Отидете към основна версия

25 215 98

Атмосферен мотор за най-мощната Dacia

  • dacia-
  • sandero-
  • rs-
  • renault

Още през лятото на миналата година Патрис Рати, шеф на спортното подразделение на Renault, загатна, че се работи по RS-вариант на базата на Dacia. В средата на февруари тази година фотошпиони уловиха в обективите си наточената версия на Dacia по време на зимни тестове в Швеция (снимките по-долу).

От тогава насам вече повече от месец в интернет пространството се завъртяха доста спекулации по темата. Предполагаше се, че Sandero RS ще се оборудва с 1.2-литров бензинов турбомотор с мощност от порядъка на 120 к.с. Сега обаче се появи нова информация, за която се твърди, че е абсолютно достоверна и е от високопоставен източник от румънската марка.

Според нея наточената Dacia ще се екипира с атмосферен бензинов мотор. Той ще е с работен обем от два литра, а мощността му ще е 160 конски сили. Още нещо любопитно е, че наточеното Sandero няма да се продава на пазарите, където Renault предлага автомобили от серията GT. За щастие на феновете на румънската марка у нас тези коли на Renault не се предлагат и най-вероятно най-мощната Dacia ще постъпи в българските дилърски центрове.

Освен с този относително мощен агрегат Sandero RS ще се оборудва и с променено и значително по-твърдо окачване, 17-цолови лети джанти, по-мощни спирачни апарати, както и със спортни волан и предни седалки. Педалите и скоростният лост също ще са различни.

Подробхи технически характеристики и разход на гориво за моделите на Dacia , вижте ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Dacia тества "наточено" Sandero

    Папараци заснеха "напомпаната" версия на Dacia Sandero RS по време на зимни тестове в Швеция. Румънският хечбек ще се оборудва с 1.2-литр ...
    16.02.2015
    20 444
    53