Last news in Fakti

13 Май, 2015 14:26 6 637 25

Италианско списание показа муцуната на новата Alfa

  • alfa romeo-
  • tipo 952-
  • giulia-
  • 159

Публикация в новия брой на авторитетното италианското сп. Quattroruote, озаглавена "Очите на Джулия", показва снимка на дългоочаквания наследник на Alfa Romeo 159. Седанът, на който Серджо Маркионе възлага огромни надежди за възраждането на легендарната марка, засега се подвизава с вътрешнозаводския индекс Tipo 952. Окончателното му име ще стане ясно през юни, когато Alfa ще отпразнува 105-ата си годишнина с представянето на новия модел.



В дизайна на автомобила, показан на снимката, се забелязват доста сходства със спортното купе 4C. От Quattroruote, което е най-старото автомобилно издание на Апенините, не уточняват как са се сдобили с изображението. То обаче не прилича на компютърна рисунка, а по-скоро на кадър от официална фотосесия.

След официалния дебют през юни проектът Tipo 952 ще влезе в предсерийна фаза. До септември ще бъдат подготвени 20 екземпляра с изложбено предназначение. Пълномащабното производство ще започне през декември във фабрика, в която от 2017 г. ще се сглобява и бъдещото SUV на Alfa Romeo.

Подробни технически характеристики за съществуващите модели на Alfa Romeo -  ВИЖ

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    0 0 Отговор
    samo kade ste e nomera

    Коментиран от #6

  • 2 Shmeker

    2 1 Отговор
    Лееееееееееко ауди фарове..

    Коментиран от #7

  • 3 Трифонов

    1 2 Отговор
    На всички фенове и на всички хейтъри мога само да кажа да не очакват да паднат от захлас още в самото начало. Дизайнът на Алфа Ромео винаги е бил толкова изпреварващо прогресивен, че в първите няколко години от производството си, за повечето хора колите им изглеждат леко странни и твърде екстравагантни. В дизайнът на тези автомобили винаги е имало прекалено много изкуство, за да бъде приет едностранно от всички като "страхотен". Така е с всяко произведение на изкуството - на едни се харесва, на други - не, трети не могат да кажат. Всички обаче са съгласни, че гледат нещо забележително. Това е тайната да произведеш кола, чиито дизайн да остане абсолютно непреходен. Алфа Ромео 159, с дизайн на Джорджетто Джуджаро, създадена през далечната 2002 - 2005г., от гледна точка на автомобилния дизайн като наука, изглежда несравнимо по-впечатляващ автомобил от последните модели на Мерцедес С клас, БМВ 3-та серия, Ауди А4 и всички японски автомобили взети заедно. И не греша, и не преувеличавам. Говоря за най, най-новите им модели и за Алфа 159. Защото в света на автомобилния дизайн Джуджаро е аналог на Микеланджело в областта на изобразителното изкуство - недостижим виртуоз! Та със сигурност колата ще изглежда зашеметяващо. Важният въпрос обаче е не този, а дали мениджмънта на компанията ще успее да я спаси от фалит. А когато говорим за Алфа, това почти няма връзка с качествата на новата кола... За огромно мое съжаление.
  • 4 някой

    0 1 Отговор
    Дизайна на Алфите наистина е много добър, но чак пък 159 да е по-красива от новата C-класа, 5-та серия, А4, А6, да не говориме пък за А5 просто е несериозно. Да не говориме пък, че освен дизайн италианските коли нямат нищо смислено в тях. Карах италианка 4 години. Е по-голям трошляк няма как да съществува.
  • 5 Язен

    1 0 Отговор
    159-ката я намирам за рядко красива кола. Интересно е, че е модел от 2005 година, но дори и сега, без да има фейслифт по външния вид, изглежда актуално. Това някак си липсва при немските премиум автомобили, които след 2-3 години имат нужда от задължителен фейслифт, за да изглеждат в крак с времето. А и тези неща са въпрос на вкус. При Ауди например повечето коли са изключително дискретни и скучни на външен вид. А и от опит с шофирането на А4 - не мога да кажа, че са интересни. А5 изглежда прекрасно, но всичко останало е някаква безпардонна скука. БМВ по отношение на кеф са светлинни години напред. Там воланът е много по-чувствителен и комуникативен. По отношение на дизайн - спорна работа. Мерцедес имат интересни попадения напоследък, но точно С-класата изглежда като корейски премиум с тези извивки. Особено стоповете отзад са безумни.

    А по отношение на трошенето - покарай едно Ауди от последните 4-5 години из софийските улици и ми се обади.
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "gost":

    Сигурно от някоя страна. Тогава няма да изглежда толкова добре.
  • 7

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Shmeker":

    За Алди може само да е чест, ако леко му е копирала фаровете такава легендарна марка......

    Коментиран от #10

  • 8 кАЛФА

    0 0 Отговор
    Защо когато става въпрос за Алфа, всички говорят само за дизайн?! Явно в тези коли няма за какво друго добро да се говори и май това е самата истина - Алфа=дизайн, а качество надеждност цена сигурност са приоритети за други коли.
  • 9 бончук

    0 1 Отговор
    прилича на извънземно,голяма смешка....
  • 10 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от " ":

    Ми подготвят се. Нали VAG ще ги купува.

    Коментиран от #14

  • 11 да

    1 0 Отговор
    Алфа си е Алфа, не като немските пърдялници!
    Кола с духа на своето време, кола - мечта на всяко младо поколение, кола - с душа, кола, спираща дъха!

    Коментиран от #12

  • 12 и аз

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "да":

    така е ,всичко друго е конфекция , като еднаквите Алдита и БМВ-та отвън и от вътре, даже и Мерджаните също
  • 13 коко

    0 0 Отговор
    Като гледам в Мобилето най-евтините коли са алфа-ромео
  • 14

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Shmeker":

    Ами то в крайна сметка по добре ВАГ да я купят щото ФИАТ май ще я затрият най накрая, ако не се намесват в разработката на колите много, така че да се запази идентичността и духа на АЛФА и да се повиши качеството, аз съм ЗА.....

    Коментиран от #15

  • 15 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от " ":

    Ми те я затриха. В Милано няма нищо, всичко е в Торино.
  • 16 Трифонов

    1 2 Отговор
    Аз само искам да обърнете внимание на коментар № 9 от "бончук". Преди време мой приятел ми беше казал: "К`во пък толкова ми разправят за дизайна на тия Алфи. Те и дизайн нямат - приличат на рисунки на Дисни." Ето в това е много важният въпрос. Всъщност дизайнът на Алфа Ромео е както най-голямото достойнство на моделите им, така и един от най-големите им недостатъци. Колите им винаги са изпреварвали времето. И то с много - с години. И това не успя мениджмънтът им за толкова години да си вбие в дебелите глави - дизайнът на новия модел трябва да се вписва във времето, в което колата се пуска на пазара. Защото от продажбите на новия модел, се надяваш да печелиш като автомобилен производител. Колкото повече нови коли продадеш, толкова повече милиони от части и поддръжка ще печелиш в идните години. Ако не продаваш нови коли, освен липсата на печалби в момента, няма да има и такива за в бъдеще. Много е просто. Ако отворите някакво сериозно издание за автомобилен дизайн, ще видите предимно Алфи. Дизайнът на тези автомобили е в основата на модерния автомобилен дизайн. Пита се в заданието - и какво от това? Повечето хора на този свят не се занимават с изкуство и не го разбират... и не са длъжни. Когато видят една кола и тя не се впише в представите им за "красиво", те не могат да кажат защо се чувстват така. Не могат да определят, че е защото колата е твърде прогресивна. Те просто заключават, че е "грозна"... "Прилича на извънземно, голяма смешка..." Има ли смисъл да дерзаем още що не продават. Ексклузивният дизайн е за ексклузивни и редки автомобили на баснословни цени. Ексклузивен ТРЯБВА да бъде дизайнът на Феррари, на Мазерати, на Ламборджини... на Кьонигсег и още няколко от този тип. Това именно се очаква от такива автомобили. Но от масов автомобил, който гони печалба И от оборот, да го направиш да изглежда не във времето си, е все едно да го направиш грозен. Ефектът ще е същият. Е, специалистите ще оценят високо дизайна... много важно!? Затова немските премиуми наложиха фейслифта. Те го наложиха. Колите им се вписват в представите на огромното мнозинство от хората в момента, в който излизат на пазара. И затова се налага след няколко години да се поосвежават, за да отговорят по-правилно на изменящия се вкус на хората. И това е правилният начин. Примерът на Алфа може да получи признание от критиците и от една шепа хора с по-особен вкус. Не казвам изтънчен, защото би било неправилно. Подходът на немските премиум марки е в извеждането на преден план на стила в дизайнерските решения, който е в много по-голяма степен статичен. Затова и преходите между моделите на Мерц, БМВ, Ауди, Порше и т.н., е много по-плавен и балансиран... И затова - много по-добре приет. За жалост, като гледам тази снимка горе... Приказно, но... неподходящо. Продажбите на тази кола няма да са много по-добри от тези на 156, 159 и т.н. Ще има увеличение заради връщането на американския пазар, но то няма да бъде достатъчно, за да компенсира вложения в това връщане ресурс.
  • 17 бончук

    0 1 Отговор
    Напълно съм съгласен с мнението ти.Много ясно си описал как стоят нещата,за тези които са с болни глави и не могат да прогледнат.Алфа ромео е един жабарски боклук който съвсем скоро ще фалира,защото глупаците дето ги купуват взеха да свършват.
  • 18 Мога да си я позволя

    2 1 Отговор
    Виждам много типично хейтърски мнения ... нормално , гроздето е кисело , защото е на високо ;) За тях имам една да кажа няколко неща : 1. Започнете да си копувате нови коли , а не такива които са 20+ години и бракувани в страната на прозхода им . 2. Нищо не разбирате от дизайн , а още по-малко от надежност и безопасност при условие , че карате таралясници във фаза на полу-разпад. 3.Алфите не се чупят повече от ВАГ , а просто ВАГ на 20 и отгоре години има по-ефтина поддръжка заради хилядито чайна части. 4. Моля ви не си копувайте италиански автомобили , защото неможете да си ги позволите! 5.Относно сигурност у безопасност , има хиляди тестове в които 159 разбива на прах всякакви други автомобили. 6.Няма нищо лошо да изпревариш времето особенно с дизайн , а не да си поредния скучен и ръбест участник в движението. 7.Първо слезте от голф 3-ката и си купете нещо съвременно , ако можете да си го позволите и след това говорете за технологиите в Афа Ромео. С две думи спрете да сте голи цървули , които изказват компетентни мнения за нещо , което и пет живота да живеете , пак няма как да си го позволите. Когато на Алфа Ромео са сваляли шапка Николо Ромео и Енцо Ферарри , пра дядо ви е копал на нивата. А и като сте такива вещи в авто индустрията , вместо да си слагате китайски гърненца на голфчетата , вземете проектирайте един модерен автомобил и технологиите за него и станете финансово независими от мама и тати ;) . Ако не сте ме разбрали , не се притеснявайте , това е в следствие на липса на интелектуално , финансово и личностно развитие.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мога да си я позволя":

    Ако ти може да си позволиш нова кола, то нещата в нашата държава вървят към много зле. Та ти си по-неграмотен от циганин в "Чистотата", а си тръгнал да се правиш на аристократ!
    ГРОТЕСКА!!!
  • 20

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Мога да си я позволя":

  • 21 бончук

    0 2 Отговор
    хахахахах гроздето било кисело.Абе замаяник за парите които дадох за сегашната ми кола мога да си взема 5 алфи от същия клас,разбра ли масларчо неграмотен.Смешен си......
  • 22 антифак груп

    1 0 Отговор
    крайно много думи за крайно много ограничени човечета ....... по бързо от гоуфо няма и по лачено от гоуфо няма :) :) :) само като ги попиташ тея капацитети кой сътвори днешните дизелови мотори и ще има да цъкат и цъкат......ф.к групата даже до 2007 мисля се мъчиха с попи-дюзи и се сетиха че има по модерна технология забележете внедрена само 10 години по рано (1997) в какво? хахахаах алфа 156 2.4 jtd (http://en.wikipedia.org/wiki/Common_rail ) ама то г.зъ като си е г.з с мед да го намажеш пак си е г.з !!!! айде със здраве и вижте патентите на фиат/алфа/ланча и пак си мислете че пяната шваба бил голяма работа хахааххаха
  • 23 rado

    0 0 Отговор
    Ot dosta vreme se zanimavam s remont na cilindrovi glavi i samo moga da kaja che do sega sme se specializirali da pravim glavi na VAG poradi prostata prichina che vodachite na klapanite im se iznosvat za 1000 km. kakto i starite im diasel varianti koito sa s brener postoqnno se oplakvat ot iskriveni klapani ot schupen i padnal brener v cilindara kakto i burzo iznosvane na klapanite poradi mek metal. sled tqh se narejdat renaut, opel kato nai chesto remontirani glavi qponski i italqnski vse oshte nqmam chesta da pravq no imam golqmo jelanie sami si napravete smetkata koe e eftino i chuplivo i zashto e narodna kola s eftini chasti i dali bihte iskali avtomobil , koito da popravqte eftino no redovno ili da kupite eftin udoben s skupi chasti no da e mehanicheski zdrav.
  • 24 Трифонов

