Отидете към основна версия

26 535 20

Запорожецът няма да умре

  • заз-
  • zaz-
  • запорожки автомобилен завод-
  • украйна

Точно преди седмица информационната агенция УНИАН разпространи новината, че Запорожкият автомобилен завод, който е най-големият производител на автомобили в Украйна, спира производството на леки коли.

Сега, пресслужбата на корпорацията УкрАвто, в състава на която влиза и Запорожкият автомобилен завод, опроверга тази информация. По-конкретно от ЗАЗ казват, че производството на автомобили няма да бъде спряно, а само временно преустановено.

Заводът, който е известен с производството на култовите Запорожец и Таврия, сега прави лицензни модели, основно за вътрешния пазар. Към днешна дата обаче са произведени леки коли, които ще стигнат за украинския пазар за 3-4 месеца напред.Точно поради тази причина временно производството е спряно, но най-късно от началото на лятото то ще бъде възобновено. От поточните линии на ЗАЗ ще продължат да излизат моделите Sens, Lanos, Vida и Forza.

Тези автомобили обаче вече ще бъдат оборудвани само и единствено с двигатели, отговарящи на европейския стандарт Euro 5. От конвейерите ще отпаднат модификациите на Lanos и Vida, снабдени с бензинови мотори с мощност 101 конски сили и автоматична скоростна кутия.

Причината е, че тези двигатели не могат да се адаптират под новите изисквания за екологични норми. През 2016-а ЗАЗ планира още производството на голяма партида резервни части за General Motors, като ще продължи и производството на камиони и автобуси.

Научете подробности за моделите на ZAZ  , от  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Край на леките коли ЗАЗ

    Запорожкият автомобилен завод, който беше най-големия производител на автомобили в Украйна, спира производството на леки коли. Причината е в изключите ...
    19.01.2016
    36 943
    39