Отидете към основна версия

45 951 14

Продава се 23-годишна кола с нулев пробег

  • cadillac-
  • allante

Един от дилърите на General Motors в Канада пусна за продажба уникален Cadillac. Автомобилът е от модела Allante, произведен е през 1993 година, но до този момент не е излизал на пътя. Новата стара машина се предлага на цена от 77 700 канадски долара, което се равнява на приблизително $60 000.Моделът Allante е разработен от италианското ателие Pininfarina (италианците правят каросерията) и е представен през 1986 година. Колата е направена на скъсена платформа от Eldorado, като първоначално излиза във вариант кабриолет, а двигателят е осмак с работен обем 4.1 литра и мощност 170 конски сили.

След това се появява модернизиран агрегат, който е с мощност 200 коня, а работният му обем е повишен до 4.2 литра. През 1993 година пък на бял свят излиза модификация с 4.6-литров мотор, който разполага с мощ от 295 конски сили. Всички мотори работят съвместно с четиристепенна автоматична скоростна кутия.Съдейки по снимката, за продажба е обявен вариант с твърд алуминиев таван. Една интересна екстра на този модел е, че той се предлага с изцяло дигитално табло, което обаче може да бъде заменено с аналогово, като това е напълно безплатно. Автомобилът разполага и с адаптивно окачване с регулируеми амортисьори.

През 1993 година е взето решение Allante да бъде спрян от производство, така, че колата, която се продава, е една от последните. За целия живот на Cadillac Allante са произведени 21 000 автомобила, много от които вече не са сред движещите се. От тук на сетне стойността на чисто новата стара кола би следвало да се покачва.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини