Last news in Fakti

21 Ноември, 2011 11:31 14 750 20

Нов миниван от Dacia

  • dacia-
  • lodgy-
  • logan-
  • duster

 

Dacia подготвя нов еднообемен автомобил, твърди френското издание Automobile Magazine. Според информацията миниванът ще използва модернизираната платформа на Logan и ще се казва Lodgy.
 
Само преди дни румънците показаха състезателна версия, носеща името Lodgy Glace, който е специално подготвен за надпреварата Trophee Andros. Серийният вариант обаче ще е доста различно превозно средство от типа миниван.
 
Очакваният дебют за новото попълнение в моделната гама на румънците ще се състои през пролетта на следващата година в Женева. В сравнение с Logan миниванът Lodgy ще е с по-удължено междуосие, което ще направи автомобила по-голям.
 
Стандартният Logan е с дължина 4 290 мм, а кросоувърът Duster - 4 315 мм. Бъдещото еднообемно возило ще е по дълго и от двата варианта, като дължината му ще е 4 500 мм. По този начин салонът ще е много по-просторен.
 
Още нещо интересно е, че Dacia Lodgy ще е най-богато оборудваният автомобил от цялото семейство Logan. Още в базовото си изпълнение Lodgy ще се оборудва с четири въздушни възглавници и с електронно стабилизираща програма.
 
Агрегатите ще са познатите ни дизел и бензин с работен обем съответно 1.5 и 1.6 литра. Не е изключено обаче под капака на Dacia Lodgy да се появи и съвременната разработка на Renault, представляваща компактен и икономичен 1.4-литров агрегат с мощност 130 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 520 zender

    1 0 Отговор
    Не съм фен на марката но ме шашват със моделите си.Продават се като топъл хляб.Сигурен съм че този ван ще има голям успех.

    Коментиран от #12

  • 2 Сако

    1 0 Отговор
    520 zender - напълно споделям твоето мнение.
  • 3 Иво Маслинков

    2 0 Отговор
    И от мене един глас "за" - прилича на охранена Мазда Демио.
  • 4 Антон Христов

    3 0 Отговор
    Браво на Румънците! Тъй като всички около мен се отнасят с пренебрежение към тази марка без даже да си направят труда да разгледат тази кола, аз като един типичен Бълтарин започнах отдавна да се интересувам от Дачия, да събирам информация, да трупам лични впечатления и да чувам колкото се може повече мнения на собственици на такава, като вкл. и съм карал няколко дни Дачия Логан Комби - като цяло - изненадан съм от здравата сглобка, антикорозионната защита на каросерията, безаварийността и ниската цена. Да оставим настрана савнението с Ауди, Мерцедес и БМВ. Не трябва да се сравнява и с Пежо, Шкода, Рено, Опел и Форд. Даже и фиатите са по-скъпи от нея. Но пък Дачия в повечето случаи се оказва не само по-добре оборудвана, ами по-надеждна, по-икономична и доста по-евтина - в същото време с добър дизайн. А понеже съм фен на вановете, тъй като няма по-авариращи ванове от Кия Карнивал и Крайслер Вояджър, както и по-скъпи ванове от Шаран/Галакси/Алхамбра - то най-вероятно ще се насоча или към Дачия Лоджи или към Шевролет Орландо - ще е в зависимост от предлаганото място и полезен товар в съотношение с цена и разход - предполагам че Дачия ще е победител.
  • 5 кир

    0 4 Отговор
    Пълен пластмасов буклук без стойност. Рено е собственик на Дачия - а Рено е второкласна марка.
  • 6 Перо

    4 0 Отговор
    Естествено, че са просперираща марка. Продължавата да попълват гамата си със здрави и икономични модели на добри цени, което е най-важното съчетание за всяка кола. Ама някои, като рекли - екстри, та екстри. Ама всяка джаджа надува цената, а повечето не се използват. Важното е базовата версия да е добра, а който иска повече, да преценява. И ние можеше да сме в групата "Рено-Нисан", ама заради пустата му ганьовщина ни изхвърлиха.
  • 7 Ogi

    5 0 Отговор
    Кир, ако "Рено" са второкласна марка, ти си още в първи клас. Или нещо изкиркирикал. Друго не мога да ти кажа.
  • 8 ferari

    6 0 Отговор
    Да ви кажа ,никак не са лоши и са доста здрави вече 3 години имаме служебни и мога да ви кажа че не сме успели да ги счупим сериозно А относно километржа вече са на по 400000 км и нищо им няма .То се знае че всички коли 2 употреба в БГ са на 135000 особенно Ауди и Пасат ама рядко има такива наистина под 600-700 000 ,щото на запад няма луди за връзване да се изръсят толкова за кола а да не я карат
  • 9 Туо

    2 0 Отговор
    Не са лоши автомобили за тая цена на която ги продават са си направо далавера . Ако трябва да избирам между нова Дачия и изпърдяно Ауди ще избера Дачията без да се замислям изобщо . Дреме ми че комшиите ще ме мислят за бедняк докато се връщат със супер коите си от автосервиза където са ги обрали .
  • 10 vip

    0 1 Отговор
    рено е третокласна марка! мерцедес,бмв второкласна! ролс ройс и майбах първокласна!
  • 11 Майро ЖДМ

    0 0 Отговор
    А ти кой клас си?
  • 12 Кофти Кух

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "520 zender":

    1 ви VIP ....останал е да повтаря!
  • 13 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    vsichki hvalite li hvalite dachia ok veroiatno sa zdravi i dobri avtomobili za cenata si.drazneshtoto e che ako beshe temata za avtomobilite ot lovech povecheto shtiahte da pliuete.aide malko podkrepa za rodnoto proizvodstvo.
  • 14 recar0

    0 1 Отговор
    Дачия е една от най-смешните коли на планетата!!! Имал съм "честта" да карам над 50 от тях, буквално всеки един съществуващ модел от Sandero 1.2 до Duster dCi, повече от 100 км. всеки. И всеки път отвращението ми нараства и се чудя как може да произвеждат такъв кашон на колела. За сравнение Vw Polo базов модел с 3-цилиндров двигател е значително по-бърз, по-удобен, по-стабилен, по-качествен и с по-рафиниран интериор, да не говорим за автомобили като Тоyota и т.н.,които на 1-2 години струват колкото Дaчия, а са на светлинни години пред тях. Карайте си Дачиите и си викайте "е ко нали карам нова кола...!" Да, като си слязъл от Vectrata 91' може и да става, но всъщност това е е.аси жалката гавра с понятието автомобил!

    п.с. Great Wall също е по-добър от Dacia, нищо че е китайски!
  • 15 гост

    0 1 Отговор
    haters gonna hate :) Dacia са румънски и за евтини го докарват като да стават за каране.
    VW, Lancia са си диагноза - или ги харесваш до гроб или не. Който кара Golf, няма да си купи Aveo, Auris или Astra.
    И да не забравяме - автомобилите от Ловеч не са от Ловеч, а от Пекин...

    Коментиран от #16

  • 16 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    @15 kolega stavash smeshen s toia pekin.omalovajavaneto na bg postijeniata shte ni ostavi za vinagi nai bednite evropeici.
  • 17 гост

    0 0 Отговор
    Сега вече най-грозния миниван е факт,старите партнери сигурно са по-прятнни за каране
  • 18 lapai mi

    0 0 Отговор
    imam ot 5godini dacia logan,500 000km na metan ot niskiq klas perfekten avtomobil,edin po dolo gi sravnqva s vw i toyota mi te sa dryg klas be:))))
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.