Отидете към основна версия

19 018 55

Любопитно за новия седан на Alfa Romeo

  • alfa romeo-
  • 159

В края на миналата седмица се появи интересна информация за новия седан на Alfa Romeo. Тя бе разпространена от хърватския сайт Vidiauto, според който наследникът на 159 ще бъде оборудван с агрегат от модела 4C. Въодушевени от тази информация, ние се опитахме да съберем всичките налични данни за новия модел, които са известни до момента.

Все още обаче има доста неизвестни, въпреки че се очаква премиерата да се състои съвсем скоро. До момента се знае, че въпросният агрегат от 4C с 240 конски сили ще бъде снабден с още един компресор, като по този начин мощността ще нарасне до 300 коня. Моторът ще работи съвместно с шестстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя и ще може да ускорява седана от 0 до 100 км/ч за 6 секунди.

Максималната скорост пък ще бъде ограничена на 245 км/ч. Това обаче няма да е единственият агрегат за новата Alfa. Тя ще разполага и с двулитров мотор, който ще се предлага в няколко мощностни варианта, вариращи в диапазона 180 - 330 конски сили. Топ изпълнението на новата Alfa Romeo пък ще се оборудва с 2.9-литров шестцилиндров двигател, който ще развива впечатляващите 480 конски сили.

Той ще бъде създаден на базата на трилитровия мотор, който се доставя от Ferrari и се вгражда в Maserati Quattroporte и Ghibli. Още през миналата година всички нови агрегати, които ще се интегрират в новия седан на Alfa Romeo, се изпитваха на специално пригодено "муле" с каросерия от Ghibli. Има и още една интересна информация, която не е потвърдена, но звучи напълно логично.

Новият седан ще има наточена версия, която ще се появи под индекса GTA. Тя ще разполага с мощност от 520 конски сили, генерирани от форсиран битурбо шестак. Този автомобил ще бъде снабден със самоблокиращ диференциал с повишено триене, с различно окачване и с усилени спирачки. GTA модификацията ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди. Знае се още, че новият средноразмерен седан на Alfa Romeo ще бъде базиран на ново модулно шаси с името Giorgio.

Любопитното за тази платформа е, че тя е създадена само за модели със задно или с 4х4 задвижване. Така в бъдеще няма да има нито един модел с марка Alfa Romeo с предно предаване. Доскоро се предполагаше, че наследникът на 159 ще получи името Giulia. В края на миналата година обаче стана ясно, че италианците се отказват от него. Очаква се премиерата на новия седан да се състои през юни, като колата ще е глобален модел и ще се продава на американския, европейския и азиатския пазар.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини