Отидете към основна версия

20 525 19

Вижте как се прави най-скъпото Porsche

  • porsche-
  • 918 spyder-
  • фабрика
Не са една и две статистиките, направени от различни аналитични агенции по света, които показват, че Porsche е марката, правеща най-надеждните коли. Автомобилите от Цуфенхаузен са изключително бързи и се славят с това, че се развалят най-малко. За направата им се грижи персонал от около 15 000 души, повечето от тях всепризнати специалисти.
 
В момента флагман на марката е суперкара 918 Spyder. Това е най-скъпото, най-високотехнологичното и най-бързото Porsche в историята на марката. От тази кола са предвидени точно 918 бройки, всяка от които с цена от около 1 млн. евро. Още по-интересна беше и наскоро появилата се официална информация, че всички 918 екземпляра са разпродадени предварително.
 
Какво обаче получава собственикът за подобна колосална сума? Porsche 918 Spyder се оборудва с хибриден силов тракт, включващ V-образен бензинов двигател с обем 4.6 литра и два електромотора. Сумарната мощност на тези агрегати е 886 конски сили. От 0 до 100 км/ч. супер Porsche-то ускорява за 2.6 сек, а максималната му скорост е 345 км/ч.
 
В десетминутното клипче по-долу ще ви покажем част от ювелирната работа на майсторите, които изработват най-бързото Porsche. За направата му трябва доста време, а голяма част от работата се прави ръчно от свръхквалифицирани специалисти. Повече за техническите характеристики на най-високотехнологичното Porsche пък, можете да видите ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини