Отидете към основна версия

26 833 42

Първото в света Bugatti Chiron пристигна в Монако

  • bugatti chiron-
  • монако

Само месец след премиерата, първият готов Chiron ще зарадва своя собственик и това естествено не е на случайно място. Монако е един от градовете, в които със сигурност има платежоспособни за този колос, но освен това е и пълно с фенове на автомобилите, които постоянно публикуват видеа и снимки от една от меките на спортните и ексклузивни автомобили в света.

Наследникът на хипер машината Veyron бе представен официално в началото на март на провелия се ежегоден автосалон в Женева. С карбоново тяло и дизайн вдъхновен от прототипа Vision Gran Turismo, той има мощност от 1500 конски сили и 1600 нютонметра благодарение на обновена версия на впечатляващия W16 двигател с общо 4 турбокомпресора. Цената на това творение достига точно 2.2 милиона евро.

През производствения цикъл на модела ще бъдат произведено точно 500 броя - толкова колкото бяха и за Veyron, като очакваме редица лимитирани версии. Интересна подробност е, че все още няма официален тест за максималната скорост на Chiron, но според производителя автомобилът с лекота вдига 430 км/ч. Ще следим също и за въпроса Нюрбургринг, който наскоро отмени ограниченията на скоростта.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини