Отидете към основна версия

4 222 5

"Позеленяването" на VAG започва от Skoda

  • vag-
  • skoda-
  • volkswagen-
  • електромобил

Настъплението на Volkswagen Group на електрическия фронт, което немският гигант обяви в новата си стратегия за развитие, ще бъде поведено от Skoda. Чешката марка ще се превърне в ракета-носител на първите разработки от плана за лансиране на повече от 30 модела на ток и хибриди, който концернът ще следва до 2025 г., съобщава британското сп. Autocar.

Информация, че първият масов електромобил на VAG ще носи емблемата на Skoda датира от март. Тогава се появиха спекулации, че той ще бъде хечбек на модулната платформа MEB, разработена специално за "зелени" автомобили.

Според Autocar обаче чехите са се отказали от тази идея в полза на кросоувър, който няма да има нищо общо със съществуващата продукция на Skoda. Основният аргумент в полза на SUV-то е изначално по-високата цена на електромобилите, която предполага по-премиален продукт от обикновен градски хечбек.

Бъдещият електрически кросоувър, който впоследствие ще получи варианти с емблемите на останалите марки в състава на VAG, ще може да изминава около 500 с едно зареждане. Автомобилът ще бъде готов не по-рано от 2019 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Skoda пуска електромобил до 2020 г.

    Първата изцяло електрическа Skoda ще се появи на пазара през 2020 или 2021 г., обещава шефът на чешкия производител Бернхард Майер пред британското сп ...
    17.03.2016
    2 661
    7