Отидете към основна версия

14 771 20

Нов миниван от Dacia

  • dacia-
  • lodgy-
  • logan-
  • duster

 

Dacia подготвя нов еднообемен автомобил, твърди френското издание Automobile Magazine. Според информацията миниванът ще използва модернизираната платформа на Logan и ще се казва Lodgy.
 
Само преди дни румънците показаха състезателна версия, носеща името Lodgy Glace, който е специално подготвен за надпреварата Trophee Andros. Серийният вариант обаче ще е доста различно превозно средство от типа миниван.
 
Очакваният дебют за новото попълнение в моделната гама на румънците ще се състои през пролетта на следващата година в Женева. В сравнение с Logan миниванът Lodgy ще е с по-удължено междуосие, което ще направи автомобила по-голям.
 
Стандартният Logan е с дължина 4 290 мм, а кросоувърът Duster - 4 315 мм. Бъдещото еднообемно возило ще е по дълго и от двата варианта, като дължината му ще е 4 500 мм. По този начин салонът ще е много по-просторен.
 
Още нещо интересно е, че Dacia Lodgy ще е най-богато оборудваният автомобил от цялото семейство Logan. Още в базовото си изпълнение Lodgy ще се оборудва с четири въздушни възглавници и с електронно стабилизираща програма.
 
Агрегатите ще са познатите ни дизел и бензин с работен обем съответно 1.5 и 1.6 литра. Не е изключено обаче под капака на Dacia Lodgy да се появи и съвременната разработка на Renault, представляваща компактен и икономичен 1.4-литров агрегат с мощност 130 к.с.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Dacia показа нов спортист

    Румънската марка Dacia показа дизайна на нов спортен прототип, носещ името Lodgy Glace. Автомобилът е специално подготвен за надпреварата Trophee A ...
    16.11.2011
    7 477
    2