Отидете към основна версия

4 736 7

Продава се екземпляр от първото Lamborghini

С този автомобил определено ще се отдалечим от новините от автосалона в Женева. Историята на италианския производител от Санта Агата - Lamborghini, е добре позната и повечето от вас знаят, че Miura е модела, който дава тласък на компанията. Всичко обаче, започва от гранд турера наречен 350 GT, който в последствие е заменен от 400 GT 2+2 и чак след това се появява магичната Miura.

Двигателят на тази красота е V-образен дванадесетцилиндров с кубатура от 3.5 литра и благодарение на шест двойни карбуратора има мощност от впечатляващите за средата на 50-те 270 конски сили. Прикрепен към ръчна петстепенна скоростна кутия, той изстрелва автомобила до максимална скорост от 254 км/ч, като за сцеплението се грижи заключващ диференциал Salisbury.

С пробег от само 37300 мили или 60 хил. километра, този автомобил собственост на колекционера Адам Карола се намира в отлично състояние, което лесно може да се разбере от снимките. Това е и причината от аукционна къща Сотбис да очакват цена мужду 600 и 750 хил. долара.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини