Отидете към основна версия

25 599 16

Идва най-луксозното Audi

  • audi-
  • a9

На този етап най-голямата цифра в моделната гама на Audi е 8. Флагманът на марката е А8, а спортният автомобил от клас суперкари е обозначен с индекс R8. По всичко личи обаче, че компанията възнамерява да пусне в серия модел с индекс 9.

 
По данни на френското автомобилно издание L'Automobile Magazine от Audi вече са започнали работа по модела А9. Автомобилът ще представлява ултралуксозно купе с дължина над пет метра. Главен негов съперник ще е Mercedes-Benz CL.
 
В основата на новото купе ще бъда заложена изцяло нова платформа, която в момента се разработва в пълна секретност. По непотвърдена информация именно на тази база ще бъдат изградени впоследствие и новите модели на Bentley, както и Porsche Panamera и Lamborghini Estoque.
 
По предварителни данни това ще бъде най-шикозният модел с марка Audi и ще разполага с двигатели, чиято мощност ще започва от 400 к.с. В това число ще бъде включена и хибридна версия с мощност 500 к.с.
 
Каросерията на А9 ще бъде изработена от алуминий, а автомобилът ще разполага с фирмената система за предаване на въртящия момент и към четирите колела.. Очакваната премиера на новото Audi A9 ще се състои не по-рано от 2014 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Audi регистрира имената S9 и Q8

    <p> Заявка за запазването на цял куп цифрено-буквени индекси са подали от централата на Audi в европейското патентно ведомство, съобщава De Te ...
    11.05.2012
    8 163
    19