Last news in Fakti

4 Юни, 2024 12:56 4 426 16

Narod.bg: Абсурдна политическа чистка в 5-о РПУ в столицата

  • пето рпу-
  • полиция

Носи се слух, че и креслото на зам.-началника скоро ще се освободи

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Абсурдна политическа чистката се вихри в 05 РПУ-София, което се грижи за безопасността на около 150 000 столичани, пише Narod.bg, позовавайки се на свой източник от средите на униформените.

След като вече успя да се освободи от началниците на групи „Контрол на общоопасните средства” и „Охрана на обществения ред”, както и от началника на икономическите полицаи, назначеният шеф на Районното продължава да принуждава ръководни служители, несподелящи политическите му възгледи, да освобождават заеманите от тях ръководни длъжности.

Така сега на дневен ред да напуснат постовете против волята си са началниците на групи Териториална полиция-Оборище, Териториално полиция-Кремиковци и Криминална полиция-Кремиковци.

Сред служителите на Районното се носи слух, че и креслото на зам.-началника скоро ще се освободи, защото е обещано като благодарност за явната политическа подкрепа на пенсионирания, но все още работещ лидер на СФС-МВР, който към момента ръководи сектор Противодействие на криминалната престъпност в РУ.

Неговото място пък щял да заеме настоящият началник на криминалната група за Подуяне. Председателят на може би най-големия синдикат в полицията, който взима заплата от МВР, заплата от СФС-МВР и пенсия от НОИ, много бързал да заеме комисарския пост предвид появилия се наскоро слух за освобождаване на всички пенсионирани служители, останали да добруват в МВР, за да получи по-високо обезщетение при напускането.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъцъ

    14 3 Отговор
    A г-жа Гущерова чака полицаи за зъбите?
  • 2 Град Козлодуй

    16 4 Отговор
    Махат Неудобните и Не послушковците
  • 3 Крумов

    6 10 Отговор
    Къде е това 5- РПУ, не се сещам.

    Коментиран от #6

  • 4 Ломския

    21 4 Отговор
    МВР се командва от ДПС................
  • 5 Перо

    23 3 Отговор
    Кой ги прави тези промени без обосновка и конкурси и това ли е работата на служебното правителство? Кой политизира отново МВР? Изглежда сега престъпниците пак са на власт!

    Коментиран от #7

  • 6 Перо

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Крумов":

    Не е на село!
  • 7 Хи хи

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Перо":

    Не бе , Перо , носи се слух !Чети !Сайта народ се оказа на един клошар, на който платили 300 лева да им даде личните си данни. Разкриха ги 24 часа преди 2-3 години , понеже бяха препечатали техен материал и ощетените съдиха 24 часа.
  • 8 България

    13 2 Отговор
    Не само пето,а трябва пълна чистка и у осмо,че цяла дружба е пламнала от наркотиците на преслава пламенова вукова,наркоманката си е отворила магазин в 158 бл и продава безнаказано от десет години
  • 9 Ъм сега ко

    12 1 Отговор
    Ам чи нали полицията беше деполитизирана ? Сега какво стана ?
  • 10 дон

    21 2 Отговор
    Нямайте съмнение защо се прави това точно в 5то. Това районно охранява сегашният парламент и зоната околно него. На тях ще се падне частта за конфликт с протестите които ще дойдат скоро след като крадецът от Банкя дебелия магнит вземат властта.

    Трябва да им верни хора за да могат да се с репресии и побоища да разпръсват хората.

    Не че вече не са го правили. Помним унизителните кадри под колоните.

    Коментиран от #15

  • 11 Жандармериста

    10 0 Отговор
    150 хиляди от които 100 хиляди циганина в кв Христо Ботев
  • 12 Георги Илиев Митев

    8 1 Отговор
    В това РПУ и отговарящото за квартал " Обеля " 2 освен да си "клатят краката " по цели денонощия и да вземат подкупи и да работят в полза на алкохолиците , наркоманите , крадците и вандалите друго нищо не могат да правят . На тези номенклатури от двете РПУ -та прякорите им са " спящите красавици " . 5-то РПУ и това в квартал " Обеля " 2 са единствените, които са обичани от ромите , защото ги защитават и при кражбите и вандалските им прояви .
  • 13 Тома

    5 3 Отговор
    За да има мир и спокойствие чиската трябва да е за цяла България а не само за това рпу.
  • 14 Тулуп МВР

    5 0 Отговор
    е вече частна организация от ОПГ тип
  • 15 любител

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "дон":

    прав си пич но крайно време е тези крадци толупа и шиши да си го получат и новите в 5 рпу няма да им помогнат. а колкото до смяната това е демокрация по краварски.
  • 16 безпартиен

    2 0 Отговор
    Колко са "работещи" пенсионери със заплати от държавен или общински бюджети общо за страната?????Само в МВР са над 5000 души на ръководни длъжности и заплати над 3000 лв. след "данъци и осигуровки",които естествено са платени от бюджета!НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА В ЕС,където пенсиониран от бюджета остава на работа на същата или по висока длъжност но вече с пенсия като бонус!!!Дори Русия и бившите ОНД републики не по позволяват такива РАЗХИЩЕНИЕ на бюджетни средства!Дали са големи специалисти,че ако не са те,ще се закриват министерства,области и общини или пък за местата им няма кандидати?????Та въпросът Е КОЛКО СА ТАКИВА "РАБОТЕЩИ"ПЕНСИОНЕРИ ОТ БЮДЖЕТНАТА СФЕРА И КАКВИ СРЕДСТВА ГОДИШНО ОТИВАТ ЗА ЗАПЛАТИ И ОСИГУРОВКИ ЗА ТЯХ!!!!?????