Отидете към основна версия

30 745 36

Volkswagen изпрати последния Phaeton

  • volkswagen-
  • vw-
  • phaeton-
  • gläserne manufaktur

От поточната линия на "Стъклената фабрика" на VW в Дрезден слезе последната флагманска лимузина на немската марка. Прощалният Phaeton е черен, с двойно предаване и 4.2-литров V8 с мощност 335 к.с.

Дрезденският завод на Volkswagen, известен като "Gläserne Manufaktur" заради особеностите на архитектурата си, ще бъде закрит на 29 март. Фабриката ще бъде превърната в изложбен комплекс, където компанията ще показва най-новите си постижения в областта на електрическите задвижващи системи и цифровите технологии.

Phaeton се произвежда от 2002-ра, но така и не успя да излезе на печалба. С изключение на китайския пазар, където моделът се радваше на умерен успех, купувачите в останалата част от света не възприеха идеята за лимузина от висш клас с марката "Народен автомобил".

От Volkswagen обаче упорито отказват да се примирят с провала и готвят ново поколение на Phaeton, което трябва да бъде готово през 2020 г. по непотвърдена информация следващата генерация ще има изцяло електрическа версия, ново адаптивно окачване и система за автономно управление.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сбогом, Phaeton! Здравей, Phideon!

    Нов луксозен седан заменя пазарния провал Phaeton на върха в гамата на Volkswagen, стана ясно на салона в Женева. Загадка представлява изборът на мяст ...
    01.03.2016
    47 278
    40