Last news in Fakti

16 Юли, 2022 13:40 31 309 7

Известен футболен треньор открит мъртъв в дома си

  • починал-
  • треньор-
  • футбол-
  • георги ярцев

74-годишният специалист е трябвало да пътува за мач на ветераните на Спартак Москва, но нито се явил на мястото на срещата, нито отговарял на телефонните обаждания

Известният футболен треньор Георги Ярцев беше открит мъртъв в дома си. 74-годишният специалист е трябвало да пътува за мач на ветераните на Спартак Москва, но нито се явил на мястото на срещата, нито отговарял на телефонните обаждания. Затова е бил потърсен в дома си, където е намерено тялото му. Причината за смъртта му е сърдечна недостатъчност.

Прези зимата на миналата година Ярцев получи инфаркт, но се възстанови и според близтие му се чувствал добре. Само преди седмица той беше треньор на отбора на легендите на Спартак в мача срещу ветераните на Зенит. Като футболист Ярцев играе за редица отбори в СССР, а най-силен е престоят му в Спартак Москва, където играе в периода 1977-80 и стига до участия в националния отбор на Съветския съюз.

След края на кариерата си става треньор. Най-знаменит е престоят му в Спартак Москва, където между 1994 и 1998 г. работи като асистент на Олег Романцев. През 1996 г. Романцев се отдава само на работата си начело на националния отбор на Русия, а през Ярцев застава начело на Спартак в ролята на старши треньор и извежда тима до шампионската титла, а освен това играе финал за купата на страната (загубен с 2:3 от Локомотив Москва). През 1999 г. губи финала за трофея и начело на Динамо Москва - 1:3 от Зенит.

Между 2003 и 2005 г. Георги Ярцев е селекционер на руския национален отбор, с който участва на Евро 2004. На 31 март 2004 г. начело на „сборная“ гостува в София за контролна среща с България. Двубоят завършва при равенство 2:2. Руснаците на два пъти повеждат с попадения на Дмитрий Сичов (9 и 31 минути), а Димитър Бербатов и двата пъти изравнява за „лъвовете“ (16 и 66 минути).


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Страхливи пияни роби

    12 9 Отговор
    Сигурно е споменал нещо за война и жужето му е сипал новичока
  • 3 Кви са тия ве?

    12 13 Отговор
    В СССР гръбнака на националния беше с играчи от Украйна...кви руски, кви пет лева...

    Коментиран от #4

  • 4 Също

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Кви са тия ве?":

    и грузинци

    Коментиран от #7

  • 5 Автора...

    2 0 Отговор
    Имаш правописна грешка, втори абзац, трети ред...
    Явно не ползвате "спел чек", а за редактори нямате средства....
  • 6 Сигурно

    5 8 Отговор
    Е имал смелост да каже ,че путин води война в Украйна, обикновено тези случаи в русия завършват по този начин.
  • 7 Фен

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Също":

    Грузинци нямаха кажи едно име на грузинец играло за ссср .