Отидете към основна версия

53 377 59

Toyota замени пикап на 1.6 млн. км за нов

  • toyota-
  • tundra

Американецът Виктор Шепард от Хаума, Луизиана, получи чисто нова Toyota Tundra срещу пикапа от същия модел, с който за девет години изминал над 1 млн. мили (1 609 000). Автомобилът рекордьор ще бъде разглобен за детайлно проучване от конструкторите на компанията.

Шепард обяснява гигантския пробег с честите си служебни пътувания в Северна Дакота, Уайоминг и Вирджиния. Купува Tundra-та през 2007-а и изминава средно по 200 000 км на година. Пикапът е обслужван само от официалните дилъри на Toyota и според собственика му никога не се е повреждал. За девет години е имал 117 прегледа в сервиз - всички в рамките на предписанията на производителя.

"Мисля, че безпроблемно ще навъртя още милион мили - вече с новата кола. Тези пикапи са безопасни и надеждни. Ако видите такава Toyota край пътя, навярно има нещо гнило, защото тези коли се повреждат изключително рядко", казва Шепард.

Новият пикап е 16-ата Tundra в автопарка на американеца. Той не споделя с какво се занимава, но ако се съди по пробега, най-вероятно си вади хляба с превоз на стоки.


През следващите месеци старият автомобил на Шепард ще бъде разглобен до последната бурма и ще бъде изследван щателно в завода на Toyota в Сан Антонио, от който излиза през 2007 г. Инженерите ще изследват двигателя, скоростната кутия, шасито и всички останали възли и агрегати, за да използват натрупаните знания при проектирането на нови пикапи.

Технически характеристики и разход на гориво за всички модели на Toyota

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини