка, за акробатика и циркаджийство, и празненства. Армията ни започва да става фасадна и да има единствено декоративни функции по време на някакви чествания, всъщност ДА ПОКАЗВАМЕ, ЧЕ ИМАМЕ АРМИЯ.

За това предупреди във "Фейсбук" Калина Андролова

Случаят със загиналите пилоти доказва нагледно, че корупцията, липсата на чувство за отговорност към държавните дела и нарастващите нива на разруха убиват нацията ни. Друго няма какво да се добави. Много ли е било наложително и кому е нужно пилотите ни да изпълняват разни номера, които са рискови?! Прекалено много рискове има в държавата ни от всякакъв характер, че да допълваме ситуацията с още безсмислени рискове.

Двамата пилоти загинаха не в бой, не като защитават родината, а подготвяйки се за някакво шоу.

Цялата държава функционира като шоу.

Имаме свободно падане, здравеопазването ни е перманентно "авиошоу" с хиляди загиващи на година, които биха могли да оцелеят. А образованието е катастрофално и изгражда властта, която умело ще се декорира като власт в бъдеще, ще се обозначава, че управлява, а всъщност ще закрива държавата.

Много точен пример е хунтата на Киро, Асен и Лена, бъдещето на образованата претенциозна дисфункция на мозъка. Панделки с празни кутии, чиято способност е празнотата и разрушаването. За три-четири години държавата беше обезобразена до неузнаваемост. Дадохме си сметка колко трудно се изгражда, колко лесно се унищожава.

Мъдростта и управленският опит не се постигат с години, а с природни дарби, казват древните.

Свръхсамоувереността и наглото поведение предизвиква Съдбата да ти подлага крак. Винаги се спъваш там, където си мислиш, че си най-добър. Така е устроен живота, иронично.

И сега наблюдавам, че пепейството пак започна да наглеее, да претендира за компетентност, да поставя условия! Абе, вижте докъде докарахте държавата - дългове, разруха, унищожена енергетика, вкарване на пладнешки грабители във властта през подставени министри, тотално приключване на държавността. На всички ни писна от вас. Вие не сте промяната. Вие сте най-лошото попадение на лошите кукловоди.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако не Друго!

    11 6 Отговор
    Ако не Друго! Се Видя Колко им е Акъла!
  • 2 Последния Софиянец

    30 7 Отговор
    Направиха обикновен лупинг и паднаха като камък към земята.И катапулта не сработи.
  • 3 Оги

    34 11 Отговор
    Във всеки полет имат риск, а по време на шоута на пределно ниска височина рискът е огромен. Тези момчета тежат на съвестта на боклуците, взели решение да се организира това шоу заради НАТО. Да рискуваш живота на най-добрите си летци само заради някакво шоу?! Ето тези продажници трябва да бъдат съдени за убийство.

    Коментиран от #8

  • 4 не е за пари , не се е налагало

    5 2 Отговор
    за всеки не е нужно : да се катери по покриви , да бърза с колата , да се пречка на колела и тротонетки , а стават сакътлъци . бегеецът е умен и оправя нещата , когато може . като е писано се случва . в реални бойни действия или биеш и пленяваш , или падаш и се предаваш . танк на лева верига , лодка на задна парапедка , хеликоптер на 360 градуса , стреляне на челна стойка не е нужно . геройствата описани за наште роднини са без рекорди на гинес и фокуси . Да .
  • 5 Госあ

    28 6 Отговор
    да ве андролке. Нужно е. Насекъде го правят. Питам аз, нужно ли беше да се плащат такива суми за 8 прахосмукачки с най скъпия летателен час в света и подръжка и да стоят на земята ?! Така по безопасно, а ? Ама се некога ше требва некой да излети и ако има късмет после от наученото на хартия да се приземи. Па било и без висш пилотаж. Защо ма андролке ? Като генерал Румен Радев предложи да се закупят два пъти повече самолети за тази цена и да се лети на тях ! А?
  • 6 Тиквата,Сокола и др. в затвора!

    16 5 Отговор
    За това им плащат!
  • 7 Лазо

    27 6 Отговор
    Могат. Не се бъркай там, къде не разбираш. Авиошоуто е начин да се покаже наученото, въпрос на чест особено за инструкторите.
    Но, фугурите от висшия пилотаж не са безцелни, мислите ли, че пилотите от кеф ще се въртят надолу с главата, ще се подлагат на двойно и тройно претоварване? Не, аз не мисля, а знам, че това се налага при изпълнение на бойни задачи. Все ще се случи отказ на техника, дезориентация, лоши атмосферни условия ( не сме само летни и само дневни пилоти както през Първата световна война примерно) и ще се наложи да излезеш от отвесно пикиране, да планираш със самолета при изключен двигател (да, в редките откъм въздух височини и това може да се случи, да изгасне двигателя поради липса на кислород), да се завърти самолета неконтролируемо около оста си, да изпадне в пикиране с кабината надолу (гръбен свредел) Всеки изтребител има различна аеродимика, някои са устойчиви и контролируеми при въртене около надлъжната ос, други не са, но са устойчиви при превъртане по напречната ос. И така, всеки пилот трябва да знае теоретично и практически как да излезе от гръбен свредел при всеки самолет, който пилотира, а инструкторът е длъжен да покаже как и да провери дали обучаемият владее техниката. Така че трябва обучение при всички режими на полета и при всякакви височини. Въпросът е това обучение да се прави постепенно, от по-простите упражнения към по-сложните.
    Пилот, който си лети спокойно само хоризонтално и си каца, пръв ще загине при изпълнение на б
  • 8 Госあ

    29 4 Отговор

    До коментар #3 от "Оги":

    оги, всички професионалисти изпълняват висш пилотаж. Включително генерал Румен Радев, когато му е било времето. Въпросът е в подготовката. Майсторският пилотаж е изключително важен и в реални бойни действия.

    Коментиран от #36

  • 9 Лазо

    16 4 Отговор
    А това, което авторката пише, го пишат от сайта Факти.бг на повечето материали по темата - кой е виновен.
    Разпада на армията продължи с много по-ускорени темпове при управлението на ГЕРБ - именно тогава бюджета на МВР надмина бюджета на армията - при положение, че армията има да пъддържа и бойна техника, каквато МВР няма. Айде сега пак кажи, че ПП са виновни за разрухата в държавата и армията. ПП съществуват от няма 2-3 години.
  • 10 Ами

    7 13 Отговор
    питай Чорапа ве!
  • 11 Краси Марков

    19 4 Отговор
    Калина Андролова (която и да е тя) съжалява, че двамата пилоти не са загинали на война, както тя смята, че им се полага. Откъде ги намирате тези ........?!

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Симеон Хасан Банкянски

    15 1 Отговор
    Нещо любопитно, прочетено в коментарите на този сайт:
    1. Пилотите летят по 20-30 ч. годишно, но вземат месечно: заплата около 3500лв + летателни бонуси около 1300лв + годишно по шест брутни заплати допълнително, горе-долу по 6000-6500 хил.мес.
    .
    2. 5-има генерали и 300 човека летателен и инженерен състав отговарят за има-няма 7 самолета и 3-4 вертолета.

    Коментиран от #19

  • 14 Бай Ставри

    21 1 Отговор
    За да опресним паметта на авторката:
    "Тъй като мнозина „експерти” наприказваха много за това, че планираното за 14 септември авиошоу е било направено с цел да се обслужват „политическите амбиции” на президента Радев, е добре да се припомни простия факт, че събитието се планираше на база на Решение на Министерски съвет №77 от 1 февруари 2024 г.

    В приложение 1 към решението, като точка 24, фигурира следното: „Провеждане на открит летателен ден в Трета авиационна база, на който да бъдат поканени екипажи и авиационна техника от съюзнически и съседни държави за участие в летателни демонстрации и статичен показ”.

    За хората с по-слаба памет припомням, че тогава министър на отбраната бе г-н Тодор Тагарев, а г-н Владимир Миленски бе съветник на половин щат на министъра. Тогава не са имали против шоуто, но май днес "феноменалната" поръчката е друга..."
    Димитър Стоянов
  • 15 Реалист

    24 2 Отговор
    Нужно е лельо, нужно е! Това е демонстрация на умения и майсторство на цялостнота подготовка на летците. Всяка въздушна сила в света го прави и всява респект при партньори и врагове. Друг е проблема, че авиацията системно я унищожиха за 34 години и към днешна дата сме под нивото на средна африканска държава. А бяхме световна сила.
  • 16 Пак ли

    15 3 Отговор
    Това бабе пак се изказа по теми където не разбира...
  • 17 Кй, шут ко

    13 3 Отговор
    Що не си стоиш в бърлогата, а си дръзнала да коментираш тази трагедия и нещо което изобщо не ти е влязло в кратуната!
    Твойто извратено мнение не е важно за нас!
  • 18 Пълни плаше.........

    12 1 Отговор
    В нормални държави такова шоу е резонно. Българските ВВС от отдавна са албанска подводница на гребла - летят на скраб ,няма резервни части и са развили смолетоядство ,всеки ремонт е с клизма, няма готова и накрая летците летят няма и 1/10 от часовете в НАТО. Скоро и танкове няма да смеят да изкарат на парад да не се осакатят. Пълни плаше . утарници.
  • 19 Тодор

    20 0 Отговор

    До коментар #13 от "Симеон Хасан Банкянски":

    Съдиите и прокурорите също вземат по 6-7000 лв., и то само от държавата, а от олигарсите вземат по 20-50 000 лв. на месец.
    Скоро говорих с адвокат да съдя търговец, който ми отказа гаранция, става въпрос за 200-300 лв. Адвоката каза, че съдията нарочно ще ме резне, защото му губя времето с "глупости". Тйъ че има такива, дето си седят в топлите кабинети, цъкато си на компирите, пази ги държавана охрана, колко допринасят за обществото всички виждаме.
  • 20 ЕвроАтлантически пилот

    8 2 Отговор
    за търсачката:
    "О.з. полк. Румен Стоянов, военен летец, с шокираща версия за смъртта на пилотите ни: „Докога да мълчим?“




    ..И като замълчахме за убийството на м-р Терзиев от американския ЗРК „Патриот“, какво научи обществеността? Докога да мълчим???
  • 21 Минувач

    8 6 Отговор
    На нас пък не ни харесва вашата представа за държава, създадена по кремълски образец, която съвсем мяза на животинската ферма на Оруел: в нея управляват прасетата, които плащат на кучетата да държат в страх останалите животни, а стопанинът/разумният човек е прогонен от стопанството за да не пречи на прасетата да се чувстват велики.
  • 22 12340

    6 4 Отговор
    Тая ако не плюе-не може да диша!
  • 23 Да се правят на

    5 1 Отговор
    Циркови артисти, явно за някои е било важно, то няма машини, няма резервни части, няма керосин достатъчно за тренировки, малко летателни часове, вместо 200ч, те 5ч, прекалено много станаха случаите, лошо управление, да подават оставки
  • 24 Непроумявам

    9 4 Отговор
    Защо медиите дават трибуна на това същество,което е изпълнено със злоба.Та как в една нейна статия няма нещо положително. Все някой е виновен без доказана вина,но окъпан в плюнки и слюнки..Вече има млади журналисти, доказали се със своите безпристрастия с хиляди последователи..Обективни и реални.Дайте им път.
  • 25 българка

    12 3 Отговор
    Откъде тръгна Калинка-малинка и къде стигна - там където и е поръчано, разбира се. Стигна до Кирил, Асен и Лена, които явно са виновни за цялата разруха в държавата, а не тези които с торби влачиха милиони, строиха за Путин газопровод с наши пари, ликвидираха предприятия и банки, след като откраднаха милиони, присвоиха си правосъдната система, МВР, службите и т.н. Много са такива като Калинка - плювачи на заплата.
  • 26 Гръч

    8 5 Отговор
    Това е знак от Бога,че сме грешни в грешното НАТО.Докато руските самолети се въртят на всички посоки докато летят ние още се изтезаваме с някакви стари чешки кошляци на които им трябва част от космоса за един лупинг.Хората загинаха заради натовското шоу и още ще загиват
  • 27 Факти

    8 4 Отговор
    Авторът на статията направи удивителен лупинг за да обвини Киро, Асен и Лена за грешката на пилота и образователната система в държавата като цяло. Нищо, че те са в политиката от три години, а системата е гнила от 80. Точно от толкова време правим безсмислени паради и се дуем като пуяци. Тогава бабите и дядовците на Киро, Асен и Лена още не са били замислили техните майки и бащи, ама карай, нали сега е модерно за всичко да обвиняваме тях. Мафията май се страхува от единствения й враг (Промяната) и се опитва да прехвърли всичките си грехове върху тях.
  • 28 Калино, Калино!! Хунтата са Борисов и

    7 3 Отговор
    Доган, последните години се залепи и Пеевски!! Хвърляш Камъни в Чужда Градина!! ТАКАВА ТИЕ Поръчката, за това,
    ти Плащат!!
  • 29 ДДТ

    8 2 Отговор
    Ама како, пилотите това това правят. Такава си е професията, рискът нещо да се скапе е постоянен и те си го знаят. То по улиците и пътищата всяка година загиват по 500-600 човека ей-така или това е вече статистика. Нещо по въпроса да кажеш?
  • 30 До21. Оруел и той е Путинист???

    8 4 Отговор
    Държавата, ние Евро Атлантическа и се Управлява от Най Върлите Евроатлантици!! Къде виждате Кремъл???

    Коментиран от #33

  • 31 Да се напише нещо

    4 2 Отговор
    Ама,Калинке !Да бяха станали състезатели по шах, та да не летят и правят сложни изпълнения.
    Ей,ти и волгин от всичко разбирате!
    А,пропуснах и последният софиянец!
  • 32 Иван

    3 1 Отговор
    Много ли е наложително и кому е нужно да се публикуват такива статии от разни измислени политически аналлизатори.

    Коментиран от #38

  • 33 НАВСЯКЪДЕ ПО КЬОШЕТАТА

    4 5 Отговор

    До коментар #30 от "До21. Оруел и той е Путинист???":

    ОТ 30 ГОДИНИ НАСАМ СА НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР. НЕ ПУЩАТ КРЕМЛИСТИТЕМРЪСНИ
  • 34 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Нещо ми изчезва коментара преди да съм го дописал.....
    Друго си е политическият анализатор и публицист !! Той веднага всичко" разчепква" като вълмо смотана прежда, установява същността на проблема, на него са му ясни причините и следствията от всяко едно събитие. Той е "подкован" , И ПОЛИТИЧЕСКИ, И ИКОНОМИЧЕСКИ. на него нещата са му ясни още в зародиш, далеч- далеч преди да са се случили!11
    И се явява пред публиката от шарани с блестящ анализ!! Хвала лепо - думат комшиите .
  • 35 М3 голд

    3 2 Отговор
    Браво на Калина Андролова! Много пъти браво! С всяко изречение на бърка с пръст в раната. И боли, но и търпим. Наистина ненужен полет. За нуждата от циркаджилъци на държавните върхове. Четох анализ на пилот запасняк. Ако е истина, от кулата е трябвало още в началото да спрат полета. А не да гледат сеира и катастрофата. Срамота! Скоро няма да се започне оправянето на държавата. Защото тя се мачка от атлантическите сили. Защото там ни счита за руски електорат и бъдеща територия на руско влияние. Затова ни грабят, шзточват и не ни дават самолети и въоръжение. Много жалко за хубавата ни страна!
  • 36 Много хубаво!

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Само че далече от земята! Нея няма как да я преместиш.
  • 37 Констатираща

    2 1 Отговор
    Изглежда е било нужно на НАТО и на неговите съюзници, да демонстрираме мощ и акробатика, които нямат покритие със сегашната евроатлантическа подготовка на ВВС.
  • 38 Констатираща

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Иван":

    Прави впечатление, че на повечето коментатори, статията не се харесва, защото засяга болни въпроси от нашата държава, които никой от съвременните демократи с евроатлантически нагласи, не иска да погледне в очите, заслепен от еуфорията, с която се опитва да агитира, но истината е съвсем друга и това се вижда нагледно от всички издънки, които се получават в различни аспекти, каквато е и тази с нашите пилоти, станали жертва на некачествената подготовка, целяща единствено показност, което е присъщо за характеристиката на Алианса.