Отидете към основна версия

11 883 19

Битката на суперкарите: McLaren P1, Ferrari LaFerrari и Porsche 918 Spyder

  • mclaren p1-
  • ferrari laferrari-
  • porsche 918 spyder-
  • сравнителен тест

Клубът на собственици на суперкари Supercar Driver направи един уж независим сравнителен тест на трите супер хибрида McLaren P1, Ferrari LaFerrari и Porsche 918 Spyder. Целта на това мероприятие бе да се определи коя от трите супер коли е най-бърза.

Изпитанията се проведоха на пистата "Силвърстоун", а и трите автомобила бяха предоставени от колекционера Пол Бейли. И трите бяха управлявани от един и същ пилот - британеца Мат Джексън, участник в шампионата BTCC. Мат направи с всяка от колите по шест обиколки, като беше взето най-доброто време.

McLaren P1

McLaren P1 се оборудва с 3.8-литров битурбо осемцилиндров бензинов мотор и с електромотор, разполагащ със 179 конски сили. Сумарната мощност на този силов тракт е 916 конски сили.

Ferrari LaFerrari

Ferrari LaFerrari разполага с 6.3-литров атмосферен V12 бензинов агрегат, който също е подпомаган от мощен електродвигател. Максималната мощност на хибридната установка е 963 коня.

Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder има в наличност 4.6-литров бензинов осмак с мощ 608 конски сили и два електромотора (156 и 129 коня). Така най-бързото Porsche разполага със системна мощност от 887 конски сили.

След тази своеобразна битка на хибридните титани най-бърз се оказа McLaren P1, на който беше отчетено време 58.25 секунди. Втори се класира Porsche 918 Spyder (58.48 секунди), а времето на Ferrari LaFerrari бе отчено като най-слабо - 58.58 секунди.

Представители от Supercar Driver съобщиха, че предстои още едно изпитание, в което главни действащи лица отново ще са трите супер хибрида. Те ще бъдат изпробвани и на драг надпревара на 402 метра. Мероприятието ще се проведе на пистата Santa Pod Raceway.

Ще припомним, че през месец май тази година, американското издание Motor Trend също се опита да разбере кой е по-бърз - McLaren P1 или Porsche 918 Spyder. След завъртените обиколки на трасето Laguna Seca, немският суперкар се оказа по-бърз.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини