Отидете към основна версия

7 569 12

Първата серийна кола с TransBrake е Challenger SRT Demon

  • dodge-
  • challenger-
  • srt-
  • demon-
  • transbrake

От компанията Dodge разпространиха нов тийзър на екстремния масълкар Challenger SRT Demon, като разкриха и допълнителни подробности за автомобила. От тях става ясно, че SRT Demon ще се превърне в първата серийна кола, оборудвана със системата TransBrake.

Устройството, наречено TransBrake се използва в специално подготвени за драг надпревари автомобили и представлява система, която позволява натискането на спирачка и газ едновременно. Тя е много по-ефективна от лаунч контрола, а за активацията и е необходимо използването на перата от волана.

TransBrake позволява блокирането на изходния вал на скоростната кутия, като едновременно с това първа предавка е включена. Така времето за реакция на колата става с 30% по-бързо от това на алтернативните методи в серийните автомобили.

Водачът може да вдигне оборотите на място до 2 350 в минута, а след активирането на TransBrake, автомобилът стартира точно след 150 милисекунди. По-рано ви информирахме и, че Challenger SRT Demon е оборудван със специални драг гуми.

18-цоловите гуми за драг Nitto NT05R са с размери 315/40, а "петното" за контакт с асфалта е с 15% повече, отколкото това на стандартните. Силата на сцепление с пътната настилка пък е двойна. И още нещо - предаването на въртящия момент на задната ос е увеличена с 18%.

Освен това още една специална система влиза в действие при старт. Тя затваря един от клапаните на компресора, мени момента на възпламеняване на горивната смес и изцяло пренастройва горивната система.

По неофициални данни Challenger SRT Demon ще се оборудва с осмак, с мощност 757 конски сили. Всичко това ще позволява на колата да ускори от място до 100 км/ч за под 3 секунди. В салона ще има само едно кресло за водача.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Hennessey изправя The Exorcist срещу Demon

    Американското ателие Hennessey Performance направи един вариант на купето Chevrolet Camaro ZL1, който получи името The Exorcist. Специалистите от туни ...
    07.04.2017
    4 688
    3