Last news in Fakti

27 Януари, 2017 11:45 45 938 14

Продава се 23-годишна кола с нулев пробег

  • cadillac-
  • allante
Продава се 23-годишна кола с нулев пробег - 1
Един от дилърите на General Motors в Канада пусна за продажба уникален Cadillac. Автомобилът е от модела Allante, произведен е през 1993 година, но до този момент не е излизал на пътя. Новата стара машина се предлага на цена от 77 700 канадски долара, което се равнява на приблизително $60 000.Продава се 23-годишна кола с нулев пробег
Моделът се предлага с изцяло дигитално табло

Моделът Allante е разработен от италианското ателие Pininfarina (италианците правят каросерията) и е представен през 1986 година. Колата е направена на скъсена платформа от Eldorado, като първоначално излиза във вариант кабриолет, а двигателят е осмак с работен обем 4.1 литра и мощност 170 конски сили.

След това се появява модернизиран агрегат, който е с мощност 200 коня, а работният му обем е повишен до 4.2 литра. През 1993 година пък на бял свят излиза модификация с 4.6-литров мотор, който разполага с мощ от 295 конски сили. Всички мотори работят съвместно с четиристепенна автоматична скоростна кутия.Продава се 23-годишна кола с нулев пробег
Интериорът е изключително луксозен за онези години

Съдейки по снимката, за продажба е обявен вариант с твърд алуминиев таван. Една интересна екстра на този модел е, че той се предлага с изцяло дигитално табло, което обаче може да бъде заменено с аналогово, като това е напълно безплатно. Автомобилът разполага и с адаптивно окачване с регулируеми амортисьори.

През 1993 година е взето решение Allante да бъде спрян от производство, така, че колата, която се продава, е една от последните. За целия живот на Cadillac Allante са произведени 21 000 автомобила, много от които вече не са сред движещите се. От тук на сетне стойността на чисто новата стара кола би следвало да се покачва.Продава се 23-годишна кола с нулев пробег
Така изглежда версията с мек сгъваем таван


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    41 4 Отговор
    Това табло е като на самолет с толкова много копчета.
  • 2 Илиян

    28 7 Отговор
    Американците са пуснали модела като пряк конкурент на MB SL500,но..............
  • 3 гощо

    18 21 Отговор
    ЧУДЕН!!!!!! За 5000 виетнамски донги бих се метнал в него?!?!?

    Коментиран от #4

  • 4 Ал Купоне

    56 12 Отговор

    До коментар #3 от "гощо":

    Не знам какъв е курса на виетнамския донг но предполагам , че за 5000 , само ще те пуснат да поседиш вътре 1-2 часа и да повъртиш волана на сухо.

    Коментиран от #5

  • 5 гощо

    32 8 Отговор

    До коментар #4 от "Ал Купоне":

    Живях в щатите и бях намерил Елдорадо кабрио от началото на 90-те години!!! Зелен с бежав кожен салон! Искаха му 12000$ Американските машини много галят окото,но са.....странни да ги наречем!!!!
  • 6 ЕЕЕЕЕ

    13 16 Отговор
    ПОАМЕРИКАНЧЕНО АУДИ 80
  • 7 Дизайнер

    14 16 Отговор
    Американската автоиндустрия е недодялана като дизаин и изработка.Няма финес в детайла както го има в японския и немски автомобил.Съвременните им автомобили носят този белег.Не съм техен фен.Водещи дизайнери в автомобилната мода са италианците.Те диктуват линията на съвременния автомобил.И не само в автомобилостроенито.

    Коментиран от #11

  • 8 Васичка Атанасова

    20 13 Отговор
    КАДИЛАК ВИНАГИ СА БИЛЕ ВИСОК КЛАС АВТОМОБИЛИ
  • 9 Shmeker

    9 7 Отговор
    Като дизайн в момента повече ми допада BUICK, пак е марка на GM и е много елегантна от квадратните кадилаци в момента. Иначе този модел от статията си е добре за времето
  • 10 жико

    13 20 Отговор
    По зле от москве. 4.1 литра.170 коня
  • 11 123

    6 11 Отговор

    До коментар #7 от "Дизайнер":

    А пък немската е много красива...Ако говорим за дизайн, трудно има по красиви автомобили от британските, но американците имат съшо някои попадения.
  • 12 Гост

    9 3 Отговор
    90годишна баба ама девствена!
  • 13 PlimP

    1 1 Отговор
    Кадилак за града(принципно е линкъл за града :) )
    супер як е
  • 14 Един

    1 1 Отговор
    До ДИЗАЙНЕР: ДИЗАЙНА на автомобилите се диктува 90% от италианците,дори немските кокали се рисуват често от Италиански студиа или отделни дизайнери.....Що ли не се сещам за красива НЕМСКА МАСОВА кола? Докато на Италианците и англичаните,дори масовката е изпипана на дизайн!