Отидете към основна версия

14 302 31

Skoda Fabia ще харчи 3 на 100

  • skoda-
  • fabia
Новото поколение на Skoda Fabia ще стане един от най-икономичните автомобили. Създателите от Млада Болеслав обещават разход на гориво от 3.1 литра на 100 километра пробег. Новата генерация на субкомпактната кола ще бъде показана в началото на октомври, в рамките на автомобилното изложение в Париж. На пазара fabia ще се появи с набор от четири бензинови и три дизелови двигателя. Всички агрегати ще отговарят на строгия еко стандарт Euro 6.
 
Базовият мотор ще е бензинов трицилиндров с работен обем 1.0 литра. Интерес ще представлява и бензиновата версия ще е 1.2 TSI, която ще е с две мощностни характеристики - 60 и 110 коня. И трите дизела ще са с работен обем 1.4 литра, но с различна мощност, варираща от 75 до 105 конски сили. За всеки от тях ще е достъпна, както механична, така и автоматична DSG трансмисия.
 
Най-голям интерес представлява т.нар. Greenline-версия, която ще харчи 3.1 л/100 км, а изхвърляните вредни емисии няма да надвишават 82 г/км. Като цяло, вземайки предвид всички версии, разходът на гориво на новата fabia ще бъде намален със 17% спрямо този на досегашната Fabia. Автомобилът ще е и значително по-лек, като базовата версия ще е с тегло 980 кг.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Запознайте се с новата Skoda Fabia

    Преди няколко месеца чехите демонстрираха един доста интересен концепт, носещ моделното обозначение Skoda VisionC. Именно това превозно средство да ...
    19.08.2014
    5 677
    23