Отидете към основна версия

5 427 9

350 коня за Volkswagen Golf TCR

Подразделението на германския производител VW, което отговаря за моторните спортове представи новото поколение на състезателния Golf TCR. Автомобилът е претърпял голяма еволюция от миналата година, като е работено в няколко насоки.

Външно състезатената машина разполага с по-широки калници, по-изразителни отвори за въздух в предната броня, премодулиран дифузьор, както и нов и по-изразителен спойлер. Това спомага същевременно за по-добра аеродинамика и повече притискателни сили.

Мощността на автомобила е нарастнала с 20 конски сили до 350, а скоростната кутия отново е шестстепенна секвенциална. При миналогодишния модел ускорението от 0 до 100 се извършваше за 5.2 секунди и тук очакваме леко подобрение, като става въпрос за автомобил със задвижване на предните колела, на който основната цел е добро странично ускорение.

От компанията се очаква да произведат около 30 такива автомобила след успешния миналогодишен сезон, което се изразява в спечелването на 17 победи в шампионатите за туристически автомобили по света.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини