Отидете към основна версия

24 712 34

Новото Mondeo е по-тежко и опасно

  • ford-
  • mondeo-
  • teknikens värld

Реалното общо тегло на новия Ford Mondeo не съответства на официално заявеното от марката. По-конкретно става дума за комби версията на Mondeo, а до този извод стигнаха експертите от шведското издание Teknikens Värld.
 
Според тях това води не само до превишаване на разрешеното от нормите тегло, а и до нарушаване на правилата за експлоатация на автомобила, което от своя страна оказва отрицателно влияние на безопасността на универсала.
 
Журналистите от Teknikens Värld правят сравнителен тест между комбитата на новото Mondeo, Volkswagen Passat и Volvo V70. При изпитанието се оказва, че теглото на Mondeo, заедно с водач, който тежи 70 килограма и пълен резервоар е 1 880 килограма.
 
Този показател е повече с 279 килограма от официално заявените 1 601 кг. По европейските стандарти общо тегло на един автомобил се измерва с пълен резервоар, водач с тегло 75 килограма и всички останали течности в колата.
 
Масата на Mondeo комби при напълно зареден автомобил с четирима пасажери се оказва 2 330 килограма, което превишава разрешената с 200 килограма. При провеждане на т.нар. "Лосов тест" с Mondeo Titanium Estate 2.0 TDCi, резултатите показват, че задните колела опират в надколесните арки.
 
Това от своя страна е предпоставка за силно занижена безопасност. Любопитно е и, че ако комбито бъде натоварено догоре с багаж и пътници, общото му тегло надвишава и позволеното от закона, твърдят журналистите от Teknikens Värld.

Пълна техническа информация за всички генерации на Ford Mondeo научете ТУК

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини