Отидете към основна версия

8 503 5

Две опасни змии от Shelby 

Едва ли има фен на американските автомобили, който да не е чувал тези три вълшебни думи - Shelby Super Snake. Те представляват най-потентните творения на компанията създадена от Каръл Шелби от десетки години и винаги много са ни допадали. Сега обаче, е време за две нови попълнения, които включват и пикап.

Първото е изградено на Mustang и за разлика от досегашните проекти насочени към драг отсечките, този е създаден да атакува завоите по пистите. Всичко тук започва от разширените калници на автомобила, които са следствие от разширената с 10 см следа отзад и 6 см отпред. Продължаваме с напълно регулируемото окачване, огромните спирачки идващи от Brembo и завършване с новите джанти и гуми, които са способни да пренесат мощността на пътя. И като говорим за мощност тук става въпрос за повече от достатъчните 750 конски сили идващи от компресирания 5.0-литров V8. За сега това е прототипен автомобил, но очакваме съвсем скоро да бъде пуснат в ограничен тираж.

Второто е леко необичайно за компанията, но не значи, че не ни харесва - пикапът F-150 Super Snake. Един от най-популярните и продавани автомобили в Северна Америка не може да бъде подминат от тунинг специалистите. Както Mustang и тук са пренесени всичките отличителни белези на автомобилите на Шелби, като не пропускаме и джантите. Машината е дала отпуск на малкия V6 двигател и отново разчита на 5.0-литровия V8 с компресор и мощност от 750 конски сили. За разлика от пистовия Mustang обаче, тази машина ще бъде произведена в количеството от 150 автомобила, които отговарят на цифрите в името ѝ, като цената на всяка една от тях ще започва от 96880 долара.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини