Last news in Fakti

17 Октомври, 2011 21:38 33 323 31

Хитлер живял до дълбока старост в Аржентина

  • хитлер-
  • аржентина

Нацисткият диктатор Адолф Хитлер инсценирал самоубийството си и успял да дезертира в Аржентина, където доживял до дълбока старост. Това твърди нова книга, дело на историците Джерард Уилямс и Саймън Дънстан, според които Фюрерът взел със себе си и жена си – Ева Браун, пише вестник „Дейли Мейл”.

Шокиращата теза, оспорваща историческата версия, че Хитлер се застрелял в берлинския бункер, а след него Браун глътнала цианид, се допълва с още по-невероятните разкрития, че злодеят успял да се сдобие с две дъщери. Самият диктатор в изгнание умрял през 1962 г., когато бил на 73 години.

Според авторите има убедителни доказателства, че Хитлер и Браун намерили убежище от настъпващата Червена армия в приятелската фашистка Аржентина, най-вече в анклав, контролират от местни нацисти.

Историците твърдят, че нямат намерение да пренаписват историята, но откритията им просто нямало как да се пренебрегнат. Те включвали и свидетелски показания, а двама от свидетелите дори били убити от неизвестен човек.

Двамата автори разполагат и с маршрут, показващ как нацисткият водач и възлюбената му се измъкнали от Фюрербункер. Американците дори били наясно с бягството, но не му попречили, защото в замяна получили развита от нацистите военна технология.

Друг аргумент е, че останките от черепа, който руснаците мислили за притежание на мъртвия Хитлер, всъщност бил на жена. Тя била под 40 години, докато фюрерът би трябвало да е на 56 години през 1945 година, която се счита за финалната за жизнения му път.

Всъщност, злодеят живял по върховете на Андите още около 20 години.

Според историка Гай Уолтърс твърденията са „2000% глупости” и авторите на книгата трябва да се засрамят, хвърляйки на боклука десетилетия сериозен исторически труд.

Йозеф Менгеле, известен като „Д-р смърт” от концлагера Аушвиц, успява да избяга в Южна Америка. Същото правят и други високопоставени фигури от ужасяващия Трети Райх.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Partner

    7 2 Отговор
    Все още не са осъществени всички немски технологични идеи от 1930-1945 г. заграбени от USA и русия.
  • 2 eros

    8 1 Отговор
    ami az vyarvam na tazi istoriya stom mengeleto izbyagal zasto hitler dane dezertira
  • 3 томи

    5 1 Отговор
    извънземните и технолигийте на антигравитацията са им били известни на немците много преди розуелл
  • 4 LIFT

    2 5 Отговор
    тази теория е малкоо неверна :) Трудноо би оживял до 73 години поради простата причина че е бил болен от паркинсон в много напреднал стадиии така че според мен тожа не е вярноо:)
  • 5 GUST

    6 1 Отговор
    Тази теория баща ми, ми я беше казал още преди около 15 години.
  • 6 Димитър Йорданов

    17 2 Отговор
    САМО КАК НИ ТРЯБВАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Dobromir

    3 4 Отговор
    Напълно съм съгласен с LIFT (y). Освен паркинсона е имал и други болести и зависимостти поради, които просто не е можел да доживее 73!
  • 8 520 zender

    3 4 Отговор
    Всъщност най-смешното е че американците го билипуснали щото той им дал технологии-е дали въобще хитлер е бил в положение да се пазари....
  • 9 aero

    3 1 Отговор
    Tova ne e tvoiata tema momche :) poradi prostata prichina che se izkazvash povurhnostnno ...... za kakvi pazareneta mi govorish? ti naiasno li si vuobshte za situaciata po onova vreme, fakt e che Hitler i ostanalite sa bili v edin otbor, mnogo pari i vlast e suzdala tazi voina. Nai - veroiatno avtorite na knigata sa pravi, to Arjentina i sega e pulna sus mnogo vuzrastni nacisti koito sa bili keleshi togava i prosto sa oturvali kojata.....
  • 10 Николай

    1 2 Отговор
    На базата на исторически данни и сведения и германските източници които по-късно го подтвърдиха Хитлер е умрял в самолетна катастрофа.
  • 11 Pinochet

    6 0 Отговор
    От паркинсон може да е бил болен двойникът му, останал в Берлин след април 1945. Даже сериозни руски журналисти обиколиха Южна Америка и представиха убедителни доказателства, че Фюрерът е имал ДВЕ имения в Чили и Аржентина и се споминал тихо и кротко по тяхната версия към 1964. А руснаците неистово отхвърлят тази версия, защото ги прави да приличат на глупаци - Врагът им N1 се е измъкнал под носа им.
  • 12 jan

