Отидете към основна версия

15 555 23

Патентоваха интериора на Путиновата лимузина

  • кортеж-
  • лимузина-
  • владимир путин

Централният научноизследователски автомобилен и автомоторен институт (НАМИ) на Русия е патентовал арматурно табло, за което се предполага, че ще се монтира на бъдещата президентска лимузина от проекта "Кортеж". Заявката е подадена през ноември 2015-а и е регистрирана на 22 юни тази година.

Като автори на патента са посочени Максим Чашчин и Алексей Чвокин, за когото се знае, че е разработил външността на автомобила. Екстериорът на лимузината също е бил патентован в края на юни. Приблизително по същото време стана ясно също, че возилата от проекта "Кортеж" за преминали краш тестове в Германия с максимална оценка от пет звезди.

В момента прототипи на автомобилите за президента и висшето ръководство на Русия преминават изпитания на различни пътни покрития. Серийните версии трябва да постъпят "на въоръжение" през 2017 г., а публичната им демонстрация ще се състои през май 2018-а на церемонията по встъпване в длъжност на следващия президент.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Руският правителствен бус

    Федералната патентна служба на Русия е една от малкото, от която може да се черпи някаква достоверна информация, свързана с разработката и производств ...
    19.09.2016
    13 903
    12
  • Приборният панел на колата на Путин

    Централният научноизследователски автомобилен и автомоторен институт (НАМИ) патентова комбинация от прибори, която ще бъде интегрирана в арматурното т ...
    19.08.2016
    9 827
    5