    0 0 Отговор
    Аз си мисля, че общо взето ясно съм написал мнението си, но е очевидно от коментарите, че в по-голямата си част съм останал напълно неразбран. И проблемът не е в мен, а в повечето от Вас. Да ми се отправят препоръки да не давам коментари за Алфа, щото, видите ли, "кой съм бил аз", пък "кои били те", е много тъпо, предвид факта, че са една компания, която от 1980г. насам, не е излизала на печалба. Фирмата, в която работя, макар да не се занимава с производство на автомобили, откакто е създадена, никога не е била на загуба. Дори в първата си година. Бизнесът си е бизнес, независимо от сферата на дейност, и се подчинява на еднакви правила. Нямам още 40 години и от повече от 7 не карам други, освен чисто нови коли (за онзи смешник по-долу, който ми препоръчваше да започна да си купувам нови коли) и НЕ ГИ КАРАМ, както са нови, независимо от това колко струват, повече от 3 години. Настоящата вероятно ще я покарам повече, защото много ми харесва. Освен ако разбира се, не направя за кратко време, неочаквано много пари, за да си купя например Мазерати. Защото, в случай, че не сте разбрали, аз много уважавам италианското автомобилостроене и смятам, че от италианците по-добри в производството на "коли-мечти" няма. За съжаление обаче, във всяко друго отношение, са пълни нещастници! Напълно наясно съм и с всички патенти на Fiat Powertrain Technologies, но специално за ОНЯ долу, дето си внушава, че е наясно точно с технологичната обезпеченост на Фиат и Алфа, ще ти поясня следното, за да не се излагаш! Common Rail технологията при дизеловите мотори е изобретение на Фиат, дори на развойния център на Алфа, за да сме още по-точни, макар той да е департамент на Fiat Powertrain Technologies. Първият автомобил с дизелов Common Rail двигател в света е Alfa Romeo 156 с 1.9 jtd двигател от 1997г. Колата е Кола на годината за 1998г, а този двигател - двигател на годината за 1999г. Но не, защото е най-мощният или най-надеждният или най-безпроблемният по това време, а именно, защото той впечатлява автомобилната индустрия с технологията Common Rail. Т.е. най-технологичният е. Сега, като изяснихме всичко това, да те питам ТИ наясно ли си после какво правят И Д И О Т И Т Е от Фиат с това гениално инженерно достижение? Известно ли ти е защо втората кола в света с дизел Common Rail мотор не е Алфа? Известно ли ти е, че е Мерцедес-Бенц Е220 CDI? Знаеш ли защо? Защото още през 1998г. някой от "гениалните" мениджъри във Фиат решава, че ще продаде патента на Common Rail-a на BOSCH... За смешни пари. Защото цената на сделката е смешна, но "Нашите" по онова време пак нямат избор, защото са ПАК пред фалит и им трябват пари. Защото са направили тази технология, но не осъзнават всъщност КАКВО са направили. По това време BOSCH не са това, което са днес. Именно този патент ги възстановява на пазара и благодарение главно на Common Rail технологията днес диктуват почти всичко в областта на автомобилната автоелектроника. А Фиат и Алфа са в плачевно финансово състояние. Ако тогава се бяха впуснали във финансовия водевил, в който се впуснаха през 2014г. със закупуването на Крайслер, за да обезпечат необходимия финансов ресурс да внедрят в масово производство сами Common Rail-а, днес вероятно щяха да се бият за продажби с БМВ, а не да гледат чуждото щастие навсякъде около себе си, но никога да не успяха да го стигнат. Тук не става дума за можене или не можене. Само кратун, който нищо не разбира от автомобили може да каже, че италианците не могат. БИЗНЕС, обаче, КАЗВАМ, ЧЕ НЕ МОГАТ да правят. Бизнес. Историята на Фиат и Алфа е низ от идиотски управленски решения, благодарение на които една легендарна италианска марка вече я няма, а други две са на път. А продажбата на Ламборджини и на Дукати на Ауди, е поредното доказателство, че не Фиат, а италианците, като цяло, не могат да правят бизнес и не са никакви търговци! Също като нас - българите! Те затова толкова много ни харесват и мрат да идват тук за каквото се сетите - за простотии, даже и бизнес идват да правят. На такива кръгли италиански малоумници, решили да правят бизнес в България, съм се нагледал, че ми се реве. Преди продажбите и двете марки бяха с отчайващи финансови резултати. Днес Ламборджини е с 10 хил. продажби по-малко от Феррари, а бъдещето на Дукати е повече от сигурно. В тези фирми продължават да развиват технологиите и дизайна италианци, но контролът върху качеството и производството, се упражнява от германци. Последните се занимават и с маркетинга, рекламата и пласирането на продуктите. И така спи града и сънува. Ето за това говоря! И ако критикуващите ме по-долу "tifozi" на една идея (защото това е Алфа в момента), си извадят главите от задниците, ще разберат точно за какво им говоря!
    Що се отнася до мнението на "rado": Да бе, така е. Не стават. НО МОГАТ ДА ПРАВЯТ БИЗНЕС! И ТОВА Е, КОЕТО ПРАВЯТ. Е, да... и пари правят. Малцинство са тези, които могат да правят всичко - и коли и бизнес. БМВ са такъв бранд!
  • 25 антифак груп

    0 0 Отговор
    оня там от долу ти е оставил линк да видиш и да се прекрати псевдо спора....относно надеждност няма какво да коментирам ...да кажем че се занимавам с коли и имам изградени доста детайлни наблюдения както от нови така и от "ноф фнос" бангийй . немските курници в повечето случаи са в потресаващо състояние но Ганио е решил че са най,но както каза и аз съм на същото мнение че по некадърен маркетинг от италиянците не съм виждал ........ крайно зле !!!!!