Отидете към основна версия

16 030 27

Ето ги новите Volkswagen-и Touareg и Polo

  • volkswagen-
  • touareg-
  • polo

Снимки, които се завъртяха през Facebook ни показват изцяло новия Volkswagen Touareg и Polo без какъвто и да било камуфлаж. От фотографиите става ясно, че новата генерация на всъдеходния модел е доста сходна с концепцията T-Prime GTE, която беше показана миналата година в Пекин.

Всъщност, това беше напълно очаквано: германците се опитаха да заинтригуват публиката, уверявайки, че това е просто прототип, но когато след салона в Пекин организираха отделна демонстрация на колата за журналисти от цял свят, стана ясно, чие именно така, или почти така, ще изглежда новата генерация на всъдеходния флагман на Volkswagen.

Сега предположенията се потвърдиха, а иначе, новият Touareg се прави на корпоративната платформа MLB, на която се изграждат и Audi Q7 и Bentley Bentayga, а впоследствие на нея ще започнат да се правят новото Porsche Cayenne и Lamborghini Urus. Може да се предположи и, че двигателите за новия Touareg ще бъдат частично заимствани от Audi.В момента на Q7 се монтират 2.0 TFSI и 3.0 TFSI, а така също и турбодизелът 3.0 TDI. Тези мотори със сигурност ще залегнат и в двигателната гама на новия Touareg. Известно е още, че един от вариантите ще представлява хибрид, силовия тракт на който ще се състои от двулитров четирицилиндров TSI турбомотор (252 к.с. и 370 Нм) и от електромотор с мощност 136 конски сили и въртящ момент 350 Нм.

Тези двигатели ще работят с осемстепенна автоматична трансмисия и ще предават момента към четирите колела посредством фирмената 4MOTION система. Системната мощност на двата агрегата ще е 381 конски сили, а максималният въртящ момент - 700 Нм. Зареждането на акумулаторния блок ще може да се осъществява и от битовата ел. мрежа.

Премиерата на новото поколение на Touareg най-вероятно ще се състои през есента, по време на автомобилното изложение във Франкфурт. Производството на европейската версия, както стана ясно от изтекли в мрежата вътрешнозаводски документи, ще започне през ноември тази година. Продажбите пък ще стартират в Европа и у нас в края на 2017-а.

На снимката с новия Touareg, на заден план се вижда и новия хечбек VW Polo. Новият субкомпактент автомобил на Volkswagen беше заснет и в ЮАР. Новото поколение на малката кола ще се прави на модулната MQB платформа, а междуосието и ще е 2 560 мм, което с 90 мм повече от междуосието на сегашното Polo.Преходът към новата платформа ще позволи колата да стане по-просторна и същевременно по-лека. Най-вероятно новата генерация ще олекне с около 70 килограма. Още нещо интересно е, че Volkswagen са взели решение да се откажат от версията с три врати. В семейството обаче ще се появи кросоувър, който ще се противопостави на конкуренти като Nissan Juke, Renault Captur и Mazda CX-3.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини