Отидете към основна версия

7 370 9

Новият Alpine - лек и приятен за окото

След няколко години в очакване, на автосалона в Женева бе разкрит новия френски спортист на Alpine. Дизайнът вече е ясен на почти всички фенове на автомобилите, но характеристиките се разбраха преди броени дни. Машината е успяла да запази посланието на първородния модел - лекота, остро управление и приятна визия.

Alpine разчита на алуминиева конструкция, която означава тегло от само 1080 килограма и събиране на всичко във вътрешността на шасито - резервоарът е зад предната ос, а двигателя е зад седалките и запазва централноразположената конфигурация. По този начин се постига много добро пътно поведение и директното управление.

Двигателя наистина е 1.8-литров турбо, но е изцяло нова разработка и ALpine ще е първия автомобил от групата RenaultNissan, който ще го използва. Мощността му е точно 250 конски сили и от Alpine са доразработили всмукателя, турбокомпресора, изпускателната система и картата на управление. Скоростната кутия е седемстепенна с двоен съединител от Getrag, като предавателните числа са специално разработени за модела.

Благодарение на дизайнерите, автомобилът е успял да запази и външно и вътрешно посланието на първия модел, а това се постига много трудно,като примерите за разочарование са десетки.

Мощността не е завидна, но настройките и ниското тегло водят до ускорение от 0 до 100 за само 4.5 секунди. Това е по-добър резултат от сочените за конкуренти Porsche Cayman и Alfa Romeo 4C. Цената на автомобила в родна Франция ще стартира от 58.500 евро, което е почти равностойно на съперниците.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини