Отидете към основна версия

3 313 0

Седмицата на четириколесните звезди

  • най-интересното от седмицата

Изминалата седмица бе наситена с новини за "Трилъчевата звезда" от Щутгарт. Mercedes-Benz се сдоби нова марка за електромобили и повдигна покривалото на наследник на Maybach Exelero. Богаташи ще наддават за един от 28-те произведени 500K Special Roadster, отмъкнат от американците след края на Втората световна война, и 112-годишен Simplex. Вечните конкуренти от BMW пък се похвалиха с реставрираната 507-ица на Елвис Пресли и 19-те електрически i8, които собственикът на английския шампион по футбол "Листър" подари на играчите си. На пазара обаче се появиха и други звездни автомобили.


Продава се Lamborghini Diablo, притежавано от боксьора Джордж Форман


Една от легендите в бокса със златен медал от олимпиада и два пъти световен шампион в тежка категория - Джордж Форман, се оказва и луд фен на автомобилите. Сега явно е дошло времето да се раздели с една от машините си и тя хич не е случайна. Всъщност това е може би най-истинския модел на разярения италиански бик, който някак си не остарява с времето - Diablo.


Продава се Range Rover-ът на принц Уилям


Range Rover Vogue SE, принадлежащ на херцога и херцогинята на Кеймбридж, ще бъде продаден на търг от аукционна къща Charity Stars. Изложеният за продан Range Rover се е използвал от принц Уилям и Кейт Мидълтън от 2013 година, като с него е бил транспортиран новороденият принц Джордж от болницата до дома си.


Продава се трофеен 500K Special Roadster, откраднат през 1945 г.


Аукционната къща Bonhams организира търг за безценен Mercedes-Benz 500K Special Roadster от 1935 г., изнесен незаконно от Германия след края на Втората световна война. Прогнозната цена на уникалния автомобил достига $7 000 000.


BMW-то на Елвис Пресли възкръсна


Преди две години баварската компания обяви официално, че започва цялостна реставрация на роудстъра 507, който в миналото е принадлежал на краля на рока Елвис Пресли. Рок легендата и бил собственик на въпросното BMW 507 от 1958 до 1962 година.


BMW i8 за всички от Лестър


Успехът на един сравнително малък английски клуб влезе в световните новини и в сърцата на феновете на футбола. Водени от Клаудио Раниери, Лестър стигнаха до върха във Висшата Лига. Отпразнуването на титлата бе епично, но явно то не е приключило. Президентът на клуба - Вихай Сривадханапраба, подари на заслужилите футболисти останали в отбора за този сезон, флотилия от хибридите на BMW - i8.


Китайският суперкар е по-скъп от новото Bugatti


По-запалените на тема автомобили, може би си спомнят, че преди две години се заговори усилено за италиано-китайското супер купе Vulcano Titanium. Интересното сега е, че този суперкар се продава, при това за доста сериозна сума.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини