Отидете към основна версия

6 651 25

Италианско списание показа муцуната на новата Alfa

  • alfa romeo-
  • tipo 952-
  • giulia-
  • 159

Публикация в новия брой на авторитетното италианското сп. Quattroruote, озаглавена "Очите на Джулия", показва снимка на дългоочаквания наследник на Alfa Romeo 159. Седанът, на който Серджо Маркионе възлага огромни надежди за възраждането на легендарната марка, засега се подвизава с вътрешнозаводския индекс Tipo 952. Окончателното му име ще стане ясно през юни, когато Alfa ще отпразнува 105-ата си годишнина с представянето на новия модел.



В дизайна на автомобила, показан на снимката, се забелязват доста сходства със спортното купе 4C. От Quattroruote, което е най-старото автомобилно издание на Апенините, не уточняват как са се сдобили с изображението. То обаче не прилича на компютърна рисунка, а по-скоро на кадър от официална фотосесия.

След официалния дебют през юни проектът Tipo 952 ще влезе в предсерийна фаза. До септември ще бъдат подготвени 20 екземпляра с изложбено предназначение. Пълномащабното производство ще започне през декември във фабрика, в която от 2017 г. ще се сглобява и бъдещото SUV на Alfa Romeo.

Подробни технически характеристики за съществуващите модели на Alfa Romeo -  ВИЖ

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Любопитно за новия седан на Alfa Romeo

    В края на миналата седмица се появи интересна информация за новия седан на Alfa Romeo. Тя бе разпространена от хърватския сайт Vidiauto, според кой ...
    04.05.2015
    19 016
    55