Отидете към основна версия

15 718 18

Индийската Tata пуска глобален евтин SUV

  • tata-
  • suv-
  • x104
Индийската компания Tata Motors, известна с производството на най-евтината нова кола Nano, се подготвя да пусне на пазара нов модел. Автомобилът ще е с повишена проходимост и според думите на експерти от компанията ще е глобален. Новото субкомпактно SUV ще се предлага на всички световни пазари и ще прилича в дизайнерско отношение на Land Rover Evoque. Информацията е на индийското подразделение на изданието Autocar, което цитира високопоставен анонимен източник от Tata.
От Tata заявяват още, че платформата Х1 ще бъде използвана и за модели от марките Jaguar и Land Rover, които са собственост на индийците. Новият автомобил с повишена проходимост на този етап е известен само с вътрешнозаводския си индекс Х104, но се знае, че ще бъде изграден върху въпросната платформа Х1. На тази база са направени и два от глобалните модели на марката - хечбека Bolt и седана Zest. От тях новият кросоувър ще заимства почти всички елементи от окачването и кормилното управление.
Що се отнася до двигателната гама, то очакванията са, че Х104 ще дебютира с 1.5-литров дизел с мощност 110 конски сили. Този агрегат ще работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия. Базовият бензинов мотор, който е собствена разработка на Tata, пък ще е трицилиндров с работен обем от 1.2 литра. Малкият бензинов агрегат ще е с мощност около 75 конски сили. Първият концептуален вариант на малкия индийски кросоувър е прототипа Nexon (на снимките), който беше представен миналата година в Ню Делхи.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини