Отидете към основна версия

30 707 24

Volkswagen спря производството на Golf

  • volkswagen-
  • golf-
  • passat-
  • prevent group

Германските фабрики на Volkswagen AG преустановиха сглобяването на два от най-продаваните модели на концерна заради спрени доставки на части и компоненти. Производството на Golf и Passat е блокирано след отказ на Prevent Group да изпълни договорените поръчки за скоростни кутии и седалки. Базираната в Босна компания аргументира крайната мярка с отказа на немците да платят за модернизация на производствените мощности, уредена с предварителен договор за увеличаване на обема на доставките, съобщава Bloomberg.

Подобно на повечето големи автопроизводители Volkswagen не ползва складове за компонентите и частите, а ги доставя директно до поточните линии. Така се пести време и средства за съхранение, но производството става критично зависимо от подизпълнителите и ритмичността на доставките.

Спорът между VW и Prevent Group засяга работата на шест от "домашните" заводи на германския концерн, в които работят 27 700 служители. Commerzbank изчислява загубите на гиганта на €70 млн. седмично. Според Süddeutsche Zeitung от Prevent Group настояват да бъдат компенсирани с €58 млн., за да възобновят доставките. Според босненците неспазеният от Volkswagen предварителен договор бил на стойност €500 млн.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Volkswagen Golf отново ще има

    Вчера ви информирахме, че германските фабрики на Volkswagen AG преустановиха сглобяването на два от най-продаваните модели на концерна заради спрени д ...
    23.08.2016
    4 944
    7