Отидете към основна версия

17 367 21

Потвърдиха новите двигатели за Volkswagen

  • volkswagen-
  • двигатели

Немците от Volkswagen потвърдиха новите бензинови и дизелови двигатели, с които ще започнат да се оборудват съществуващите марки и модели на концерна. Моторите са четирицилиндрови, бензинови и дизелови и са с работен обем от 1.5 литра.

Ще припомним, чен новият бензинов агрегат ще замени досегашния 1.4 TSI, който бе широко използван в моделите Volkswagen Golf и Skoda Octavia. Предположенията са, че новия 1.5-литров мотор ще дебютира още тази година с обновената версия на Golf.

Новото дизелово предложение пък ще замести в гамата 1.6-литровия нафтов мотор. За този агрегат се счита, че ще дебютира с рестайлинг модификацията на Audi A3, която ще се появи през 2017 година.

Концернът няма да си прави труда да оборудва с новите агрегати сегашните версии на моделите. Те ще се появят в модернизираните варианти на Volkswagen, Audi и Skoda, като ще отговарят на новите екологични изисквания, които влизат в сила от 2020-а.

Габаритите им са идентични и поради тази причина интегрирането им в рестайлинг версиите на моделите няма да е никак сложно. След фейслифта се очаква Golf да се сдобие и с още един нов мотор. Той е с обем един литър, а мощността му е 115 к.с.

Този малък бензинов мотор ще замени досегашния 1.2-литров агрегат. Както вече ви информирахме Golf ще се сдобие и с още един нов двигател. Той ще е най-мощният в историята на модела и ще разполага с впечатляващите 420 конски сили.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини