Отидете към основна версия

16 712 7

Глобили Хитлер за превишена скорост

  • хитлер-
  • mercedes-benz-
  • глоба

 

Документът, който удостоверява това, е намерен случайно в баварските архиви. Именно той доказва, че преди 80 години на 19 септември 1931 г. Фюрера е санкциониран от офицер на име Пробст за това, че личният му автомобил се движел с превишена скорост.
 
Във времената, когато радари все още съществували, нарушението било установено по примитивен, но достатъчно ефективен метод. Двама полицаи стоели на разстояние 200 метра един от друг и засичали с механични хронометри времето, за което автомобилът изминава отсечката. 
 
Компресорният Mercedes-Benz на Хитлер с регистрационен номер A–19357 изминал това разстояние за 13 секунди, което според изчисленията показва, че се е движел със скорост от 55.3 км/ч. По непотвърдени данни ограничението в района на Инголщат по онова време е било 40 км/ч.
 
Автомобилът, който се водeл лично на името на Хитлер, бил управляван от неговия шофьор и бодигард Юлиус Шрек. Съществува версия обаче, според която зад волана бил самият Фюрер. За да се спаси от глоба, той накарал Шрек да си разменят местата, като се възползвал от поразителната прилика помежду им.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Хитлер се завръща в Германия

    Книгата на  Адолф Хитлер „Моята борба“ се завръща по вестникарските будки в Германия. Творбата на нацисткия диктатор, в която той о ...
    17.01.2012
    8 535
    3
  • Хитлер живял до дълбока старост в Аржентина

    Нацисткият диктатор Адолф Хитлер инсценирал самоубийството си и успял да дезертира в Аржентина, където доживял до дълбока старост. Това твърди нова ...
    17.10.2011
    33 465
    31