Отидете към основна версия

4 565 1

Nissan остава във Великобритания и след Brexit

  • brexit-
  • nissan-
  • великобритания

Nissan Motor Company Ltd. обяви, след среща на своя Изпълнителен комитет, че ще произвежда новия Qashqai, а също ще добави и следващия X-Trail към производствения процес в завода си в Съндърланд, Великобритания.

Решението на Nissan идва вследствие на ангажимента на британското правителство да гарантира, че заводът в Съндърланд ще остане конкурентоспособен. В резултат на това, Nissan ще увеличи инвестицията си, гарантирайки сигурна работа на над 7000 служители в завода.Заводът на Nissan в Съндърланд е открит през 1986 и оттогава е произвел почти 9 милиона автомобила. Един на всеки трети британски автомобил се произвежда в Съндърланд, който го прави най-големият за всички времена във Великобритания. В допълнение на това, 80% от продукцията от Съндърланд се изнася в над 130 международни пазари.

За последните 10 години бяха произведени над 2 милиона автомобила Qashqai. В допълнение към 7000 пряко заети в Съндърланд, заводът подкрепя допълнително 28 000 работни места по веригата на доставчиците на завода. Към днешна дата Nissan е инвестирал над 3,7 млрд. паунда в Съндърланд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Без британски Jaguar-и след Brexit?

    За повечето от нас, които живеем извън пределите на Обединеното кралство, Brexit дойде и си замина и днес почти никой не говори за него. Британците об ...
    17.10.2016
    10 279
    13