Отидете към основна версия

15 176 31

Шестцилиндров "звяр" за Range Rover Sport

  • range rover-
  • sport-
  • svr-
  • hst-
  • шестцилиндров двигател-
  • механичен компресор

През лятото на миналата година Land Rover официално представи най-мощния и бърз модел в своята история. Това е наточената версия Range Rover Sport SVR, оборудвана с петлитров бензинов V-образен осемцилиндров двигател. Моторът е снабден и с механичен компресор и разполага с мощност от 550 конски сили, а максималният му въртящ момент е 680 Нм.

Сега британците извадиха и наточена версия с шестцилиндров двигател. Модификацията е обозначена като Range Rover Sport HST и се явява най-мощният вариант с шестцилиндров бензинов агрегат. Новият Range Rover Sport HST е оборудван с трилитров двигател, който също като при версията SVR разполага с механичен компресор. Благодарение на него мощността е 380 конски сили.

Предишната версия на този агрегат се използва и в момента при Range Rover Sport, но тя е с 40 конски сили по-малко. Подобреният шестак ще може да ускорява масивния всъдеход от 0 до 100 км/ч за 6.9 секунди - с три десети от секундата по-бързо от версията с 340 коня.

Най-мощният шестцилиндров Range Rover е оборудван и с ново пренастроено окачване, със значително по-мощни спирачни апарати, а системата Terrain Response е снабдена с по-динамичен режим. Той променя отклика на педала на газта, твърдостта на волана, работата на скоростната кутия и т.н.

Автомобилът ще може да се поръча с нови ефектни 21-цолови джанти, а срещу допълнително заплащане са налични и още по-големи 22-цолови колела. Основните пазари, на които ще се лансира най-мощният шестцилиндров Range Rover, обозначен с индекс HST, ще са САЩ, Китай, Русия и Близкият Изток.

Техническа информация и разход на гориво за Range Rover , вижте ТУК

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Range Rover Sport SVR победи BMW X6 M

    Компанията Land Rover официално представи най-мощния и бърз модел в своята история. Това е наточената версия Range Rover Sport SVR, информация и сн ...
    11.08.2014
    15 629
    33