Отидете към основна версия

12 280 14

Колко бензин е нужен, за да се пресече Америка?

  • kia-
  • niro-
  • рекорд

В Америка бе поставен нов световен рекорд за икономичен автомобил, изминал разстоянието от Ню Йорк до Лос Анжелис. Дистанцията от 5979 километра беше измината само със 183.6 литра бензин.

Постижението е официално вписано в Книгата на рекордите на Гинес и е направено с автомобил Kia. По-конкретно става дума за новия хибрид на марката, носещ името Niro. Средният разход по време на пътешествието е 3.07 литра на 100 километра пробег.Тайната на тази икономичност се крие в хибридния силов тракт. Той е съставен от 1.6-литров бензинов двигател с мощност 105 конски сили и от електромотор с мощ от 43 коня. Системната мощност на силовия тракт е 148 конски сили, а максималният въртящ момент - 264 Нм.

Коефициентът на въздушно съпротивление на колата не е от най-ниските, но може да се каже, че е много добър - 0.29. Продажбите на Niro стартираха тази година. Моделът беше пуснат първо в Корея, през пролетта на тази година.

През лятото се проведоха и първите тестове на Kia Niro в Европа, където беше и наш екип. Автомобилът вече се продава и в България, като цената му стартира от 63 996 лева. Повече за модела, можете да прочетете ТУК.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Първи тест на новата Kia Niro

    Барселона, Испания. Наш екип от мястото на събитието. Автомобил от нов сегмент, при който липсват повечето типични недостатъци за хибридните автомо ...
    08.08.2016
    25 727
    28