Отидете към основна версия

4 762 5

Умален модел разкри новото Volvo S90

  • volvo-
  • s90-
  • xc90-
  • v90

Китайският сайт Mogomodel.taobao.com публикува снимки на новото флагманско Volvo като модел в мащаб 1:43, с което на практика разкри външността на S90. Изображенията бяха свалени, но шведското издание Teknikens Värld ги пусна на страницата си.

Макар и с недобро качество, фотосите показват най-голямото Volvo в детайли. От Teknikens Värld твърдят, че умаленият модел не се различава по нищо от серийната версия на S90.



Предполага се, че новият шведски флагман ще дебютира в края на тази или в началото на следващата година. Стартът на продажбите е насрочен за 2016-а., а от Volvo сочат за основни конкуренти Audi A6, BMW 5er и Mercedes-Benz E-Klasse.



Новото S90 ще бъде построено на модулната платформа SPA, на която е базиран всъдеходът XC90, и ще се произвежда в град Дакинг в северната китайска провинция Хъйлундзян. Лимузината ще се оборудва с четирицилиндрови бензинови и дизелови турбодвигатели.

По традиция в семейството на 90-ките ще има и голямо комби. Разработката на универсала V90 бе потвърдено от ръководството на Volvo през декември миналата година.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини