Отидете към основна версия

51 311 45

Германия забранява продажбата на бензинови коли от 2030 годна

  • бензин-
  • автомобили-
  • германия

Германският заместник-министър на икономиката Рейнар Баак, заяви пред Bloomberg, че се обсъжда мярка, която ще забрани продажбата на бензинови автомобили. Това ще се случи през 2030 година.

Така след по-малко от 15 години традиционните превозни средства с двигатели с вътрешно горене най-вероятно ще се окажат извън закона. Идеята е вследствие на тази мярка изхвърлянето на CO2 в атмосферата на страната да се намали значително. Прогнозите са през 2050 година то да спадне с 80-95%.

Зам. министърът отбеляза още, че сериозни мерки за намаляване на вредните емисии в атмосферата не са взимани в Германия от 1990 година. По данни на германското министерство на околната среда, автомобилният транспорт в страната е причина за изхвърляне на 1/5 от всички вредни газове, отделящи се в атмосферата.

Към момента електромобилите са само 0.6% от автопарка на страната и за да се популяризират сред населението властите предприемат мерки, като ще субсидират собствениците на ел. коли с 4000 евро. Интересното е, че двигателите с вътрешно горене няма да изчезнат от продажба, защото хибридните автомобили не попадат под тази забрана.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • ЕС спира стандартните автомобили

    ЕС представи план за екологично действие, съобщи ТАСС. Планирани са водещи реформи. Те трябва да бъдат реализирани през следващите тридесет години. ...
    14.07.2021
    8 491
    56