Отидете към основна версия

20 078 22

Какво ново при Skoda?

  • skoda-
  • superb-
  • rapid
Франкфурт, Германия. Наш екип от мястото на събитието.
 
В Германия чешката марка показа за първи път на автосалон новото комби на върховия си модел Superb. Ние обаче имахме възможността да направим тест на Skoda Superb Combi още в началото на лятото и за това сега ще ви обърнем внимание на другите интересни автомобили, показани от Skoda във Франкфурт.
Чешката компания Skoda показа още една модификация с името Scout. Този път версията не е с повишена проходимост и е на базата на компактния нов модел Rapid. Така Rapid Scout Line визуално се позиционира под Octavia Scout и ще има за цел да открадне от клиентелата на кросоувъри от рода на Renault Captur и Peugeot 2008.
Модификацията ще се предлага само с предно предаване, построена е на базата на варианта Spaceback и разполага със защитен екстериорен обвес. Заради по-големите джанти клиренсът е минимално по-голям от този на стандартния Rapid. Двигателната гама и интериора на Skoda Rapid Scout са идентични с тази на стандартния Rapid.
В моторната гама са включени бензинови агрегати с обем от 1.2 до 1.6 литра и мощност в диапазона 75 - 122 конски сили. Наличен е и 1.6-литров турбодизел, който ще се предлага в две мощностни вариации - с 90 и със 105 коня. Цените в Европа ще стартират от 18 990 евро. У нас най-вероятно цената на Rapid Scout Line ще е по-ниска.
Другата интересна разновидност на стандартен модел, също има за цел да "оцвети" гамата. Става дума за модела Rapid Monte Carlo, който е предназначен за по-младата част от клиентите. Промените са визуални и включват предна броня с черен лип-спойлер, решетка в матов цвят, ксенонови фарове, черни огледала и лайстни, нови черни прагове и черни 17 цолови колела.
Отвътре също има леко обновяване. Нов е трилъчевият волан, а скоростния лост и този на ръчната спирачка са тапицирани с кожа. При агрегатите всичко е стандартно три бензинови с 90, 110 и 125 конски сили и два дизелови с 90 и 116 конски сили, като всичките покриват Евро 6.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини