Отидете към основна версия

57 447 30

Четвъртвековен Benz на цената на две нови S-класи

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • w126-
  • c126-
  • amg-
  • тунинг-
  • обява

Дори да не е бил роден през 80-те и да не е чувал за филми като "Крайпътна къща", едва ли има ценител на автомобилите, който да остане безразличен към купето на базата на Mercedes-Benz S-Klasse W126. Безкомпромисен като техника и дизайн, този модел отдавна се смята за класика и запазените екземпляри тепърва ще вдигат ценовата летва.

Тъмносиньото купе от снимките е още по-особен случай. То не само е преминало през ръцете на спецовете от все още независимата по онова време AMG, а и е било притежание на един-единствен собственик през целия си живот.

Човекът очевидно се е грижил добре за колата. Километражът сочи едва 20.5 хил. мили (33 000 км) и състоянието е практически заводско, за което свидетелства и педантично попълваната сервизна книжка.

В AMG снабдяват C126-ицата с 6.0-литров V8, създаден на базата на 5.5-литровия 117.968. Двигателят с четири разпределителни вала развива между 380 и 385 к.с. в зависимост от източника на информация.

Каросерията се различава от заводската по раздутите калници. За разлика от други "widebody" доработки от епохата всички нови панели по каросерията на автомобила са изработени от метал.

В салона има спортни седалки Recaro с електрически настройки, волан AMG, бели циферблати на приборния панел и дървени декорации в изобилие. Подобно на външността, интериорът изглежда като в чисто нова кола.

За жалост цялото това великолепие си има цена и продавачът очевидно я знае добре. Часове след публикуването на обявата консервираният Mercedes-Benz 560 SEC 6.0 AMG вече си има нов собственик въпреки смразяващата кръвта сума от $211 000. За сравнение в САЩ нова S-Klasse W222 струва около $100 000.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Продава се още един нов Mercedes на старо

    Не са много екземплярите, които по една или друга причина не се експлоатират във времето и са запазени в идеално състояние. Именно поради този факт, п ...
    26.12.2016
    104 550
    31