    6 1 Отговор
    винаги трябва да има един Хитлер
  • 13 ИРАКЛИ

    6 1 Отговор
    Съртта на ФЮРЕРА е доказана 1945 год.Някои историци искат да
    пуснат нещо като жълтата преса.За мен е важен комента №6 на
    г-н Д.Йорданов "тази личност ни липсва днес".Ако го имаше днес
    ....................................щях да напиша нещо за цигански"царе"и
    други криминални негодници,в по вулгарна форма ,но се съобразявам с червения текст по всеки форум.Щеше живота да
    бъде добър и подреден.
  • 14 красимир

    0 1 Отговор
    Хитлер;направи;това;което;искат;да;направят;Америка
  • 15 Pinochet

    4 0 Отговор
    Намерете си и гледайте филма "Последняя тайна Гитлера". Съвсем пресен е - от 2011. За всички "скептици", за които Фюрерът се "самоубил" през 1945.
  • 16 гестапо

    2 2 Отговор
    а здрасти
  • 17 Ivan

    1 2 Отговор
    zashto ne beshe jiv i dnes da porazchisti tazi mrusna sgan koiato e v izlishuk v Bulgaria i ne samo!!!
  • 18 terminatora

    2 2 Отговор
    въх въх ЧИЧО БИЛ ЖИВ,. И ДА НЕ МИ ДРАСНЕ ДВА РЕДА ОТ АРЖЕНТИНА.. АМА СИГУРНО Е ХОДИЛ И ДО БРАЗИЛИЯ , Я ДА ВИДИМ КОЙ УПРАВЛЯВА ТАМ --българката ДИЛМА
  • 19 aero

    4 2 Отговор
    Za sujalenie Hitler e ochernen ot politici, istorici, medii i t.n. Mnogo ot neshtata koito mu prepisvat sa izvursheni ot chujdi slujbi i armii oshte v purvite dni na padenieto mu, s cel da se izgradi super negativen obraz na negovia rejim, ima mnogo knigi i dokumentalni filmi za tezi neshta koito ne se populiarizirat i niama interes kum tiah ot povecheto hora koito sa smetnali che znaiat vsichko kato sa procheli dve stranichi ot uchebnika po istoria......
  • 20 liubo penev

    0 3 Отговор
    hitler e bil komshiq na roditelite na leo messi :D
  • 21 Хайл Хитлер

    4 1 Отговор
    Хитлер е жив бе- само че се казва Волен Сидеров.
  • 22 Еблиян Коджасиклиев

    8 0 Отговор
    Хитлер може теоретично да е изгубил войната, но Германия след това е продължила с пълна сила делото и идеите му. И нищо чудно и да е останал жив, но това няма никакво значение. Важното е че днес Германия на практика е осъществила заветът на Хитлер, и владее половината свяят- само че икономически и технологично, а не физически. А ние тука си играем на политика и се чудим как да продължим да бъдем държава. В същото време ние не само не сме свободна държава, ние вече не сме и годни дори за консуматори, защото не правим нищо .
  • 23 asan baba

    2 4 Отговор
    hitler dago d... i vsichki ostanali nacisti

    Коментиран от #31

  • 24 Асен

    0 4 Отговор
    да, да, жив е бил ветрища, жив ама без долно чене (пази се в Русия и е доказано по безпорен начин, че е било точно на Хитлер)
  • 25 DerFicker

    4 1 Отговор
    Над идеите, считани за неудобни, обикновено се впуска пропаганда, която е не по-малко ефективна от тази на Гьобелс - "Една лъжа, казана 100 пъти, става истина". Не, че самия "вожд" е бил цветенце, но ако всичко е под стандартите за демокрация, би следвало да се оставят хората да прочетат свободно и "Моята борба"! Това не се прави, защото десетилетия се промиват мозъци с дезинформация и хората биват "научени" колко лош е този-онзи с начало на "обучението" още в детските години. А после идва живота и той показва колко не са прави дори нашите родители и как всичко добро е само с пожелателен характер. Тогава?
  • 26 Брат ми

    1 0 Отговор
    Дано.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хомофоб

    1 0 Отговор
    Какво ли би казал Хитлер за политиката на бабаМеркел? Сигурто се върти в гроба като вентилатор.
    Това за Аржентина отдавна е ясно. А тогавашните военнопрестъпници дават тласък като започват да работят тайно за САЩ.
    Пагледнете днес какво става в България?
    Как ни смазват всеки ден - престъпност,мизерия, ниски заплати, докато по телевизията излиза, че живеем все по-добре и по-добре. Както някой каза за "лъжата, казана 100 пъти...". Облъчват ни лъжи и се опитвам да ни внушават лъжи, че това да работим да си платим тока е светло европейско бъдеще.
    Това американец не може да го измисли.
  • 29 Бай пешо

    1 0 Отговор
    Напълно верна статия аз лично съм го видял жив с една жена работих по това време на едно престанище в аржентина .като хамалин с с един сърбин .тогава го чакаха много хора с униформи .и изчезна аз след години се върнах в българия и до ден днешен Съжалявам че се върнах с пенсия 280лв .знам от колеги къде е отишъл Хитлер като гледам с тази тайна ще си отида от този свят
  • 30 Радев

    0 0 Отговор
    Щерката меркел ли се казва?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.