Last news in Fakti

22 Август, 2015 08:00 6 119 8

Продава се един тайнствен хиперавтомобил

  • lotec c1000
Малцина са тези, на които се случва нещо подобно. Случаят с тази кола е, че в даден момент някъде през 1990-та година шейх от ОАЕ решава, че иска най-бързият автомобил в света и средствата са неограничени. За целта той се обръща към Lotec известни по това време с модификациите на Porsche и Mercedes и създаването на състезателни автомобили. Проекта е завършен цели 5 години след началния срок и цената стига потресаващите за тогава 3.4 милиона долара.
Тази цена естествено е обоснована, като шасито е произведено от материали използвани в космонавтиката, всички панели са създадени от въглеродни влакна и за задвижването отговаря 5.6 литров V8 снабден с два турбокомпресора и мощността достига 1000 конски сили. И да не забравяме, че тук говорим за началото на 90-те. Горивото, което доставя цялата тази мощност е смесица от нормален бензин и керосин използван във авиацията. За пренасяне на мощността автомобила е бил снабден със скорости Hewland, а за озаптяването на тази мощ идват спирачки директно от IMSA шампионата на марката AP Racing.
Под името Lotec C1000 тази впечатляваща машина е способна да ускори от 0 до 100 за само 3.2 секунди и може да достигне максимална скорост от 421км/ч, като пак споменаваме, че става въпрос за 90-те години. В момента този уникат, колкото и да е странно се продава за сумата от 1.2 милиона долара от Lamborghini Carolinas намиращи се в щата Северна Каролина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    4 0 Отговор
    Жалко, че не може да зарежда бензин А95. Тази кола е само за колекционери да си я гледат в гаража. Добре, че ги има тези шейхове да искат неща, които карат фирмите да развиват и откриват нови технологии. Нереално е кола да струва повече от самолет. Наистина е добра, даже превъзходна.
  • 2 газа

    1 1 Отговор
    А още по-жалако е че и газчица не може да исе монтира :(
  • 3 BENZ

    1 1 Отговор
    Mom4eto deto ni mie prozorcite kara takova .

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "BENZ ":

    Кои прозорци, на боксониерата или на караваната.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 NO DMG

    0 0 Отговор
    Ето ви клип от автокъщата, който е от януари 2011. Колата май от доста време не може да си намери собственик... Ако наистина струваше 1.2 милиона, смятам, че до сега са щели да я купят.

    https://www.youtube.com/watch?v=OmEBViCgJik
  • 6 BENZ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Na karavanata mi razbirase , kato go vidi6 kakuv kurnik kara trqbva da ti stane qsno 4e mu pla6tam kato na ku4e :)) ako iska6 ela i ti da mi poraboti6 , imam toaletna za po4istvane
  • 7 9999

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Не бе . На един приятел , на неговия приятел , на неговия комшията, на комшията .
  • 8 Симеонов

    0 0 Отговор
    Със стоповете от Алфа Ромео 164 :)