Отидете към основна версия

6 128 8

Продава се един тайнствен хиперавтомобил

  • lotec c1000
Малцина са тези, на които се случва нещо подобно. Случаят с тази кола е, че в даден момент някъде през 1990-та година шейх от ОАЕ решава, че иска най-бързият автомобил в света и средствата са неограничени. За целта той се обръща към Lotec известни по това време с модификациите на Porsche и Mercedes и създаването на състезателни автомобили. Проекта е завършен цели 5 години след началния срок и цената стига потресаващите за тогава 3.4 милиона долара.
Тази цена естествено е обоснована, като шасито е произведено от материали използвани в космонавтиката, всички панели са създадени от въглеродни влакна и за задвижването отговаря 5.6 литров V8 снабден с два турбокомпресора и мощността достига 1000 конски сили. И да не забравяме, че тук говорим за началото на 90-те. Горивото, което доставя цялата тази мощност е смесица от нормален бензин и керосин използван във авиацията. За пренасяне на мощността автомобила е бил снабден със скорости Hewland, а за озаптяването на тази мощ идват спирачки директно от IMSA шампионата на марката AP Racing.
Под името Lotec C1000 тази впечатляваща машина е способна да ускори от 0 до 100 за само 3.2 секунди и може да достигне максимална скорост от 421км/ч, като пак споменаваме, че става въпрос за 90-те години. В момента този уникат, колкото и да е странно се продава за сумата от 1.2 милиона долара от Lamborghini Carolinas намиращи се в щата Северна Каролина.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини